Reacties

6 Ruimtebesparende tips in je slaapkamer — 63 reacties

 1. Mijn slaapkamer is ook zo rustig mogelijk, net als de rest van het huis overigens. Mijn slaapkamer is heel ruim, maar toch heb ik 'm niet helemaal volgebouwd. En dichte kasten. Dat ziet er zo lekker opgeruimd uit.

 2. Aan de muur naast het bed heb ik een wandkastje laten maken, al het ondergoed, sokken pijama's gaan erin. Gewoon een tweedeurs keukenkastje.
  Enorme ruimtebesparing en in het hele huis toepasbaar.
  Mooi kleurtje geven...

 3. Grappig, die links naar Slaapkamerweb. Ik heb daar namelijk mijn bed en kledingkast besteld vorig jaar. Echt topservice daar!

  Wij hebben een redelijk doorsnee slaapkamer. Een bed van 1,80 breed, schuifdeurkast, twee nachtkastjes en een ladekast. O, en twee houten keukenstoelen (Marktplaats-koopje) die ik geel heb geverfd om kleding op te leggen/hangen.

 4. Onze slaapkamer is afgelopen maanden vernieuwd. Ik wilde een schuifdeurkast maar dan laag als dressoir. Kon alleen op maat gemaakte en daardoor heel dure vinden bij de diverse meubelwinkels.
  Maar door de zoekopdracht kwamen er ook kantoorkasten in de advertenties voorbij. Nu staat er dus een mooie zwart stalen kast naast mijn bed, extra planken erbij en helemaal blij ermee.

 5. bij ons staat er vrij weinig in de slaapkamer; bed, nachtkastjes, klein kastje en twee stoelen. kledingkast staat in een aparte kamer. Dat is het voordele van geen kinderen hebben;-)

 6. Laadje onder bed is zeker handig. Helaas is bij weinig ruimte. En we hebben bedkast om de bed. Eigenlijk is 1 geheel. Minder troep in de kamer is beter. We moet nog nodig opruimen. ER ligt wel dozen enz.... Dit is niet goed.

 7. oei, er staat heel veel in mijn / onze slaapkamer en rustig is die sowieso niet want iedereen moet erdoorheen om bij de badkamer te komen. Aan de ene korte muur een kastenwand met schuifdeuren, tegenover elkaar de deur naar de gang en de deur naar de badkamer. Wij hebben 3 stevige stellingkasten (100 meter/ 40 cm/ 180 hoog) naast elkaar gezet als "muur" tussen het looppad naar de badkamer en ons slaagedeelte. In het slaapdeel een 140 breed bed, 2 nachtkastjes, een dressoir, kledingkast, klein kastje, stoel, mijn bureau (boekenplanen boven het bureau)en het nachthok voor de hond. Er is zelfs nog een looppad om het bed heen

  • Dat is inderdaad een drukbezette slaapkamer. Kun je daar wel rustig slapen? En moeten er veel mensen door je slaapkamer heen voor de badkamer? Dat lijkt me niet zo fijn...

  • er zijn er 2 die in de keuken tandenpoetsen en de wc beneden gebruiken (zij hebben een slaapkamer beneden), maar voor de douche komen ze wel door onze kamer. Blijven er nog 3 over, naast onszelf. De andere 2 hebben een klein badkamertje op zolder. Meestal nergens last van, zijn er ook aan gewend. Het is momenteel ook iets voller dan voordat oudste dochter weer thuis kwam wonen (en ik mijn eigen ruimte op moest geven)

  • en slapen met een deur open naar de gang (zoals wij altijd al deden) of met een katenwand/ roomdivider is niet veel verschil

 8. Mijn slaapkamer is niet die oase van rust die ik zou willen ;-) Gelukkig zit wel alles achter deurtjes, dus dat scheelt. Maar het is ook een beetje mezelf voor de gek houden...

 9. Wij zijn destijds noodgedwongen verhuisd naar een woning die de helft zo klein is. We hebben gekozen voor een hoogslaper, zodat daaronder een kast kon voor opbergruimte. Je moet creatief zijn met de ruimte die je hebt.

  • Ideaal! Als je een kamer hebt met hoog plafond heb je zoveel extra ruimte over, en daarbij ligt het ook best spannend, zo hoog! Alleen vervelend als je 's nachts veel naar de wc moet, maar aan jouw jonge snoetje te zien hoef jij dat nog niet ;-)
   Oh, en opmaken vind ik een crime met zo'n bed :-(

 10. schuifdeuren zijn ideaal, maar als toiletdeur zou ik het oom niks vinden. ik heb onze kasten in de slaapkamer va vloer tot plafond laten maken: dat oogt heel rustig ( en je hoeft niet boven op de kast te stoffen..

  • Dat is dus de vraag Mitchel : ) Wie zegt dat feitelijk? Ik heb geen kast nodig, omdat ik mijn kleding in mijn kantoortje op de begane grond heb. Ik slaap op zolder.

 11. Een twijfelaar? Never! :) Wij zijn uiteindelijk overgegaan naar een boxspring van 2 bij 2 meter. Heerlijk! Ik houd van ruimte. Onze slaapkamer loopt via een kastenkamer (zonder deuren) over naar de badkamer (ook zonder deur). Ook dat is prettig. De kastenkamer hebben we gemaakt door aan beide zijkanten schuifdeuren van plafond tot vloer te laten plaatsen (en een kast interieur obviously). In onze slaapkamer staan twee ladekasten, twee nachtkastjes en sinds kort een prachtig kledingrek wat veel beter oogt dan de massieve fauteuil die we eerst hadden staan (en waar we onze gedragen kleding overheen drapeerden).

  • Hang je je kleding nu over het kledingrek Rory? En staat dat dan niet ook slordig?

   Je bed lijkt me heerlijk breed. Daar kun je bijna in zwemmen stel ik me zo voor.

 12. Ik heb een kleine slaapkamer, maar dan hebben man en ik wel elk één, superdeluxe. Naast elkaar, dus bij snurken ontkom je alsnog niet aan de oordoppen, maar véél beter slapen zo :-) Zijn kamer is volgebouwd, hoewel efficiënt en netjes, met muziekapparatuur en mijn kamer heeft twee boekenkasten. Allebei een bureau kunnen we niet ontberen. Mijn bed is 1.40 m, zodat we er 's weekends samen in kunnen.
  Onder elk bed staat een stel onderbedboxen met beddengoed en eventueel winterkleding.
  Maar voor de kledingkast kun je haas een nieuwe blog beginnen: "Hoeveel kleding heb jij?"
  Mijn zus bv. heeft een zolder vol, de vrouw voor wie ik poets heeft een hele wandkast vol èn stapels op de vloer -dat zijn de extremen- en ik heb één relatief kleine kast. Zullen we een nieuwe blog beginnen hierover?

 13. Kijk, dit zijn tips waar ik ontzettend veel aan heb! Over een maandje ga ik verhuizen naar een andere kamer die net iets minder ruimte heeft. Ik moet dus alles goed zien in te delen!
  Liefs,
  Elles

 14. Even tellen.... Een boekenkast, een tvmeubel met tv (niet mijn keuze), een dressboy, een ladekast en een opbergbox waar de kat op slaapt. En oh! De hometrainer! Die staat ook in de slaapkamer. Gelukkig hebben we veel ruimte

 15. Mijn slaapkamer is niet erg ruim. Enkel de tv op een ladenkast, nachtkastje en natuurlijk mijn bed. Badruimte, een deurtje verwijderd. Wil ik heel gauw vervangen door een schuifdeur. Eigenlijk een mini-masterbedroom, met de kledingkast in een andere ruimte. Teveel drukte in mijn ruimtes hou ik niet van, maar belangrijk is dat ik tot rust kan komen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>