Reacties

Trouwjurk H&M — 22 reacties

 1. Ik ben getrouwd in een práchtige jurk die me niets kostte!
  Voordat we gingen trouwen gingen we eten bij vrienden. Zij had ongeveer dezelfde maat. Ik zag de foto van hun trouwen en riep uit "wat een mooie jurk!"
  Ze zei dat ik hem best mocht lenen!

  Het enige wat ik jammer vind is dat ik hem nu niet meer heb om aan Sophie te laten zien!

 2. Ik kocht een lange witte jurk met v-hals toen ik 23 was en die me toen 750,00 kostte. Plateauzolen schoenen, mooie lingerie.
  Slechts twee keer gedrage, 1 keer bij het passen en 1 keer thuis. Het huwelijk ging niet door, drie weken voor het huwelijk.
  Ik werkte full-time en studeerde drie avonden per week en dat was teveel vrijheid voor de partner, zo bleek. In die tijd was het niet normaal dat vrouwen aan de bak waren.
  Hij sprak over kindjes, maar niet over, ga jij minder werken en maak je studie af.
  Hij sprak over niet opgeruimd huis en terwijl hij op vrijdagavond ging sporten, maakte ik het huis schoon.
  Alles voor de man. Dat zou je nu niet meer doen, gelukkig maar.

  • Klinkt leuk Johanna! Ik geniet van de prijzen. Eigenlijk is het veel leuker om voor een klein bedrag een mooie jurk te vinden dan voor heel veel geld.

  • Dat was toen al veel geld, neem ik aan! Mijn moeder heeft haar rijbewijs voor 25 gulden gehaald, ooit, lang geleden... (ze is nu 72).

 3. Ik kocht een champagne kleurige cocktail jurk met een shawl voor 500 gulden. Ik ben zeker geen jurken type maar dit was een mooie voor het geld. Hij werd door de winkel goed passend gemaakt. In een winkeltje ernaast kocht ik pumps in dezelfde kleur en die kosten 129 gulden maar ze zaten heerlijk. We hadden een heerlijke dag met een klein gezelschap. Ik heb alleen spijt dat we geen echte fotograaf hebben genomen. Mijn broer (hobby fotograaf) zou dit doen maar hij scheurde zijn enkelband de dag ervoor waardoor hij zijn camera vergat. Nu moesten we met ons knullige cameraatje foto's nemen (het was 1997) en heeft broer een film gemaakt. Een jurk van de H&M kan maar dan moet ie wel heel goed passen.
  Claartje

  • Wat balen dat hij je broer de camera vergat. Ik kan me voorstellen dat hij zich daar wel schuldig over heeft gevoeld. Hopelijk zijn de foto's toch nog goed uitgepakt.

   Een jurk moet inderdaad wel goed zitten.

 4. een vriendin van mijn moeder heeft een rok, topje en jasje gemaakt van stof die ik gekocht had, hier en daar een paar accessoires erbij en voor ong. 200 gulden was ik wel klaar. Topje en jasje nog een flink aantal keren gebruikt op een andere rok, zoals ik bij het laten maken al in de planning had.

 5. Wij zijn niet officieel getrouwd, maar geregistreerd partnerschap op maandagochtend, want gratis. In mijn zwangerschapskleren, 6 weken later werd babylief geboren. En ik wil ook helemaal niet trouwen voor het echie, zeg maar. En om heel eerlijk te zijn vind ik trouwjurken heel erg lelijk en snap ook niet dat mensen tegenwoordig nog zoveel geld uit willen geven voor een trouwerij als dat eigenlijk helemaal niet meer hoeft. Wij zijn dan ook niet zo van de feestjes, waren dus snel klaar die maandag:-)

  • Omdat ze een perfecte dag willen, die ze later zich nog heel goed zullen herinneren. En om hun gasten een hele mooie dag te bezorgen. En dat kost geld...

 6. Van de week nog de trouwfoto's in handen gehad. Ik had een lange witte jurk van bubbeltjes katoen, lelietjes van dalen in het haar en zo ging ik in 1968 heel naïef
  het huwelijk in. Had ik toen maar wat meer inzichten gehad.......
  De jurk was door een goeie bekende gemaakt, stond mooi,was niet duur en heb ik later als kort jurkje gedragen. Dus dat was wel geslaagd!

  • Klinkt als een romantische look. Zeker met die lelietjes van dalen. Mooi! En wat leuk dat je je trouwjurk daarna ook nog prima gewoon kon dragen.

 7. Ik heb voor 300 euro een nieuwe bruidsjurk gekocht; ik was toen net 2 maanden zwanger, en we wisten niet wanneer we precies zouden kunnen trouwen (we wonen in het buitenland), dus moest-ie ook over een eventuele buik heenkunnen. Uiteindelijk zijn we getrouwd toen ik 8 maanden zwanger was en op de foto's zie je dat eigenlijk niet. De jurk viel heel mooi. (ook al had ik het niet erg gevonden als je het toch had gezien). De dag erna werd dochterlief geboren.... Ik ben wel van de strakke planning, zeg maar.

  • Wat bijzonder dat je niet kon zien dat je zwanger was! En de dag erna een dochter gekregen, dat is echt een dag om nooit meer te vergeten! ;)

 8. Ik heb voor 400 euro een tweedehands jurk gekocht, heel mooi, A-lijn, gebroken wit, satijn, en het lijfje was bewerkt met geborduurde bloemen (ook wit). Lange sleep, en sluier. Heel klassiek eigenlijk.
  Ik heb hem later weggegeven aan mijn buurvrouw die jonger was dan ik en ging trouwen, die hadden niet veel geld. Die heeft hem toen vermaakt (kraaltjes erop, sleep eraf etc...) en ik hechtte er toen niet zoveel waarde aan dat ik hem terug wilde. Nu zou ik hem weer terug willen om aan mijn dochters te laten zien en later om ze hem aan te laten doen...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder