Reacties

6 Argumenten om altijd hetzelfde te dragen — 72 reacties

 1. Elke dag hetzelfde dragen zou ik geen enkel probleem vinden. Lekker makkelijk met 'kiezen' en bovendien zou ik er dan voor zorgen dat ik een outfit had die lekker zat. Ik draag ook wel veel hetzelfde soort outfits. En toch heb ik een favoriet rokje dat ik het liefst elke dag zou dragen. Geen broeken, tenzij het vanwege een activiteit niet anders 'kan'. Maar het zit zó strak vind ik. Voel de hele tijd van alles zitten dan en dat vind ik niks.

  • Ik voel altijd veel herkenning bij jou Naomi! Ik snap precies wat je bedoelt met broeken die je steeds voelt. Ik heb dan ook geen broeken. Ik draag alleen rokken en jurken.

 2. Ik draag lekker spijkerbroek. Zomer is dan draag liefs katoenen broek. Elke dag draag je liefs. Je rok is zeker nog goed uit van 15 jaar geleden nog aan hebt. Staat bij jou leuk.

 3. Ja (bijna) altijd een jurk (zwart, donkerblauw,) in de winter met een dikke zwarte panty en een merinowollen vest van Icebreaker of Supernatural. In de zomer idem maar dan blote benen en alleen als het koud is een vest. Is het erg koud in de winter dan ook nog een (merinowollen) hemd.

 4. Ook mij kunnen ze uittekenen.
  Ik heb 2 outfits:
  trainingsbroek + effen donker shirt
  spijkerbroek + effen donker shirt.
  Afwisseling zit in lengte van de mouw en een paar knoopjes in de hals.
  Nu het kouder wordt draag ik ook sokken, die heb ik graag in felle kleuren, twee verschillende kan ook.

  De laatste tijd koop ik iets fleurigers of bloesjes.
  Ze hangen in de kast. 🙄

 5. no ik vind wat variëren juist wel leuk, maar ik draag wel veel lange rokken en jurken, wel altijd weer andere kleuren. Ik vind het ook juist wel leuk om me voor bepaalde gelegenheden extra leuk aan te kleden enzo.

 6. ik heb zeg maar perioden...dan ben ik niet uit een spijkerbroek te slaan, dan draag ik alleen maar rokjes..ik draag ook veel dezelfde kleuren. Lekker makkelij. Alleen zwart heb ik afgezworen toen ik ontdekte dat ik voor het gemak altijd zwarte kleren ging dragen

 7. In de zomer draag ik altijd soepele jurkjes, evt met vestje en een korte legging. In de herftswinterlente a-lijn rokjes van desigual of hema met t-shirt en dik lang vest.
  Ik heb alles wel in meerdere kleuren.
  Dit staat me en zit lekker. Hihi.

 8. nee ik zou niet elke dag hetzelfde kunnen dragen, heb wel overal 2 van maar dan verschillende kleuren en ik koop eigenlijk elke week wat nieuws erbij met als gevolg dat ik het over een paar maanden weer tegen kom met het kaartje er nog aan

 9. Ik koop vaak als ik iets heel leuk vind een trui, vest of broek dezelfde in verschillende kleuren. Ik vaak spijkerbroek met een vestje en korte laarzen met kleine hak. Shit doet mij denken dat ik weer vergeten ben mijn schoenen op te halen bij schoenmaker.
  Als ik uitga dan een jurk, vaak vrolijk met bloemetjes.

 10. Huisvlijt, draag jij nooit panty's, maillots, of kniekousen?
  Ik zou verschrikkelijk koude benen hebben, als ik alleen een wijde rok zou dragen,
  en met blote voeten in schoenen...

  • Liever niet Este, om dezelfde reden dat ik geen broeken draag. Ik vind het niet fijn om iets om mijn benen te hebben. Daarom vind ik de winter met name ook wel eens lastig. Als het echt niet anders kan dan draag ik een driekwart tight onder mijn rok als ik buiten ben. Maar eenmaal thuis doe ik die dan zo snel mogelijk weer uit.

 11. Ik heb een redelijk beperkte garderobe, dus draag regelmatig hetzelfde. Het scheelt inderdaad nadenken.
  Maar deze levenswijze schijnt niet voor iedereen weggelegd te zijn (zegt een goede vriendin van mij altijd)

 12. Ja ik heb ook mij favorietjes. En laat ik dat dagelijks kiezen nu net haten.....
  Je outfit van 15 jaar geleden draagt nog steeds mijn voorkeur, ook nu, nu ik de jaren van verstand heb bereikt :-)

 13. Ik draag meestal een goede (stretch) jeans met een t-shirt. In de zomer een dunne en in de winter een wat dikkere en soms een vestje, . Lange, wijde linnen jurken draag ik als het erg warm is.
  Al jaren hetzelfde merk en ook mijn laarsjes en sandalen koop ik altijd van een bepaald merk.
  Plus een zwart jurkje (tot onder de knie) en een lange jersey rok met vestje voor speciale gelegenheden.
  Keuzestress heb ik niet.

 14. Ja en nee. Ik draag doordeweeks veel dezelfde stijl, maar voor een feestje, uitgaan of speciale gelegenheid is mijn kledingstijl toch echt heel anders.

 15. Hoi Nicole,

  volgens mij zie jij er altijd leuk uit.
  Houwen zo!
  Ik heb ook meestal hetzelfde aan:
  woensdags ga ik naar koor en dan trek ik iets leuks aan, dat ik een hele week kan dragen. Lekker makkelijk en omdat ik geen vies of zwaar werk doe maakt het niks uit.
  Alleen het ondergoed gaat elke dag in de was, dat natuurlijk wel.

  Groetjes!
  Marlou

 16. Net als jij draag ik alleen maar rokken, liefst kuitlengte (ook in de zomer). Ik heb wel een paar linnen en ribfluwelen rokken, de ribfluwelen zijn speciaal meer voor de winter (ook op de fiets zitten die goed en waaien niet op). Sommige in 1 kleur , anderen wat kleuriger. Tshirt erbij en een vest. Geen panty/ legging, in de winter panty-kniekousjes (afzakken is nog wel eens een probleem). Ik heb nu een jeansrok besteld, ben benieuwd.

 17. Ik draag al bijna 50 jaar spijkerbroeken en dat bevalt me prima.... Nu met een truitje van C&A waar ik er vijf van heb gekocht omdat ze lekker zaten, alleen vijf verschillende kleuren...

 18. Ik heb ook veel dubbeltjes in mijn kast. Ik probeer ook te gaan voor een capsule wardrobe. Less is more, want ik pak toch vaak terug naar de zelfde stuks 😜

 19. tegenwoordig nu ik ook een dagje ouder bent en soms gewoon thuis blijf overdag draag ik vaak lange jurken,die bestel ik in China,heel veel keus, zit lekker en comfortabel en is zacht geprijst,dus dat bevalt uitstekend.
  als ik naar buiten ga doe ik dat niet alleen in de zomer omdat het geen warme stof is. En die jurken heb ik hier nooit gezien in de winkel.en al helemaal niet voor die prijs.

 20. Als ik lekkere kleding heb, draag ik die inderdaad het liefst elke dag tot die versleten is... De volgende outfit kan dan wel heel anders zijn, maar die gaat dan ook weer elke dag aan :-D ! Wel altijd even opletten dat ik niet steeds hetzelfde aan heb bij afspraken, anders voel ik me een beetje betrapt. Maar de goedkope troep zit vaak het lekkerste... Met hier en daar een stuk hightech functionele outdoorkleding, ook zalig!

 21. Oh nee, dat zou ik echt niet kunnen. Eerlijk gezegd heb ik ook best heel veel kleding en ik draag elke dag iets anders (en na dragen gaat het meestal terug in de kast nadat het gelucht heeft, dus ik heb heel weinig was). Als ik iets weg doe, dan gaat het altijd naar de kringloop of in de zak van max.

  • Ik wil een kledingstuk meestal wel graag wassen na het dragen. Anders voel het niet fris of zo. Ik draag mijn kleding meestal 2 dagen en dan gaat het in de was.

 22. Leuke blog!

  Wat een goede argumenten om elke dag hetzelfde aan te trekken. Het is vooral heel makkelijk en wat je zegt: het maakt je herkenbaar.
  Ik zou niet elke dag hetzelfde aan willen trekken. Ik heb bijna altijd een jurkje aan, maar wel verschillende stijlen. Ik vind het ook altijd leuk om nieuwe kleding te kopen :-).

 23. Nou met die kou zeker wel! Het liefst draag ik elke dag een lekkere warme trui, hoe hij eruit ziet maakt me dan eigenlijk niet zoveel uit. Maar goed ik hou ook niet per se van shoppen. Soms wel hoor, maar lang niet dat ik elk seizoen een complete garderobe aanschaf. Is ook onnodig vind ik, iets meer van hetzelfde is veel beter voor het milieu.

 24. Elke dag hetzelfde dragen zou ik niet kunnen, maar ik heb wel vaak dezelfde kleuren aan. Meestal een spijkerbroek met zoals in de herfst c.q. winter een shirtje met een vestje of jasje. In de zomer draag ik meestal linnen broeken, in rokken zul je mij trouwens nooit zien, daar voel ik me absoluut niet prettig in.

 25. Ik heb ook wel veel van hetzelfde...voor de winter n rijtje jurkjes zonder mouwen, meest met een printje, (en net over de knie) en dan n effen lang vest of puntenvestje erbij. Nu met kouder weer n dikke panty, of anders n dunne panty.
  Zomers ook veel jurkjes, evt. een vestje erbij als het te fris is.
  Voordeel is dat ik alles zelf naai..ik kan het maken zoals ik het hebben wil, en modelletjes kiezen die me goed staan en waar ik me goed in voel.
  En nee....ook geen broeken, hooguit een joggingbroek voor op de camping (en dan doe ik m pas aan als het donker is, haha..)

 26. Ik draag ook gewoon wat ik goed vin zitten en mooi vind uiteraard, ik draag ook steeds dezelfde type jurkjes,
  Broeken draag ik nooit.
  Ik draag niet meer hetzelfde als 10 jaar geleden, simpelweg omdat mijn figuur heel erg veranderd is en niet meer hetzelfde als toen gemakkelijk zit of goed staat, maar ik heb nu wel weer mijn eigen stijl gevonden in dit figuur.
  En ja, ik durf ook hetzelfde opnieuw gana kopen als het goed zit, vaak in andere kleurtjes, maar wel hetzelfde! ;)

 27. Elke dag hetzelfde dragen, dat niet helemaal. Wel heb ik een jurk die lekker zat in verschillende kleuren gekocht. Zo kan ik toch afwisselen met een jurk die heerlijk zit. Ook zie je mij heel vaak in een broek met t-shirt en vest. Gewoon lekker makkelijker en zit altijd goed.

 28. Leuke blpgpost om te lezen. Ik ben juist wel redelijk afwisselend in stijlen en mijn smaak wisselt nog wel eens, dus ik heb best uiteenlopende kleding. Wel draag ik voornamelijk zwarte of donkere kleding.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder