Reacties

Impulsaankoop bij de Lidl — 22 reacties

 1. Ik heb het meest last van dit soort impulsaankopen. Notitieboekjes, sticky notes, pennen... die heb ik nooit genoeg, blijkbaar (dus wel). Maar goed dat ik even niet naar de Lidl kan, want ze zijn leuk! Mijn laatste impulsaankoop was een plant. We gingen na aankomst op Curacao eigenlijk alleen maar ontbijtspullen halen, maar ik had me voorgenomen planten te kopen, dus ik pakte er meteen eentje mee in de supermarkt. Geen spijt van gehad, hij doet het prima.

 2. O, een receptenblokje,leuk voor nieuwe recepten. Dit is een heerlijke wintersoep,zonder vlees, met bonen.

  Vegetarische Hongaarse goulashsoep
  1 grote ui (of 2 kleintjes), gesnipperd
  1 teentje knoflook, geperst
  2 a 3 winterwortels in plakjes
  3 middelgrote aardappelen in blokjes
  blik witte bonen in tomatensaus
  1 blikje tomatenpuree
  groentebouillonblokje (of twee,naar smaak dus)
  pittige paprikapoeder (ca. 1 eetlepel, maar als je dat eng vind dan wat minder)
  eventueel: 1 groene paprika in kleine stukjes, meer voor de kleur dan voor de smaak

  Bak, in een soeppan, de uien en de knoflook (en eventueel de paprika) in olie of boter.
  Bestrooi met pittige paprikapoeder en voeg onmiddellijk wat water toe, zodat alles helemaal bedekt is.
  Voeg nu ook de tomatenpuree en nog een 1/2 liter water en bouillonblokje(s) toe en ook de plakjes wortels en de stukjes aardappel.

  Laat het zachtjes pruttelen tot alles zacht wordt. Voeg dan het blik bonen toe en laat alles warm worden. Breng op smaak met paprikapoeder en bouillonpoeder.
  De soep is het lekkerste als je het een paar uur te vroeg klaarmaakt zodat het tijd heeft om te 'rijpen'. Een dag eerder klaarmaken is nog beter.

 3. Ik liep bij de kringloop met mijn handen vol makkelijke spulletjes en het koste me nog geen 3 euro. Hmmmm , toen wilde ik bij de boeken kijken, maar ja mijn handen vol. Op zoek naar een mandje, dacht ik eerst. Maar toen keek ik nog eens naar de spulletjes, wilde ik die echt hebben? Nee, eigenlijk niet, ik pakte ze alleen maar omdat ze leuk en goedkoop waren. Uiteindelijk liep ik zonder iets te kopen de kringloop uit. Yes , ik leer het nog wel.

 4. Vorige week was ik even bij de Hema en aangezien ik mijn wenkbrauwen altijd bij teken kocht ik een tubetje gel om met een borsteltje de haartjes te bestrijken. Meteen gebruikt en na een dag bedacht ik plotseling dat ik die al eerder had gehad en er toen ook zo'n jeuk van kreeg. Na 3 dagen nog steeds last van

 5. Voor kantoorartikelen heb ik ook een zwak.
  Laatst kocht ik bij de Action een blok met gekleurd karton waar je cadeauenveloppen van kon vouwen. Dat had ik kunnen weten dat dat een miskoop was. Onhandige dingen om in elkaar te zetten en als je ze nodig hebt dan denk je er niet aan dat je ze hebt.
  En ik kocht laatst een Opzij, omdat een vriendin het coverartikel (die van Michelle Obama) had geschreven. Daar doe ik na lezen verder niks mee. Maar dat valt eigenlijk onder sympathie-aankoop. Zelfde categorie als wanneer je koeken koopt van de sportvereniging van je kind, maar je de koeken zelf eigenlijk niet lust.

 6. Ohhhhhh, zo herkenbaar!!! De Lidl is zo'n plek waar je voor twee bananen naartoe gaat en met drie tassen terug naar huis gaat. Eerlijk, de producten (electrisch etc) zijn ontzettend goed! Ik heb al jaren zo'n hakmachine en die blijft echt goed. Ook staafmixer staat etc houden het jaren uit.

 7. Oh ik ga altijd los bij de kantoorartikelen in de Action, maar ondertussen heb ik mijn werkkamer opgeruimd en besef ik dat ik genoeg heb. En dat ik goed moet nadenken voordat ik wat koop haha. Want voordat ik het weet heb ik er weer geld aan uit gegeven!

 8. Hihi, herkenbaar hoor! Action en Lidl doen dat goed met die impuls aankopen. Ali Express trouwens ook, maar daar duurt het wat langer. Ik vraag me wel steeds vaker af hoe het kan dat alles zo goedkoop is. Wie maakt dat en wat krijgt de maker er voor? En al dat kopen helpt ook niet bij de gedachte van duurzaamheid en consuminderen. Dus soms probeer ik mezelf dat in gedachten te houden en dan koop ik toch maar niets....
  Dan ben ik daar wel eens trots op ????

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder