Reacties

10 typisch Nederlandse kledingstukken — 38 reacties

 1. De schoenen van MAG waren in mijn pubertijd helemaal hot. Ik had ze dan natuurlijk ook. De lage versie en de laarsjes versie.... als ik ze nu zo zie, haha.... Och ja ;)

 2. Leuk om terug te zien. De naadloze onderbroek van de HEMA was het enigste wat mijn lichaam tijdens mijn laatste zwangerschap verdroeg. Daarvoor er nooit over gehoord. De Oilily tassen tja die kan ik niet vergeten. Ik heb jaren voor Oilily gewerkt. Nog populairder waren de typische Oilily sjaaltjes. Ondanks dat die dingen nog €50,- waren verkochten die als gekken. Waren niet aan te slepen. Mannen en vrouwen.

  • Oilily sjaaltjes... Die ken ik helemaal niet Melanie. Best duur inderdaad, 50 euro voor zo'n sjaaltje. En hoe zag de mannenversie er dan uit? Ook met bloemen?

  • Dat waren langwerpige sjaaltjes met bloemen of Paisley motief met beide uiteinden in een kleur. Deze waren voor vrouwen en werden soms ook door mannen gekocht. Ik bedoel 50 gulden. Later €30,-

 3. De jurkjes vind ik het leukst. Maar ik zie ze liever een stuk langer want de lengte van die jurkjes staat me gewoon niet. Lange rokken passen veel beter bij mijn figuur.

 4. Ik heb 2 kleedjes van king louie. 1tje die in mega solden stond en 1 2de hands maar dat zie je niet. Echt fan want na wassen moet je die jurk gewoon NIET strijken zoooo handig!!! En ideaal als je borstvoeding geefr en daarna staat hij nog goed ????

 5. Die Mag schoenen...zooo lelijk! 2 jaar geleden zijn ze opnieuw gestart en mensen zijn laaiend enthousiast. Ik begrijp er niets van ;) Dat jurkje van La Dress is voor mij een dingetje wat ik al een paar jaar wil hebben....fijn dat ik nu zie dat ie in de sale is!

 6. Leuk om te lezen! Ik ken ze niet allemaal, maar die blauwe jurk wil ik eigenlijk nu gewoon gaan kopen... :P De naadloze boxers zijn erg fijn bij het sporten vind ik.

 7. Wat een leuke lijst!! De schoenen vind ik echt lelijk, ik heb ze ook niet gehad. King Louie jurkjes zijn geen gewone jurkjes: ze zijn de investering meer dan waard!! Hier spreekt een fan... De jurken van LaDress zijn prachtig voor een feest. En tijdloos, maar toch wel erg duur. Ze zijn er overigens in verschillende modellen en de lengtes zijn fijn... En bij de Hema ben ik vaste klant voor ondergoed, maar deze naadloze boxer heb ik niet. Haha die mannenonderbroek vind ik zo grappig ouderwets. Al met al: wat een leuke lijst!!!!!

 8. Ik heb nooit met de mode mee kunnen doen door mijn lengte, nog steeds niet, want ik ben nog verder gekrompen ;)
  Jurkjes zijn altijd te lang en er waren een tijd midi-jurken in de mode, die bij mij maxi-jurken waren tot bijna op de enkels, ik glimlach altijd als ik die foto's terug zie.
  Schoenen hetzelfde verhaal met maat 36, waarvan altijd maar een paar modellen staan en dan moeten ze ook nog eens passen, want de industrie gaat uit van kleine voet=smalle voet, maar ik heb een brede voet.

  Een tuniek is voor mij een jurkje ;)

  Groetjes Lily

  • Op zich niet verkeerd eigenlijk Lily. Want er zijn best veel tuniekjes te koop. Ik baal dan juist altijd want ik wil graag een jurkje. Maar met de juiste lengte kun je ze zo natuurlijk wel gebruiken.

 9. Grappig dat je de King Louie jurkjes zo strak vindt om de buik. Ik vond juist door de stevige stof plus de 'kreukels' door die overslag dat een buikje juist wordt afgekleed. Ik vindt ze ook om die reden geweldig haha. Ik heb er twee, en nog een ander model, de Bella. Dat is wat ik draag bij mooi weer. Zo droog en niks te strijken. Ideaal!

  Die Mag schoenen vond ik vroeger al lelijk en nu nog steeds. Vriendinnen vonden ze heerlijk lopen, zij hadden ze wel.

 10. Mag's liepen heerlijk! met mijn paar heb ik wel 8 jaar gedaan denk ik! Eerst een jaar of 2 dagelijks en later nog regelmatig. King Louie vind ik hele leuke jurkjes hebben. De rest vind ik persoonlijk minder interessant.

 11. Oh, die schoenen. In combinatie met een broek met ritsen aan de achterkant van de kuit. Neej! En ik heb hetzelfde met die King Louie jurken. Ik heb echt geen enorme pens ofzo maar die jurkjes doen echt moeite om je buik hoe klein ook op te blazen tot vier maanden zwanger formaat.
  Maar misschien ligt het toch ook aan mij. Anyway, wat een leuke post.

  • Nee, ik heb precies hetzelfde met de King Louie jurkjes Gerlinde. Ik zie er ook altijd meteen heel zwanger uit. Dat is niet erg als ik het ook ben, maar anders liever niet ; )

 12. Ik durf het bijna niet te zeggen, want de meesten zijn er ze enthousiast over, maar ik vind King Louie jurkjes helemaal niets. Zo stereotiep: pantie en laarzen erbij, dun vestje erover en dan fietsen op een bakfiets met een kind voorin. De jurk van de grachtengordelmoeder in Amsterdam. En last ik daar nou niet bij horen!

  Nou is dit een stom vooroordeel van me, dat weet ik best. Net zoals dat ik nooit een donkerblauw mantelpak aan doe, dat hoort weer bij een andere groep.

  Maar King Louie is wel goede kwaliteit. Veel beter dan de goedkopere namaak. Die verkleuren zelfs in de schaduw.

  Net als jij houd ik niet van jurkjes met taille. Die staan mij ook niet van geen kant.de lastste jurk vind ik erg mooi, maar zal me ook niet staan, snik.

  De boxer van de Hema zit heerlijk!

  • Ik weet wel wat je bedoelt Mathilde. Net als Cora Kemperman heeft ook King Louie een 'type'. Er verscheen ooit zelfs een artikel over getiteld de King Louie vrouw.

   Zelf word ik ook liever niet gevangen in een cliché type.

 13. Wat een leuk artikel.... feest van herkenning, lijkt me een leuk boek om eens te lezen.

  King Louie, mooi, draagbaar, comfortabel, doch wanneer ik het past zijn de jukjes en rokjes het net niet.... persoonlijk kies ik voor Tante Betsie, draag de rokjes met vestjes en een shirt van de hema en klomplaarzen in mijn werk.
  De jurkjes draag ik er niet van.
  Olilly, de tas, reeds vele jaren in mijn bezit, gebruik deze altijd in de zomer en 3 jaar geleden kocht ik er nog een klein make up tasje van, niet voor make up maar voor bag in bag.
  Een olilly sjaal, droeg die tot ongeveer 7 jr geleden die dragen nu de kleine meisjes van mijn zus, mooie kleuren!
  De witte herenslip van de Hema, vele mensen verpleegd die hem hadden.
  De damesboxer voor onder mijn jurken met gladde rok.
  Zenggi is prachtig, mooie stoffen en modellen, doch daar hangt een stevig prijskaartje aan. Markplaats is daarvoor om te scoren.
  Ik draag voornl jurken van een merk, wat sterk lijkt op La Dress, daar ik vind dat de kwaliteit van de stof van La Dress te wensen overlaat.
  De jurken zijn vergelijkbaar, effen, gladde rok, tot of op de knie en... ik kan er mee fietsen, doch vooral heel comfortabel in het dragen.
  Met deze jurken doe ik door, zijn tijdloosheid, jaren en jaren.
  Zelfs heb ik vorig jaar hetzelfde model en kleur jurk weer gekocht, na 7 jaar omdat de 1e minder werd.

  Stond Fred de la Bretoniere benoemd in het boek, zou ik er ook vinden passen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder