Reacties

Reserve onderdelen en voorraad — 18 reacties

 1. Net zo makkelijk een stofzuigerslang vervangen met een kringloopexemplaar hier laatst nog een prof parketmondstuk gescoord voor een euro :)

  Een goede slang gaat zo 10/15 jaar mee en bij een goede stofzuiger kan dat best een keer vervangen worden.

  En reserve onderdelen in huis is echt veel tot aan de koolborstels van de wasmachine/stofzuiger toe :)

 2. Hier heb ik ook veel dubbel omdat alles tweedehands is en ik niet plots een ander wil kopen. Gelukkig hebben we veel ruimte dus het staat niet in de weg. Een koffieapparaat en een broodbakmachine zij wel de balangrijkste.

  • Je moet inderdaad wel ruimte hebben om reserve onderdelen op te bergen. Ik vind het soms ook zoeken naar een evenwicht tussen enerzijds niet teveel spullen willen bewaren, en anderzijds dus graag reserves hebben.

 3. Zomaar weggooien: foei! Nergens voor nodig! Bij scheuren in he stofzuigerslang wil duct-tape wel eens helpen. Kringloop is een goede tweede, maar nieuwe onderdelen zijn ook te krijgen bij Handyman (Is wel reclame, maar ik vind dat zo'n fantastische winkel: ik kocht er zelfs een keer een rubberen ring voor mijn dierbare en verder onverslijtbare kleine koffiethermosflesje).

  • Je hebt helemaal gelijk Hanneke! Gelukkig heb ik mijn eerste impuls herkend als slecht. Voor ducttape is het voor onze stofzuigerslang denk ik te laat. Hij is echt helemaal kapot. Maar Handyman ga ik eens even opzoeken!

 4. Handyman inderdaad! Ben ik ook heel blij mee. Moet er binnenkort eens lint voor mijn labelmaker gaan bestellen, want die kan ik nu niet gebruiken omdat hij op is...

 5. Mijn stofzuigerslag was zo vaak tussen de ribbels door ingescheurd, dat driekwart eraf was geknipt en ik alleen nog met een gebogen rug kon stofzuigen. Ook zat alles verder met ducktape vast omdat het stuk wat ik de stofzuiger moet worden geklikt ook was afgebroken, maar de stofzuiger zelf daar was niks mee aan de hand. Handyman had niet het type slang wat ik zocht. Toen ik op het punt stond eens te gaan kijken op internet naar een andere stofzuiger vond ik op straat tijdens het wandelen met mijn hond zomaar midden op de stoep een complete slang met 2 buizen, niet smerig of stuk, en ik pakte die meteen op en laat die nu precies passen....Ik heb em niet meer schoongemaakt want dat was niet nodig en nu stofzuig ik weer met plezier. Waarom die slang buiten op de stoep lag is mij nog steeds een raadsel, maar die lag op mij te wachten...geen twijfel mogelijk...Wat op je pad moet komen, komt ook op je pad, zelfs stofzuiger onderdelen...

  • Wat een fijn mazzeltje Azalaia! Het lijkt inderdaad wel alsof die speciaal op jou lag te wachten.

   Wij hebben precies hetzelfde probleem met onze stofzuiger slang: tussen de ribbels is het op heel veel plekken gescheurd.

  • Welke stofzuiger hebben jullie dan ? Hier een Nilfisk en die is al ruim 15 jaar oud en een Numatic van aantal jaar oud en slangen zijn nog goed ook van een Miele gaat jaren mee.

   Bij veel stofzuigers kun je slang van de wartel afdraaien waardoor je een universele slang kan monteren :)

  • Ehm, dan moet ik eerst gaan kijken Nadasurf. Ik dacht een Siemens. Daar is vast wel een slang voor te vinden. Maar dan moet ik dat ding dus wel eerst meenemen. En op de een of andere manier kan ik mezelf er maar niet toe zetten om het te regelen...

 6. Om alle reserveonderdelen van alle apparaten in huis te hebben, mag ik wel een nieuwe schuur aanbouwen... haha... dat is geen doen.
  Waar ik echt niet zonder wil komen te zitten is koffie... al vergaat de wereld, zonder koffie ben ik geen mens en MET koffie kan ik alles aan...
  Ik wens je een heerlijk weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

 7. Reserveonderdelen hebben we simpelweg geen ruimte voor maar een zoon met creatieve oplossingen scheelt ook al een heels tuk.Onlangs had onze senseo het begeven en een koffiezetapparaat hadden we niet meer. Maar een thermosfles en een losse filter werkte ook. Inmiddels een ander koffiezetapparaat in de kringloop gekocht, Wat ik ook heb is een knopendoos, een doos met kaartjes stopwol, elastiek en ritsen altijd handig.

  • Slim opgelost Henriëtte. En een knopendoos is is een handige oplossing voor een voorraad reserve knopen die niet teveel plek in neemt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>