Reacties

Ansichtkaarten: heb jij ze in huis? — 38 reacties

 1. Heb er veel
  Pas een hoop weggegeven
  Gebruik ze weinig
  Ook veel oude kaarten van Kerst
  Daar maakte in nieuwe van
  Kan heel Haarlem een kaartje geven in de wandelgang
  Die ook voor een deel aan knutselaar gegeven

 2. Ik heb van alles in huis en maak ze ook zelf. Ik geniet enorm van echte post 'maken' en versturen. Maar Greetz en Hallmark gebruik ik ook, komt soms zo makkelijk uit! Ook leuk om met een eigen foto een kaart te maken.

 3. Ik heb ze in huis. Vind het leuk om een kaartje te sturen. Ik koop ze bij Action of Hema. Maar zie ook vaak mooie en leuke kaartjes bij bv Xenos of Zeeman.
  Echt post is nu eenmaal leuk. Al moet ik bekennen dat ik ook regelmatig een kaartje stuur via internet.

 4. Ik heb dozen vol. Ik nam vroeger altijd Boomrang kaarten mee naar huis. Nu stuur ik ook nog maar zelden een kaartjes. Als ik het doe, doe ik dat meestal online. Veel keuze, geen postzegels in huis nodig en ze doen hem ook nog voor je op de post

  • Online een kaart versturen is inderdaad heel makkelijk om te doen. Maar toch vind ik het wat minder persoonlijk dan een echt met de hand geschreven kaartje.

 5. Ik heb er een stapel in huis, maar die gebruik ik vooral voor bij cadeautjes en niet om echt te versturen. Als ik een kaart wil versturen doe ik dat ook vaak via Greetz. Scheelt weer naar de brievenbus lopen. Al is dat natuurlijk wel duurder dan een eigen kaart sturen.

 6. Heb een doos waar kaarten inzitten met postzegels.
  Ben niet zo trouw in kaarten sturen, terwijl ik de laatste jaren gemerkt heb dat een kaart krijgen zo fijn is.
  Het is zo'n andere beleving dan een appje of een mailtje te krijgen.
  Dat maakt dat ik er verandering in heb gebracht, vooral wanneer mensen "vergeten" zijn dat degene nog herstellende is of na een wat langere tijd na een overlijden, stuur ik (nog) een kaartje.

  Ik koop kaarten bij een stand voor het goede doel, vaak zijn dit fotokaarten, bij de hema, boekwinkel en in ons dorp hebben we een kleine, hele leuke en gezellige ( snoep)winkel die zulke leuke kaarten heeft dat ik ze daar koop.
  Dat is deels gemak, maar vooral de gunningsfactor.
  Ik mis de kerstkaart in deze log, jarenlang gestuurd, doch sinds een jr of 7 ben ik daar mee gestopt. In plaats daarvan bak ik tulbanden, doe er met een soms een kaartje bij voor mensen waarvan ik denk dat zij een bemoediging of id nodig hebben.

  Hoe vind je het om een kaartje te krijgen en wat doet het met je wanneer je bij de je brievenbus staat en hem er uit haalt?
  Het is wat je schrijft, een handgeschreven kaartje.......
  voor mij is en blijft het waardevol!

 7. Ik stuur af en toe een kaart, maar hou niet van die dure standaard kaarten van Halmark. Koop wel eens bij de Tondeldoos daar hebben ze net wat andere kaarten en ook niet zo duur.

 8. Heb altijd kaarten in huis, bewaar ze in een speciale "kaartendoos" jaren geleden een actieprijs met div. kaarten. Koop ze meestal bij Boekenvoordeel,een winkel in de buurt. Kaarten spreken mij altijd weer aan, vind het leuk om te versturen! Maak ook vaak gebruik van Kaartje2Go een voordelige site op internet. Het is niet handmatig, maar je kunt er met eigen fantasie je eigen stempel op drukken.

 9. Ik verstuur heel veel kaarten, allerlei soorten naar kinderen en volwassenen! In iedere stad/elk dorp waar ik kom kijk ik uit naar leuke kaarten. Niks leuker dan een kaartje sturen naar een jarige, 'n zieke, een geslaagde, een jubilaris, mensen die gaan trouwen, een baby krijgen, op kamers gaan, nieuw huis kopen, verhuizen en ook gewoon om te groeten!

 10. Voor verjaardagen etc. stuur ik wenskaarten, de zogenoemde dubbele kaarten.
  Ik heb een behoorlijke voorraad ansichtkaarten in huis voor postcrossing.
  Ook koop ik regelmatig kaarten bij Boekenvoordeel of online via bijvoorbeeld Greetz. Dit laatste doe ik alleen bij mensen die mij ook via Greetz kaartjes sturen, omdat niet iedereen het fijn vind dat hun adres aan 'derden' wordt doorgegeven.

 11. Zelf vind ik het enorm leuk om echte post te ontvangen. Helaas komt het er zelf vaak niet van om kaartjes te versturen. Ik ben het best weleens van plan...maar tegen de tijd dat ik er dan aan denk is het meestal al 'te laat'om nog een kaartje te sturen. Nu doe ik het meestal online.

 12. Kaartjes voor een begrafenis hebben we altijd in huis. Voor het geval dat.. Kaartjes voor verjaardag die koop ik op het moment zelf. Ik schrijf alle verjaardagen op in mijn agenda en dan heb ik een overzicht van wanneer ik een kaartje voor wie moet kopen.

 13. Wij hebben hier ook wel altijd kaartjes liggen, maar ik moet zeggen dat ik ze niet zo vaak gebruik als ik zelf zou willen.Misschien toch nog eens wat creativiteit bovenhalen bij een volgende verjaardag!

 14. Ik heb geen kaarten in huis en vrstuur er zelden een. Wel met kerst, en die maak ik zelf. De paar kaarten per jaar die ik verstuur koop ik bij Goededoelen. Amnesty, Hivos: bij de wereldwinkel hebben z schitterende kaarten. Je brengt me op een idee, kaarten ontvangen is leuk, ik moet ze meer sturen.

 15. Ik heb wel altijd een stapeltje kaarten in huis, maar verstuur ze zelden. Alleen met een geboorte, sterfgeval of bruiloft. Ik had ooit het voornemen ook voor verjaardagen kaarten te gaan sturen, maar daar komt het maar niet van.

  • Ik heb wel eens gehoord dat mensen gaan zitten en dan alle kaarten voor het hele jaar schrijven en er een postzegel opplakken. Vervolgens worden ze op datum opgeborgen en hoeven ze eigenlijk maar in de brievenbus te worden gedaan.

 16. Ik ben dol op kaartjes schrijven en krijgen. Helaas vergeet ik het veel voor een verjaardag ofzo. Wat ik ook leuk vind is postcrossing het is altijd een verrassing uit welk land je een kaartje terug krijgt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder