Reacties

Een complete slaapkamer kopen: do of don't? — 49 reacties

 1. Bij mij is het een bij elkaar geraapt gebeuren. Maar aangezien ik niet zo heel goed ben met kleuren en dat soort dingen, ben ik wel iemand die voor een complete kamer kan gaan.

 2. Mijn slaapkamer is saai, gewoon een bed(zonder ombouw) met een dekbed en kussens, en drie oude koffers op elkaar als nachtkastje, met een wekker en een lampje erop. Een ander zou misschien meer meuk neerzetten en ophangen maar voor mij is dit een fijne plek om te slapen.

  • Wij hebben ook bijna niets staan of hangen in onze slaapkamer. Nou is daar ook niet veel plek voor, maar ik vind rust daar heel belangrijk.

 3. Het is wel een goed idee, net als een "keuken" of een "badkamer"moet je dan naar de slaapkamerwinkel om "een slaapkamer" uit te zoeken. Gat in de markt!

  We hebben in het nieuwbouwhuis natuurlijk wel die badkamer en keuken moeten bestellen, maar als er iets kapot gaat of verouderd is dan vervangen we de losse onderdelen gewoon per stuk. Veel goedkoper. Het nadeel is wel natuurlijk dat als je alles in één keer vervangt je de style ook direct kunt omgooien en alles bij elkaar past.

  Je vraag, de slaapkamer? Eh... de goedkope niet zichtbare bedombouw is nog van 1996, de matrassen daar hebben we wel onlangs in geinvesteerd en we kopen ook nog wel eens een ieuw dekbedje :-) De grote kledingkasten zijn tegelijk gekocht. De tafeltjes die we als nachtkastje gebruiken hadden we ook al héél lang, eigenlijk niet bedoeld als slaapkamermeubels, maar zijn nog steeds mooi.

 4. Onze slaapkamer is net klaar na volledige opknapbeurt, nieuw plafond ook. Bed is het oude en ik had al een zwarte kapstok, vind ik handig in een slaapkamer.
  De kringlooop had een grote verzameling behang binnen en daar kon ik voor 3 wanden een simpele witte voor vinden en de wand achter bed met bijpassende streep. Nieuw kostten de rollen 35 euro per wol, nu had ik het totaal voor 40.
  Gordijnen komen vd markt voor 3 euro per meter en omdat ik niet kon kiezen nog een set gemaakt voor de zomer die waren 4 euro per meter.
  Vloerbedekking donker grijs en omdat de kamer niet zo groot is kon er geen kast met draaideuren in en kocht ik een kantoorkast met schuifdeuren van 180 lang en 100 hoog in zwart. Het geheel is rustig en ik ben er erg blij mee.

  • Wat een fijn koopje zeg, dat behang bij de kringloop. Je moet het daar net treffen, maar soms vind je iets precies op het juiste moment. Fijn dat de slaapkamer goed gelukt is Lot.

 5. Ik heb in de loop der jaren alles zelf bij elkaar gezocht. In ieder geval een goed bed van Auping.Daarnaast heb ik al verschillende nachtkastjes gehad, nu 1 brocante mooi donkergroen geschilderd en een rotan ladekastje. Die was bruin en heb ik wit gespoten. Verder een antieke grenen kaptafel, mijn trots. Voor het raam witte shutters en aan de muur een brocante hoedenplank met daaronder een kapstokje waar ik mijn rieten zomerhoed aanhang. Op het plankje een foto en wat snuisterijen. Verder een mooi schilderij. Het is nu hemaal mijn smaak, is toch persoonlijker dan een kant en klaar slaapkamer.

 6. Kant en klare slaapkamer is zeker handig om te doen. Slaapkamer hebben wij hele grote meubel kast aan de bed vast. Je kent het wel. Hele muur zegt maar. De andere kamer hebben wij hele grote schuifkast staan. Word allemaal in elkaar gezet. Doen wij niet. Dus dit is optie!! Fijne dag.

 7. Wij hebben alles bij elkaar gezocht.... Maar wel naar onze eigen smaak inrichting. En we willen het ook wel iedere keer kunnen wisselen qua decoratie in de slaapkamer.... Dat houden wij echt van.

 8. Mijn slaapkamer is nu nog een mengelmoes. Ik zit midden in een verbouwing waarbij er 4 extra slaapkamers bijkomen en dan pak ik daarna direct ook de andere slaapkamers aan. Ik vind het leuk als alles bij elkaar past maar dan wel zelf overal vandaan gehaald.

 9. Wij zijn aan het denken om een nieuw bed te kopen en dan wel de bijpassende meubels qua kasten erbij te nemen. Anders krijg je inderdaad zo een 'net niet' geval en daar houden we niet zo van! Leuk om te lezen! :-)

 10. Ik heb geen slaapkamer haha, we hebben een kast in de woonkamer met een gordijntje en daarachter slaap ik. En 'daarachter' is het net zo'n bij elkaar geraapt zooitje als aan de andere kant van de woonkamer :)

 11. 3 Maanden geleden heb ik de slaapkamer aangepakt. Er stond al een bed met houten ombouw , naast het bed 2 verschillende tafeltjes.
  Aan de wand tegenover het bed staan een ladekastje en 2 oude houten grenen stoeltjes.
  Aan rechterkant een kledingkast , nieuw tweedehands , met schuifdeuren , alle kleren kunnen erin.
  De finishing touch : Een mooie plaid gekocht , die over het hele bed past. Van staaltjes stof 4 kussentjes laten maken.
  Alle overbodige troep uit de slaapkamer gehaald.. Totale kosten : kast , plaid , kussentjes 200 euro.
  Plaid en kast zijn van zeer goede kwaliteit. Ik ruim weer met plezier de slaapkamer op.
  Heerlijk rustige uitstraling en toch niet kil.
  Heb wel bewust voor een mooie plaid gekozen.
  De klerenkast was een toevalstreffer , daardoor de oude (lelijke) kledingkasten weg kunnen doen.
  De vloer is licht eiken parket.
  Het is een mooi "allegaartje "geworden .Ha ,ha!
  Ik geniet van de slaapkamer , dat is ook de plek waar je veel tijd doorbrengt.

 12. Aangezien ik geen fan ben van de complete look voor wat dan ook , heb ik mijn slaapkamer zelf ingericht. Misschien zou een stylist onmiddellijk roepen dat mijn slaapkamer er niet uit ziet. Maar lig ik daar wakker van? Nee, want zoals met alles in mijn huis richt ik ruimtes in met spulletjes waar ik blij van word , of dat nu wel of niet stilistisch verantwoord is. Op dit moment is dat met de kleur groen in allerlei middeldonkere tot donkere groenkleuren met allerlei stoffen van fluweel tot katoen. Het meeste komt bij de kringloop vandaan en kussens en gordijnen maak ik zelf. Ik vind het een rustgevende en warmte uitstralende ruimte waarin ik tot rust kom en heerlijk slaap.

 13. Wij hebben ons bed bij I. Kea gekocht met bijpassend ladekastje.
  Maar door keuze van dekbedhoes, en schilderij ziet het er iedere keer weer anders uit. Zelfs de kleur van de muur lijkt te veranderen door de kleur van het dekbed.
  Er staat trouwens verder niets in. Kast is gewoon een schuif wand met oude kastframe er achter.

 14. Het bed, de kledingkast en de lamp komen van Marktplaats. De nachtkastjes en het leeslampje van Ikea en de stoelen (2 stuks) hebben we in 1990 aangeschaft (waren toen wel duur, 350 gulden per stuk)

 15. In onze slaapkamer staat alleen een bed. We slapen op zolder onder schuine wanden. De kast is weggewerkt onder het knieschot. Maar al zou ik meer ruimte hebben dan zou ik nog niet voor een volledige set gaan.

  • Wij slapen ook onder schuine wanden Veronique! Dat beperkt flink de mogelijkheden hè? Wij hebben niet eens de ruimte voor een kast onder het knieschot : (

 16. Bij mij is elke kamer in huis ene samenraapsel, vaak met spullen uit de kringloopwinkels en andere tweedehandszaken. Ik hou niet van standaard en strak, ik hou wel van persoonlijk en eigen stijl en dat vind ik meer door oudere meubels een tweede leven te geven en eventueel te schilderen enzo...

 17. Eigenlijk vind ik het helemaal niks, die voorgekookte combi's van interieurs. Maar wat nu bij wat past, daar heb ik niet zo'n zicht op. Mijn vrouw struint graag door tweedehandszaken en af en toe staat er ook iets nieuws in huis. Ik vind het leuke combi's die ik zelf niet zo snel kan bedenken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder