Reacties

Wat er groeit en bloeit — 17 reacties

 1. De volkstuin doen mijn man en ik samen. Ik weliswaar het meest. De tuin rond onze woning doet mijn man. Ik doe alleen de moestuinbloembakken verzorgen/watergeven en inzaaien etc. Vegen heb ik een hekel aan dus dat doet mijn man.
  Keurig verdeeld dus. ;-)

 2. Iedere dag een half uurtje. Onkruid weg halen, randjes bijsnijden. Soms planten op een andere plek zetten of kleiner maken. Als je iedere dag een half uurtje doet is het best te doen en blijft het leuk en je ziet meteen zevenblad opkomen en ook meteen in de kiem smoren. Ik verdeel de tuin in 4 stukjes.

  • Dat vind ik een goed idee: de tuin in stukken verdelen. Een beetje heb ik dat nu ook al wel, omdat onze tuin uit verschillende perken bestaat.

   Elke dag een half uurtje klinkt me nu wel erg veel in de oren. Ik hoop dat ik het met dat ene uur per week kan redden.

 3. In de tuin zitten vind ik heerlijk, maar in de tuin werken vreselijk. Ik weet niet waar ik moet beginnen, en na uren werk ziet het er nog niet uit! Toen ik bij mijn man introk van mijn rijtjeshuis ( met voor en achtertuin)naar zijn huis in de stad, was ik blij dat hij alleen maar een dakterras had!! Nadat onze zoon werd geboren, zijn we toch weer naar een huis met tuin gegaan. Met de belofte dat hij de tuin doet!! En dat doet hij nog steeds:-) Groetjes,

  • Dat heb je goed geregeld Barbara! Mijn man is helaas een Zondagstuinierder: hij doet alleen de leuke dingen, zoals bloemen planten. Het onkruid laat hij links liggen, en moet ik dus doen...

 4. Elke dag minstens een half uur, meest in de moestuin en in het weekend vaak wel een paar uur. Partner en ik doen het meeste tuinwerk samen. Het werken in de (moes)-tuin vind ik lekker rustgevend na mijn dagelijks werk!

 5. Dat wisselt heel erg. Ik probeer het onkruid er uit te houden en ik haal de uitgebloeide bloemen weg. We hebben maar een klein tuintje dus dat is heel erg overzichtelijk...
  Ik wens je een heerlijke avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

 6. Ik vind het op zich heerlijk om te doen, deze week ben ik vooral in de moestuin bezig, maar als ik de grote voortuin straks weer inga, moet ik ook eerst wel even slikken als ik al het onkruid zie. Maar als ik eenmaal bezig ben, kan ik bijna niet meer stoppen!

  • Dat heb ik ook wel Carolien! Als je eenmaal bezig bent, is het inderdaad lastig op te houden. Zelfs ik krijg op een gegeven moment de smaak te pakken.

 7. Aiai, wij zitten hier op zware klei dus dat werkt niet makkelijk. Grappig genoeg heb ik deze week hetzelfde besluit als jij genomen: iedere dag een tijdje (ik zet dan geen wekker), halfuur tot uur. Dan zie je toch best resultaat en het is echt te zwaar om een hele dag in de tuin te zwoegen. En zo kan ik er ook van genieten.

 8. (Waar is mijn reactie gebleven?)
  Bij mij is het een uurtje per dag dan (lees het nog s over en zie nu dat jij een halfuurtje per week doet.... ) haha, nee dat zou hier toch vrijwel geen zoden aan de dijk leggen.

 9. O jee,zevenblad,wat een ellende he?

  Wij hebben ook een grote tuin,elke dag ga ik 1 kwartier "plukken",net opkomend onkruid haal ik meteen weg,dat heeft na 2 jaar strijd tegen zevenblad dit plantje de kop gekost.

  Maar als tuinieren niet je hobby is kan ik me vooerstellen dat 1 uur per week al veel is hoor.

  • Ja, dat Zevenblad herken ik nu in ieder geval meteen. Het is één van de weinige onkruiden die ik nu goed ken. Paardebloemen natuurlijk ook wel, maar die vind ik stiekem best mooi.

 10. Wat een goede aanpak, een vast uur in de week! Ik lees dat sommigen een half uur per dag doen... dan schaam ik me een beetje maar heb ook niet zo een grote tuin... Ik vind onkruid wieden juist leuk, en vegen ook! Ik heb altijd grote moeite om te beginnen maar ga dan wel zeker een uur door. Op het moment ben ik zaadjes aan het kweken maar ik vind het moeilijk daar genoeg aandacht aan te besteden. En als ik ze in de tuin zaai verdwijnen ze meestal.

  • Een half uur per dag zou ik eigenlijk ook moeten doen denk ik. Maar dat lukt me gewoon niet.

   Ik herken wat je zegt dat beginnen het lastigst is. Als je maar eenmaal bezig bent raak je vaak wel in een soort van flow.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder