Gebruik jij emoticons oftewel emoji’s? Ik wel.

emoji'sEmoticons oftewel emoji’s.

Ze zijn een wat heikel punt. Aan de ene kant worden ze ‘kinderachtig’ en ‘infantiel’ genoemd.

Het is de toon die de muziek maakt

Maar anderzijds hebben ze wel degelijk een functie in teksten. Niet voor niets zegt het spreekwoord: ‘Het is de toon die de muziek maakt,’ wat zoveel betekent dat de manier waarop je iets zegt bepaalt hoe het overkomt. Met een tekst kan dat soms lastig zijn. En dat is nou precies waar emoji’s bij kunnen helpen.

Met emoji’s kun je verduidelijken hoe je iets bedoelt. Stel dat ik zeg:

Ik ben toch zo dol op studiedagen ; )

Het knipoogje laat dan weten dat je dit niet al te serieus moet nemen.

Op mijn blog Het Moederfront lees je meer over emoji’s en emoticons.

Gebruik jij emoji’s?

Similar Posts

5 Comments

  1. Ja, maar wel spaarzaam. In E-mail gebruik ik ze nauwelijks; in WhatsApp iets meer. Ik vind het enorm irritant als er een heel oerwoud aan emoticons in een tekst staat.

  2. In WhatsApp gebruik ik ze veel. Als ik op mijn laptop typ mis ik de mogelijkheid om eenvoudig emoticons in te voegen. Terwijl ik het wel leuk vind om ze te gebruiken. Ik heb daarom net maar even gegoogeld hoe je ze het makkelijkst kunt toevoegen… ???? Hoewel ik soms ook wel twijfel wat een emoticon precies betekent…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.