Eten met z’n allen: vers en gezond koken voor drukke gezinnen

eten met z'n allen

Eten met z’n allen, met als ondertitel vers en gezond koken voor drukke gezinnen, is een kookboek waarin de basis voor koken wordt uitgelegd.

Dus zeker als je nog nooit gekookt hebt, is dit een handig kookboek.Tallina van den Hoed geeft namelijk niet alleen recepten voor maaltijden. Ze beschrijft bijvoorbeeld ook hoe je aardappels moet schillen en koken. Verder vind je in dit kookboek een lijst met spullen die je nodig hebt om te kunnen koken, en een overzicht van basisingrediënten.

Kortom: dit kookboek biedt een handige basis voor koken, of je nou een keukenprinses bent of niet of geen zin in koken hebt.

Eten met z’n allen: moeders leren hun kinderen niet meer koken?!

Wat mij het meest opviel bij dit kookboek was eigenlijk de inleiding. Daarin constateert Tallina van den Hoed namelijk dat de twintigers en dertigers van nu niet meer hebben leren koken van hun ouders. Volgens Tallina is ‘haar generatie’ zo ongeveer de laatste die moeders had die veel tijd en aandacht besteedden aan de dagelijkse maaltijd.

‘De babyboomers waren de eerste generatie waarin vrouwen emancipeerden, de industrie het fenomeen pakjes-en-zakjes introduceerde en er dus opeens een stuk minder aandacht en tijd nodig was voor het maken van de dagelijkse maaltijd.’

Ga weer zelf koken

Anno 2018 staat gemak voorop als het gaat om boodschappen en koken. Dat betekent dat we veel voorbewerkt en kant en klaar maaltijden kopen. Tallina wil met haar kookboek de lezer helpen om weer zelf te gaan koken. Dan weet je tenminste ook wat er precies in je eten zit, aldus Tallina. Met de volgende dingen kom je al een heel eind schrijft Tallina:

 • Handige planning
 • Goede voorraadkast met bijvoorbeeld vis uit blik.
 • Fijne vriezer
 • Frisse moed

Tallina legt onder andere uit hoe je soep moet maken, sauzen, aardappels kunt koken en bakken en nog veel meer. Er is een speciaal hoofdstuk getiteld Supersnel voor drukke dagen. Omdat ik nogal een gemakzuchtige kok ben, interesseerde deze sectie mij vooral. Want zelfs als ik wel genoeg tijd heb, vind ik het fijn als het snel klaar is.

Wie erg druk is, zou ook eens kunnen denken aan meal preppen!

Mijn conclusie over Eten met z’n allen

Ik vond de recepten in Eten met z’n allen in het algemeen redelijk goed te doen. Ik heb wel wel eens kookboeken gezien met eenvoudiger recepten, maar ook wel met moeilijkere gerechten. Er staan ook super eenvoudige recepten in, zoals een groentenbeker maken. Dat is gewoon groente in reepjes snijden en in een plastic bekertje zetten.

Eten met z’n allen is een fijn boek als je geen ervaring hebt met koken, en geen benul hoe je eens moet beginnen. Met dit boek kun je beslist goed je eerste stappen op kookgebied zetten. Ben je al een meer ervaren kok? Dan is het boek leuk om door te kijken en om ideeën op te doen. Zie ook mijn post rijst koken.

N.B. Helaas staan niet bij alle gerechten foto’s van het eindresultaat.

Praktische informatie over Eten met z’n allen

Eten met z’n allen is voor 24,95 te koop bij bol.com.

eten met z'n allen

Lees ook Gemiddelde kosten boodschappen en Lees ook hoe ik Griekse moussaka maakte.

Tip: ik heb de Lifesum app ontdekt! Hij is gratis en geeft informatie over hoe gezond bepaald voedsel is!

Heb jij thuis leren koken?

Similar Posts

26 Comments

 1. Er bestaan natuurlijk al heel lang basiskookboeken, waar ook alle technieken in uitgelegd worden. Ook zijn er veel kookboeken die laten zien dat je met met weinig en simpele ingrediënten snel en makkelijk een gezonde maaltijd op tafel tovert. Ik zou er eens doorheen moeten bladeren of het nu echt zoveel toegevoegde waarde heeft. Jammer inderdaad dat er niet van alle gerechten een foto in staat. Dat is voor mij toch altijd het eerste waar ik naar kijk.

 2. Onze kinderen zijn altijd dolblij als ze mogen meehelpen, ze staan ervoor aan te schuiven! Ook allemaal samen aan tafel, vind ik zo gezellig. Gezond koken vinden ze het lekkerste, ideaal!

 3. Gogh, ik ben een 30-er en ik heb leren koken door een combinatie van moeten helpen bij moeder en grootmoeders en op mezelf gaan wonen. Ik zeg niet dat mijn moeder geen pakjes gebruikte, maar het was nu ook niet zo dat ze helemaal niet kookte en dat ons niet doorgaf. Ik vind zulke dingen vaak zo zwart-wit opgesteld, maar goed… Wel fijn dat het een leuk boek is.

 4. Ik heb zowel zoon als dochter de basis meegegeven om te kunnen koken – in het begin kreeg ik ook wel vaker nog eens vragen daarover, maar nu kunnen ze hun plan goed trekken :)

 5. Mijn moeder heeft ons op een bepaalde leeftijd wel leren koken. Ik heb later mijn vriend weer leren koken en nu maken we vaak zelf nasi en noodle gerechten.

 6. Handig boek. Maar zoals bij alle boeken vraag ik mij af of dit soort info niet ook gewoon op internet staat?
  En ja, gelukkig heb ik leren koken thuis. Iets wat wij zoonlief ook mee geven.

 7. Grappig. Ik heb het ‘op afstand’ geleerd van mijn moeder. Toen ik nog thuis woonde kookte mijn moeder zelf en leerde ze mij eigenlijk niets. Totdat ik ineens rond mijn twintigste uit huis was (en bij mijn vriend en zijn ouders in ging wonen). Zij leerden mij het een en ander, maar ik leerde het pas echt toen we samen gingen wonen en ik gewoon letterlijk elke avond aan de telefoon hing met mama. Om dingen te vragen als: “Hoe lang kook je aardappels? Hoe giet je het af – echt waar. Hoe lang kook je rijst?”.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.