Reacties

Wat ga jij vandaag doen in het huishouden? — 24 reacties

 1. Ik doe niet veel in de huishouding vandaag. Ik ga buiten de deur werken, ook belangrijk om mijn huishouden in stand te houden, als ik naar huis ga doe ik boodschappen en ga ik eten koken. Daarna doe ik een afwasje en ga ik in de ruststand.

  • Om een huishouden te runnen is inderdaad ook inkomen nodig! Beslis je op het moment dat je boodschappen gaat doen wat je eet? En heb je dan niet al honger?

  • Meestal staat er al iets klaar om te eten en is het eten koken heel eenvoudig: opwarmen en er nog wat verse groenten of kruiden aan toevoegen. Soms heb ik dan al wel honger, maar koop ik gewoon wat ik nodig heb: fruit, brood, groenten etc.

 2. Ik heb nu vakantie. Het is mooi weer dus het huishouden moet, helaas, maar weer even wachten. Eerst de tuin. Als het vanmiddag gaat onweren, ga ik binnen wel wat doen. Ik zorg wel dat de wc schoongemaakt is voordat ik naar buiten ga. En de badkamer. Kost niet veel tijd, het gewone bijhoudwerk.

  • Dat heb ik vaak ook: bij mooi weer moet de tuin eigenlijk eerst gedaan worden... Bij mij staat de tuin voor morgenochtend op het programma. Dan moet ik 1 uur onkruid wieden van mezelf.

 3. Ik wil vanmorgen een paar bedden afhalen. Er moeten een paar wassen gedraaid en gevouwen worden.
  Ook wil ik vandaag een poosje achter de naaimachine.

  • Een rok voor mijzelf.
   Die stof heb ik vorige zomer al gekocht. Nu eerst maar eens tijd maken!

  • Een knielange rok van een lekkere bonte tricotstof.
   Hij ligt geknipt en verstevigd klaar.
   Nu eerst een paar kinderen uit school en psz halen. Met ze eten en weer naar school of bed en dan een poosje de machine op tafel.

 4. Nou, ik hoef vandaag niet zoveel.
  Iets lekkers maken voor vanavond bij de koffie...valt dat ook onder huishoudelijke karweitjes? ;-)

 5. Ik ga de bank- en stoel hoezen van mijn jongste dochter wassen en lekker in de tuin drogen, het is mooi weer, strakblauwe lucht en wind, als het lukt ook nog een grote sprei. Ze woont op een appartementje en dan zijn zulke grote stukken wat moeilijk. Ik las van de week dat er in ons dorp gemiddeld 3 inwoners per vierkante kilometer wonen dit in tegenstelling tot onze vorige woonplaats 1655 per vierkante kilometer dus genoeg ruimte!
  Groet Adriana

  • Fijn voor je dochter dat je dit voor haar kunt doen. Dat lijkt me inderdaad lastig vanuit een appartementje. Je comment doet me er aan denken dat ik mijn was moet gaan ophangen!

 6. Uh, vandaag zo min mogelijk. ;)
  Bijna 37 weken zwanger en veel te warm. Was vouwen vind ik wel een mooie klus voor vandaag. En de boodschappen ophalen bij de reformwinkel.

  • Gelijk heb je! Als je hoogzwanger bent en het wordt tropisch warm moet je het vooral rustig aan doen. Weet je wat dan ook fijn is? Met je voeten in koud water!

 7. Koken en de afwas in de machine zetten ;-) en werken, maar niet buitenshuis (we hebben 'n atelier aan huis).
  Kreeg een margriet van de buurvrouw en kwam jou tegen, leuk!

 8. Alle kledingkasten nog eens nakijken op nutteloze dingen en dat klaarleggen voor vriendinnen en kringloop. Straks het beddegoed van de kinderen wassen. De CD's opruimen zodat ze in dozen kunnen worden opgeborgen voor de verhuizing. Nog een gewone was ophangen. Knuffelbeesten weer naar boven brengen. Nog meer opruimen en wegdoen. De frituurpan leegmaken want alle frituurzooi is op en ik wil de vriezer straks uitzetten dus ik koop het ook niet meer. Afwassen. Ik heb het er maar druk mee joh.

 9. Herkenbare werkzaamheden komen er langs, ik hou het vandaag bij mijn kleding uitzoeken en uitdunnen en stofzuigen huis. Heb de neiging om meer te plannen, maar morgen is er weer een dag. Gr. Sylvia

 10. Ik heb sinds 2 dagen eindelijk weer energie en geen pijn om iets aan het huishouden te doen. Dus ja, veel doen. Gedweild, gestreken (laten doen), was opruimen, was vouwen, was ophangen, wc's poetsen, douche gepoetst, gefietst, boodschappen, gekookt. mmmm ik stroom over van energie. Heerlijk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder