Reserve onderdelen en voorraad

reserve onderdelenDe slang van onze stofzuiger heeft het begeven. Er zitten grote gaten in, dus de zuigkracht zuigt, om met de kinderen te spreken.

Mijn eerste reactie was: ‘We moeten een nieuwe stofzuiger kopen,’ maar toen herinnerde ik me dat de kringloop een hele afdeling heeft met reserve onderdelen. Waaronder stofzuigerslangen. Het enige punt is dat ik dan wel even onze stofzuigerslang moet meenemen, zodat ik zeker weet dat de nieuwe stofzuigerslang past. En dat vergeet ik steeds : (

Dus op dit moment veeg ik de vloeren noodgedwongen met een bezem. Ik verzamel alle stof en troep in een hoop, en dat ruim ik dan op met stoffer en blik.

Altijd één reserve onderdeel in huis

‘Eigenlijk zou ik standaard reserve onderdelen in huis moeten hebben,’ bedacht ik me tijdens het vegen. Altijd één back-up onderdeel. Als een soort veiligheidsnet, waar je op terug kunt vallen in geval van nood.

Dit heb ik inmiddels ook met ons eten. De keukenkastjes zijn gevuld. Maar ik heb altijd één reserve onderdeel in de kelder staan. Dus als iets op is in mijn keukenkastjes, dan weet ik dat ik altijd nog één reserve pot of pakje in de kelder heb staan. En ik weet dat als ik iets uit de kelder pak, ik het daarna echt móet gaan kopen. Want ik heb geen reserve onderdeel voor mijn reserve onderdeel.

Kleding met reserve onderdelen

Het allerhandigste is natuurlijk als een product zelf al met een reserve onderdeel komt! Zoals jassen. In de meeste jassen zit in de voering een reserve knoop genaaid. En helaas is dat meestal geen luxe. Het is echt absurd zo slecht als ze knopen aan jassen zetten.

Maar goed, als je geen reserve onderdelen in huis hebt, moet je ze dus kopen. Dat kan op diverse plekken. Denk bijvoorbeeld aan onderdelen winkels. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er wel een reserve onderdeel van kopen. Zo kocht ik ooit een bestekbakje voor de afwasmachine, een deurrubber voor onze oven, en kocht mijn man ooit ruitenwissers bij de reservedelenstore.

Mijn reserve onderdelen

Mijn belangrijkste reserve onderdelen bestaan uit eten en praktische dingen. Van die dingen waar ik echt niet zonder wil komen te zitten!

 • 1 doosje kersenthee
 • Reserve autosleutel: hebben we niet meer, omdat ik hem ben verloren… Schaam. Een nieuwe is zo duur. Zie ook Autosleutel kwijt.
 • 1 reserve rol vuilniszakken
 • Barisart bronwater
 • 1 maandverband
 • 1 toiletrol
 • 1 pak suiker
 • Kaarsen
 • Oordopjes voor mijn smartphone zodat ik tijdens het hardlopen muziek kan luisteren
 • Fietslampje op batterijen voor als fietslampen het niet doen
 • Reserve batterijen voor ons fototoestel. Ik gebruik dat best vaak, en om de haverklap zijn de batterijen weer leeg. Dan is het handig als ik er wat reserve heb.

Je apparatuur schoonhouden helpt ook. Zie ook wasmachine reinigen en vaatwasser schoonmaken.

Wat is jouw belangrijkste reserve onderdeel?

Similar Posts

18 Comments

 1. Net zo makkelijk een stofzuigerslang vervangen met een kringloopexemplaar hier laatst nog een prof parketmondstuk gescoord voor een euro :)

  Een goede slang gaat zo 10/15 jaar mee en bij een goede stofzuiger kan dat best een keer vervangen worden.

  En reserve onderdelen in huis is echt veel tot aan de koolborstels van de wasmachine/stofzuiger toe :)

 2. Hier heb ik ook veel dubbel omdat alles tweedehands is en ik niet plots een ander wil kopen. Gelukkig hebben we veel ruimte dus het staat niet in de weg. Een koffieapparaat en een broodbakmachine zij wel de balangrijkste.

  1. Je moet inderdaad wel ruimte hebben om reserve onderdelen op te bergen. Ik vind het soms ook zoeken naar een evenwicht tussen enerzijds niet teveel spullen willen bewaren, en anderzijds dus graag reserves hebben.

 3. Zomaar weggooien: foei! Nergens voor nodig! Bij scheuren in he stofzuigerslang wil duct-tape wel eens helpen. Kringloop is een goede tweede, maar nieuwe onderdelen zijn ook te krijgen bij Handyman (Is wel reclame, maar ik vind dat zo’n fantastische winkel: ik kocht er zelfs een keer een rubberen ring voor mijn dierbare en verder onverslijtbare kleine koffiethermosflesje).

  1. Je hebt helemaal gelijk Hanneke! Gelukkig heb ik mijn eerste impuls herkend als slecht. Voor ducttape is het voor onze stofzuigerslang denk ik te laat. Hij is echt helemaal kapot. Maar Handyman ga ik eens even opzoeken!

 4. Handyman inderdaad! Ben ik ook heel blij mee. Moet er binnenkort eens lint voor mijn labelmaker gaan bestellen, want die kan ik nu niet gebruiken omdat hij op is…

 5. Mijn stofzuigerslag was zo vaak tussen de ribbels door ingescheurd, dat driekwart eraf was geknipt en ik alleen nog met een gebogen rug kon stofzuigen. Ook zat alles verder met ducktape vast omdat het stuk wat ik de stofzuiger moet worden geklikt ook was afgebroken, maar de stofzuiger zelf daar was niks mee aan de hand. Handyman had niet het type slang wat ik zocht. Toen ik op het punt stond eens te gaan kijken op internet naar een andere stofzuiger vond ik op straat tijdens het wandelen met mijn hond zomaar midden op de stoep een complete slang met 2 buizen, niet smerig of stuk, en ik pakte die meteen op en laat die nu precies passen….Ik heb em niet meer schoongemaakt want dat was niet nodig en nu stofzuig ik weer met plezier. Waarom die slang buiten op de stoep lag is mij nog steeds een raadsel, maar die lag op mij te wachten…geen twijfel mogelijk…Wat op je pad moet komen, komt ook op je pad, zelfs stofzuiger onderdelen…

  1. Wat een fijn mazzeltje Azalaia! Het lijkt inderdaad wel alsof die speciaal op jou lag te wachten.

   Wij hebben precies hetzelfde probleem met onze stofzuiger slang: tussen de ribbels is het op heel veel plekken gescheurd.

  2. Welke stofzuiger hebben jullie dan ? Hier een Nilfisk en die is al ruim 15 jaar oud en een Numatic van aantal jaar oud en slangen zijn nog goed ook van een Miele gaat jaren mee.

   Bij veel stofzuigers kun je slang van de wartel afdraaien waardoor je een universele slang kan monteren :)

  3. Ehm, dan moet ik eerst gaan kijken Nadasurf. Ik dacht een Siemens. Daar is vast wel een slang voor te vinden. Maar dan moet ik dat ding dus wel eerst meenemen. En op de een of andere manier kan ik mezelf er maar niet toe zetten om het te regelen…

 6. Om alle reserveonderdelen van alle apparaten in huis te hebben, mag ik wel een nieuwe schuur aanbouwen… haha… dat is geen doen.
  Waar ik echt niet zonder wil komen te zitten is koffie… al vergaat de wereld, zonder koffie ben ik geen mens en MET koffie kan ik alles aan…
  Ik wens je een heerlijk weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

 7. Reserveonderdelen hebben we simpelweg geen ruimte voor maar een zoon met creatieve oplossingen scheelt ook al een heels tuk.Onlangs had onze senseo het begeven en een koffiezetapparaat hadden we niet meer. Maar een thermosfles en een losse filter werkte ook. Inmiddels een ander koffiezetapparaat in de kringloop gekocht, Wat ik ook heb is een knopendoos, een doos met kaartjes stopwol, elastiek en ritsen altijd handig.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.