Net als in de film: kledinginspiratie door films en series

Net als in de film: Mama Mia rok

Nadat ik met mijn twee dochters de film Mama Mia 2 had gezien, zat ik ‘s avond achter mijn computer op eBay ‘Mama Mia style skirts’ te zoeken.

Want de vrouwelijke hoofdpersoon droeg van die strokenrokken die ik altijd zo mooi vind.

Zwaar geïnspireerd door hoe leuk zij er wel niet uitzag, wilde ik ook zo’n rok! Ze zitten nog heerlijk ook weet ik uit ervaring. Ik heb namelijk een rode strokenrok, een groene en spijkerstof versie.

Rok in Mama Mia stijl

Ik kon er toen geen vinden, maar deze week struikelde ik over deze:

‘This is Lovely Floaty orange chiffon gypsy skirt like the one worn in Mama Mia 2 has an elastic waist great for the summer or beach.
I bought after seeing the film, but I am only 5’2 and is a fraction too long for me.approx 42 inch. Please note I will be away from 1st-9th sept. so won’t be able to post until the 10th
Thank you for looking.’

Altijd leuk om een collega-slachtoffer van de commercie en de invloed van films tegen te komen ; )

De invloed van films en series op het dagelijks leven en kleding

Ik denk dat films en series, zeker als ze heel populair zijn, best invloed kunnen hebben op de mode. Zelf blijk ik er dus wel gevoelig voor te zijn. Hoewel het natuurlijk wel een stijl kleding is die ik van te voren ook al mooi vond. Ik denk niet dat ik ineens broeken zou gaan dragen omdat ik ze had gezien in een film.

De stijl van de serie Downton Abbey, waarin je terug in de tijd gaat, vond ik ook altijd mooi. Mijn jongste dochter heeft ooit mijn haren nog eens in Downton Abbey stijl gedaan. Dat bleek warempel nog heel eenvoudig ook. En ik houd bijvoorbeeld ook van de jurk uit de tijd van Jane Austen. De serie Bridgerton is ook een genot om naar te kijken als het gaat om mooie kleding.

Ben jij wel eens beïnvloed door een film of serie? En zo ja, hoe?

Similar Posts

33 Comments

  1. Nee, ik ben afgehaakt vanwege de lengte Ik houd niet van rokken waarover ik struikel. En de kleur schrok me uiteindelijk ook af: ik had het idee dat hij alleen leuk zou zijn op Koningsdag…

 1. Ik kan me absoluut voorstellen dat een film ook een mode hype kan worden. Ik ben niet zo beïnvloedbaar moet ik zeggen, maar doe af en toebeet wel idee op, dat ik denk ‘ oh, zo kan je het ook dragen’. En die Mama Mia rokken, vind ik heel leuk!

 2. Ik zag laatst de film ‘Practical Magic’en ik ben helemaal weg van de kleding die Sandra Bullock in die film draagt. Ik vond de film overigens ook erg leuk :-)
  De nieuwe Mamma Mia wil ik nog zien. Niet in de bioscoop, maar hopelijk via netflix oid. Ik luister (en zing!) veel Abba liedjes. Ik vind vooral hun liedjes mooi die niet op single zijn uitgebracht. Zoals ‘Me and I’.

  1. Vooral dat setje met die rok met bloemen. Ik vind de kleding van Nicole Kidman in de film ook helemaal geweldig. Ik draag tegenwoordig graag van die vestjes die Sandra Bullock in de film draagt. Ik heb zulk soort rokken, maar ik moet nieuwe hebben want ze zijn me nu twee maten te groot.

 3. Ik vond het zwarte jasje dat Jennifer Lawrence draagt in de film Silver Linings Playbook zo ontzettend leuk. Niet gekocht,had m niet echt nodig en kwam niet direct iets tegen wat er op leek, maar heb m altijd onthouden en wie weet, als ik een keer een nieuwe jas moet kopen dat ik er dan wat meer moeite voor doe om alsnog zo’n soort jas te kopen.
  De film is overigens ook erg leuk.

 4. Als ik iets leuks tegenkom dan is het vooral iets op het gebied van design voor in huis en niet op het gebieed van mode ;)

 5. Ik stond vorige week in een India-winkeltje en pakte een strokenrok uit het rek en dacht aan MamaMia.
  Ik heb de verleiding weerstaan ;-) Ik ben niet zo van de lange rokken.
  Fier op mijzelf.

  1. Ik kan me ook wel laten inspireren door kleding uit films of series. Je ziet mensen erin bewegen en dat zegt meer dan een foto.

 6. Deze zomer heb ik naar A place to call home gekeken van omroep Max. Heel mooie kleren en kapsels en gezellige interieurs. Daar kijk ik graag naar. Wel lastig om dat thuis ook zo te krijgen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.