3 onverwachte tips voor een gezellige tuin

leenbakker tuininrichting

Hoe richt je je tuin gezellig in voor de zomer zonder dat je bakken met geld kwijt bent? Of wil je je ieniemienie kleine balkon gezellig maken? Of je patio?

Bij Leenbakker vind je een prachtig tuin assortiment in allerlei stijlen, kleuren en materialen dat bovendien goed betaalbaar is. Daarom heb ik voor deze post hun afbeeldingen van tuinmeubelen, accessoires etc. geleend om als voorbeeld te dienen!

Door gebruik te maken van de spullen van Leenbakker weet ik namelijk meteen zeker dat ze voor de meeste mensen ook letterlijk en figuurlijk goed bereikbaar zijn.

Tip 1: Zorg dat vanuit je woonkamer gezellig de tuin in kijkt

We wonen namelijk wel in Nederland : ) En veel van het plezier dat je van je tuin hebt zal vanuit je huis zijn. Het is daarom prettig om vanuit je woonkamer uit te kijken op een leuke tuin. Wat betekent dat in de praktijk? Een leuk uitzicht is natuurlijk heel persoonlijk, maar voor mij is het bijvoorbeeld een kleurig tafeltje met twee tuinstoeltjes. Of een mooi gekleurde tuinbank en buitenkleed.

Onderstaand voorbeeld komt van Leenbakker, en laat zien hoe je een uitzicht op een stenen muur sfeer kunt geven:

Screen Shot 2018 05 03 at 13.57.28

Ik vind het echt een heel leuk zitje. En er is niet eens veel voor nodig.

Tip 2: Gebruik de regel van 3

De regel van 3 luidt als volgt: kies voor maximaal 3 stijlen/materialen in je tuin. De regel van 3 werkt als volgt:

Eéntje is leuk. Twee is een paar. Drie is een statement!

Met de regel van 3 voorkom je dat je tuininrichting een samengeraapt zootje wordt. De regel van 3 geldt ook voor planten: het advies luidt om planten in groepjes van 3 bij elkaar te zetten voor een mooi, en natuurlijk effect. Gebruik bijvoorbeeld 3 van deze lichtblauwe bloempotten van Leenbakker:

tuindecoratie
Lichtblauwe bloempot: 5,- bij Leenbakker

De regel van 3 geldt ook voor kleur: koop dus niet 3 verschillende kleuren bloempotten, maar in 1 kleur. Hetzelfde geldt voor stoelkussens! Ga niet helemaal los met allerlei verschillende tinten, maar ga voor 1 tint.

Tip 3: Zorg voor voldoende privacy

Zelf woon ik op het platteland, dus van inkijk in onze tuin heb ik amper last. Zeker niet als de maïs hoog staat… Maar woon je in de stad, dan is de kans groot dat andere mensen in je tuin kunnen kijken als je geen maatregelen neemt. En het zit toch minder ontspannend, als je weet dat de buurman je kan zien luieren bijvoorbeeld.

Vaak denken mensen bij privacy meteen aan een schutting of heg. Maar als je een snelle en budgetvriendelijke oplossing wilt zou je ook eens kunnen denken aan een etagère. Zet er vrolijke planten of andere tuinaccessoires in, en je hebt een stukje afscherming van nieuwsgierige ogen. Een etagère is ook heel geschikt om je balkon vanaf de zijkant privacy te geven.

tuin etagere
Deze etagere kost 67,- bij Leenbakker en heeft een romantische uitstraling

Praktische informatie

Ben je nieuwsgierig geworden naar het tuin assortiment van Leenbakker, dan volgt hier even een handig overzicht met praktische informatie!

 • Leenbakker is scherp geprijsd.
 • Leenbakker zit verspreid door het hele land. Dat maakt het een winkel die voor veel mensen goed bereikbaar is. Op hun site is een speciale pagina waar je je postcode invult om de dichtstbijzijnde Leenbakker te vinden.
 • Het assortiment is breed en daardoor verrassend. Je vindt er onder andere buitentextiel, BBQ artikelen, partytenten, parasols, opbergartikelen zoals boxen en hoezen, grasmatten, buitenvloerkleden en tuinverlichting!
 • Er is wat voor ieders smaak.
 • Je hebt je spullen snel in huis: of je neemt het direct mee naar huis, of je laat het bezorgen. In het laatste geval heb je je aankopen binnen 1-2 werkdagen in huis.

Sfeerbeelden

Onderstaande sfeerbeelden zijn afkomstig van Leenbakker en geven een goed idee van de mogelijkheden.

leenbakker tuinmeubels

tuininrichting leenbakker

tuin leenbakker

Samenvattend

Nu het buiten steeds vaker mooi weer is, willen de meesten van ons graag buiten zijn. Dan is het fijn als je tuin gezellig is. In deze post gaf ik 3 tips om je tuin in te richten, met voorbeelden van Leenbakker. Leenbakker winkels vind je in heel Nederland en de prijzen zijn er vriendelijk.

Leestips

Deze post kwam tot stand in samenwerking met Leenbakker

Wat was jouw laatste aankoop voor je tuin?

Similar Posts

64 Comments

 1. Leenbakker heeft altijd van die leuke dingen. Ik vind de tuin echt een verleng stuk van het huis en zorgen we er voor dat hete r goed uit ziet.

 2. Hmmm ff denken das al wel een tijdje geleden…. privacy in de tuin vind ik wel belangrijk. Helaas kijken we niet op de tuin als we in de woonkamer zitten daar denk ik de volgende keer wel bij na als we ooit gaan verhuizen!

 3. We zijn eergisteren naar tuinmeubelen gaan kijken, alleen dan bij een gespecialiseerd bedrijf. Dat was toch wel een behoorlijke schok. De spullen daar waren 4x ons maximale budget. Misschien eens bij Leen kijken.

  1. 4 keer je normale budget is denk ik inderdaad wel even schrikken! Dat kan ik me goed voorstellen. Ik ben benieuwd of je bij Leenbakker wat leuks tegenkomt.

 4. Toen we anderhalf jaar geleden de sleutel van ons huis kregen was de tuin inderdaad een bij elkaar geraapt zooitje. Een kromme vijver in het midden van de (stads)tuin bijvoorbeeld :P Inmiddels is hij een stuk strakker maar ik ben er nog steeds me bezig, de aankleding en leuke meubels. Leuke inspiratie! :)

 5. 3 is een statement gebruik ik eigenlijk altijd als lijdraad bij het inrichten. Helaas heb ik maar een ieniemienie balkonnetje, dus leuk inrichten zit er hier niet in

 6. Wij hebben geen tuin, maar een piepklein balkonnetje. Privacy nihil, maar ik zit er niet mee in. We zitten er toch amper. De stad is ons terras, haha!

 7. Leuk! ik moet ook echt even de tuin induiken. Met dit weer groeit en bloeit alles zo snel. Heerlijk om te zien maarwel werk aan de winkel, fijne tips!

 8. Mooie kleuren!
  Onze laatste aankoop waren twee donkergroene stoeltjes met kussen voor in de tuin.

 9. Mijn favoriete winkel voor tuinspullen is toch nog steeds de kringloop en rommelmarkten. En ook neuzen als het grof vuil aan de weg staat leverde in het verleden veel leuke spullen op. Gratis bloempotten, een betonkuip nu in gebruik als mini vijver. Oke , je hebt niet in een klap alles wat je wilt, maar het is ook geen ramp als er iets kapot gaat. Het enige nieuwe wat ik kocht voor in mijn tuin was vorig jaar een nieuwe parasol die ik kocht in het naseizoen met een flinke korting.

 10. Ik moet zeggen dat ik het assortiment van Leenbakker steeds mooier vind worden. Dat zie je wel weer aan de voorbeelden die jij hier geeft. Leuk!

 11. Aah, jammer genoeg heb ik geen tuin. Gelukkig kun je bij Leen Bakker ook goed terecht om je balkon in te richten, superfijne winkel!

 12. Ik vind privacy ook ontzettend belangrijk in een tuin, daarnaast een leuk aan geklede tuin met bloemen en planten :)

 13. Wij hebben afgelopen maand onze veranda aangepakt en nu is de achterkant van de tuin en de voortuin aan de beurt. Ik heb geen groene vingers, maar ik vind een mooie tuin toch echt wel een verrijking van je woning!

 14. Wij zijn nog steeds zoekende naar een leuk hekwerk omdat we nu inderdaad geen enkele vorm van privacy hebben als we buiten zitten. Zo’n etagere vind ik op zich wel leuk maar dan niet als afscheiding, daarvoor zou het mij te klein zijn.

 15. Ik vind privacy enorm belangrijk! Mijn tuin is de enige plek (en het strand) waar ik in bikini graag lig! Dan hoef ik niet elke 5 minuten rond te kijken of er gezn buurman staat te gluren. Dus er staat een schutting tussen. En gewoon een gezellig plekje!

 16. Fijne tips! Wij hebben laatst nieuwe tuinmeubelen gekocht. Maar way boven het budget dat je in Leen Bakker zou uitgeven ????

 17. Laatste aankoop was potten en zand. Om te gebuiken voor mijn moestuin. Voortuin hebben we gewoon planten en achtertuin is mijn terrein, mijn moestuintje

 18. Ik vind het dus wel erg leuk om verschillende kleuren in de tuin te hebben. Binnen niet overigens maar in de tuin hebben wij zelfs 5 kleuren, als wit een kleur is. Beetje zomers en vrolijkheid zeg maar.

 19. Zelf laatst nieuwe meubels gekocht met tip 2 in mijn achterhoofd! Ben nu erg blij met m’n tuintje!! Wel kwamen er al snel door mijn zoontje perrongeluk een vlek in m’n nieuwe meubelstuk… maar dankzij een meubel reiniger specialist was dit snel opgelost!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.