Reacties

Cake bakken en opvoeden — 38 reacties

 1. Prachtig verwoord en dit zou mij ook zo kunnen overkomen met cake mix! En het is waar, je kinderen vormen zich ook, tot een eigen persoontje en jij helpt daar aan mee, maar ze zullen ook een heel groot deel zelf doen. Met een laagje suiker of niet.

  • Haha wat een leuke vergelijking! Dat met de bak verpakkingen overkomt mij ook wel. Wel jammer, want de cake met roze glazuur ziet er heerlijk uit.

 2. Mooie vergelijking tussen het bakken van cakes en van kids. Ik ben erg goed in cakes bakken (lekker bescheiden van me hè?), dus hoop dat ik dat niveau ook kan bereiken met mijn dochtertje! ;)

 3. Zo is het maar net, je kunt niet meer doen tijdens het opvoeden dan jouw normen en waarden mee geven, en ik heb de mijne dan ook nog eens verteld, ga niet uit van wat ik je geleerd heb, maar leer omgaan met het al, alles om je heen. Lastig uit te leggen hoe ik dat bedoel, omdat ikzelf al, alle normen en waarden en opvoeding heb bekeken hoe ik het gehad heb, het mooie eruit gepakt, en waarvan ik vond dat het anders moest, zo gedaan, en het is nu aan mijn kind, om dat weer door te geven aan mijn kleinzoon inmiddels, of juist niet!

  Het leven geeft dan ook nog eens een boel mee onderweg waar je geen idee van hebt, en trauma's maken ook een mens, of tegenslagen. En ik? Ik ben super trots op mijn dochter, nu zelf mama is, bijna 2.5 jaar alweer en hoe zij het doet! Ik heb haar zelfs met moederdag een kaartje gestuurd met mijn tekst, dat ik nu al vind dat hij het veel beter doet, dan ik ooit heb kunnen doen. Maar ja, het verschil? zij moest vanaf haar 2de jaar haar vader gedag zeggen, voorgoed, en nog steeds... bijv. Ik moest het alleen doen. Niet altijd leuk!

  X

 4. Over de resultaten van cake bakken door mij zijn de meningen verdeeld;-( Ik koop de cake dus liever kant en klaar, scheelt een hoop gekledder en geknoei en het resultaat is sowieso beter.

  Met de resultaten van het opvoeden van mijn kinderen ben ik zeer tevreden, maar ik kan een tikkie bevooroordeeld zijn.

 5. Zo zie je maar weer. Recepten en handleidingen geven niet altijd het resultaat dat je zou mogen verwachten :D
  Buiten dat. Ik ben trots op mijn zoons. Het zijn authentieke prachtmensen geworden.

 6. Mooie vergelijking, van opvoeden en eigen vorm krijgen. Inderdaad wel zeer bedrieglijke verpakking. Ik heb ooit zo eens een pannenkoeken mix gekocht waar je nog eieren en melk moest toevoegen. Gewoon veel geld dus voor bloem met een beetje suiker. :-D

 7. Ah, wat een mooi logje. Cake bakken en opvoeden heeft ook voor mij overeenkomsten. In beide gevallen deed ik maar wat. En ik kan concluderen dat mijn kind beter gelukt is dan menig cake die ik gebakken heb.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder