Reacties

Kun je ongeschikt zijn voor een Fitbit? — 15 reacties

 1. Mijn reactie was bij het zien van de titel: jazeker, je kunt er ongeschikt voor zijn. Maar dat zie ik al terug in je blog;). Ik herken ook wel de andere reactie die erin staat. Dat obsessieve zou mijn probleem zijn.

 2. Goh, het heeft twee kanten. Ik kan redelijk obsessief doen over de stappenteller (ik gebruik alleen die op mijn telefoon. Zou sowieso geen Fitbit willen), maar aan de andere kant is het een enorm goede motivatie en manier om te zien hoeveel fitter je wordt. Maar soms mag ik mezelf wel terugfluiten. Het hoéft niet elke maand een groter aantal te zijn. En 12.000 gemiddeld is in principe ook gewoon genoeg, 18.000 hoeft niet. Bijvoorbeeld. Maar dat is een mildheid naar mezelf waarin ik in andere gebieden van het leven ook nog wel iets te leren heb ;-)

 3. Ik kan me helemaal voorstellen dat je niet geschikt bent voor een fitbit inderdaad, maar voor mij werkt het geweldig. Dankzij de fitbit beweeg en sport ik veel meer. En soms als ik mijn stappen (8.000 is mijn dagelijkse doel) nog niet heb gehaald ga ik samen met dochterlief nog een ommetje in de avond. Gewoon relaxt dus. Maar tegelijkertijd zo motiverend dat ik zonder echt véél minder had bewogen. Denk dat je ook realistische doelen moet hebben, dat het dan goed te doen is.

  Ik vind het overigens ook heerlijk dat de tijd erop staat, zodat ik niet de hele tijd mijn smartphone hoef te pakken om te kijken hoe laat het is.

  • Wat leuk. Ik denk er precies zo over als jij, Lilian. Ook 's avonds soms nog even de straat op om mijn stappen (10.000) te halen. Maar het is geen moeten. En ik gebruik hem inderdaad ook als horloge. Wel zo fijn. Ik ben ook echt meer gaan bewegen nadat ik een fitbit aangeschaft heb. Of eigenlijk andersom. Ik moest meer gaan bewegen en de aanschaf van mijn fitbit maakte mij dat makkelijker.

  • Wat leuk Lilian dat de Fitbit bij jou echt tot meer bewegen leidt! Ik vind dat heel herkenbaar. Hoewel ik ook zonder Fitbit wel zou gaan hardlopen, werkt het ook voor mij zeker motiverend.

 4. Ik heb mijn telefoon altijd mee en daar kan ik (als ik dat wil) bekijken hoever ik gewandeld heb en hoeveel stappen. Maar eigenlijk vind ik het bijhouden van gegevens onzin en zeker als je daardoor onder druk komt. Calorieën tellen bij het eten, stappen tellen bij het wandelen, schermtijd bijhouden, aantal glazen wijn per week, uren slaap en ga zo maar door.
  Gewoon gezond leven, bewegen, eten en slapen. En vooral gelukkig zijn

 5. Wanneer het een obsessie gaat worden of je er stress van krijgt, dan is het inderdaad niet verstandig om er een aan te schaffen! Volgens mij geldt dat overigens voor alles. :)
  Overigens denk ik dat elke dag hardlopen ook niet helemaal goed is. Je spieren hebben ook rustdagen nodig om te herstellen.

 6. Ik heb ook een fitbit hoor.
  Maar niets geen stress daarover.
  Gebruik hem als horloge voornamelijk.
  Ik heb dan wel Strava, waarbij ik elke maan meedoe aan de 50km challenge.
  Maar die loop ik voor mijzelf, en is een uitdaging voor mij elke maand weer totaal 50km te wandelen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder