Ben jij wakker? Oftewel: leef jij bewust?

Deze post schreef ik in samenwerking met Bewuzt!

Heb jij wel eens dat je ergens aankomt en dat je je eigenlijk niets kunt herinneren van de rit er naar toe? Of dat je ergens naar toe loopt om iets te pakken, en halverwege denkt: ‘Wat ging ik nou eigenlijk doen?’

Ben jij wakker, of leef je op de automatische piloot?

We doen veel op de automatische piloot. En hoewel dat tot op zekere hoogte praktisch is, bijvoorbeeld schakelen en remmen tijdens het autorijden, kan het er soms ook voor zorgen dat het leven een beetje aan je voorbij gaat.

Leven we ons leven op de automatische piloot als een slapende Doornroosje, of zijn we wakker?

bewust leven

WAKKER WORDEN! Wat ik doe om bewuster te leven.

Sinds ik me er van bewust werd dat ik er regelmatig niet met mijn hoofd bij ben, wil ik vaker Wakker worden. Ik wil niet als een soort Doornroosje door het leven gaan!

Bij zorgverzekeraar Bewuzt onderscheiden ze 7 belangrijke levens thema’ss:

 1. Gezondheid
 2. Geluk
 3. Geld
 4. Nu&later
 5. Werken

Bewuzt richt zich op mensen die bewuste keuzes durven te maken, en actief in het leven staan. Het leek me leuk om aan de hand van hun thema’s te vertellen hoe ik streef naar een bewuster leven.

1. Gezondheid

Het heeft me meer dan 20 jaar gekost om het mediteren vol te houden, maar dan heb je ook wat! Mediteren is van oudsher een succesvolle methode om wakker te worden, en je bewust te worden van je lichaam en jezelf. Maar mediteren kan ook ontieglijk saai vind ik. De reden dat het me dit keer lukt is te danken aan Headspace. Die maakt mediteren behapbaar door sessies van 10 minuten te doen. Tijdens die 10 minuten word ik Wakker, en ben ik me bewust van mijn omgeving en mezelf. En vervolgens neem ik dat mee de dag in. Natuurlijk val ik nog wel eens ‘in slaap’ maar steeds vaker schrik ik wakker.

Mediteren is goed voor zowel je lichamelijke als je geestelijke gezondheid.

2. Lichaam en vrijheid

Hoewel ik een fanatiek sporthater ben, ga ik bewust elke dag hardlopen. Hardlopen zie ik als een vorm van onderhoud voor mijn lichaam en geest. Het bevordert mijn geestelijke en lichamelijke gezondheid, en dat vind ik fijn. Hardlopen geeft me bovendien vrijheid. Ik kan gaan en staan waar ik maar wil, en de hele wereld is mijn sportschool. En het is nog gratis ook : )

3. Geldzaken

Geldzaken en ik hebben een lastige relatie. Ik vind Geldzaken saai, en Geldzaken vindt mij laks. Maar omdat ik me bewust ben van mijn beperkingen op financieel gebied, heb ik maatregelen genomen. Zo sluis ik zoveel mogelijk geld door naar mijn spaarrekening waar het veilig is voor impulsaankopen. En gebruik ik het online programma Moneybird om facturen te versturen en mijn administratie bij te houden. Ook probeer ik zo min mogelijk onnodige kosten te maken, zoals voor mijn zorgverzekering. Daar wil ik niet teveel voor betalen, want dat vind ik zonde.

4. Nu & Later

Mijn tante Marietje zei tegen me:

‘Maak je geen zorgen over morgen, want die heeft haar eigen zorgen.’

Een wijze raad, want ik kan nog wel eens piekeren over dingen. Door te leven in het nu, leef je bewuster. Tegelijkertijd vind ik het ook wel weer verstandig om sommige dingen goed te regelen voor ‘later’. Als je problemen kunt voorkomen, of je leven makkelijker kunt maken moet je dat vooral doen vind ik. Daarom hanteer ik een vast weekritme, en zorg ik dat mijn spaarrekening gezond is. Ook hier speelt een goede zorgverzekering weer een rol.

Ik kies bewust voor het laagst mogelijk eigen risico.

5. Werken

Ah werken! Dat doe ik graag. Want mijn werk is fulltime bloggen, en daar beleef ik veel plezier aan. Per week werk ik ruim 40 uur aan mijn blog(s). Omdat ik er zoveel plezier aan beleef voelt het meestal niet als werk. Toch is het wel een aandachtspunt om wat meer te ontspannen, en niets te doen. Of gewoon een boek te lezen. Zo maar. En dan zonder dat ik er er vervolgens een review van schrijf! Maar meestal bemoeit mijn Innerlijke Calvinist zich er mee, en die vind dan dat ik iets nuttigs moet doen.

Bewuzt leven: zorgverzekering voor bewuste mensen

Zoals ik schreef staat Bewuzt voor mensen die met twee voeten in het leven staan. Bewuzt omschrijft zichzelf als de zorgverzekering die staat voor betaalbare zorg voor iedereen. Wat hen onderscheidt van andere zorgverzekeringen is:

– Aanvullende optie niet gebruikt? Ontvang no-claimkorting!
– Een gratis tandongevallenverzekering en eenvoudig en snel declareren via de app – binnen 6 werkdagen je geld!

Leef jij bewust? Ga jij wakker door het leven, en durf jij je eigen keuzes te maken? 

Bereken nu je premie op https://www.bewuzt.nl/#berekenpremie!

Similar Posts

71 Comments

 1. Ja! Dit klinkt zo bekend…
  Helaas, met al de drukte vind ik vaak geen tijd om te mediteren, ik denk altijd maar, als de kinderen wat groter zijn komt het er wel van ????

  Xxx

  1. Dat herken ik wel Lynn. Tegelijkertijd heb ik het wel het idee dat het vooral iets is dat je moet beslissen om te doen. Want het goede moment komt waarschijnlijk nooit.

 2. Ik leef ook bewust al is het op sommige dagen wel eerder automatische piloot, vooral op maandagen ;) Wat leuk dat je fulltime blogger bent, dat kan ik me helaas niet veroorloven! :D

 3. Ik leef bewust, behalve wanneer ik moet opstaan. ‘s Ochtends ben ik eerder een zombie die grijpt naar koffie dan de persoon die opstaan en gaat mediteren. Mediteren doe ik liever na mijn yogabeoefening of vlak voor het slapengaan.

 4. Ik leef best wel bewust op sommige dagen. Gezondheid vooral is erg belangrijk en op tijd naar bed. Alleen lukt helaas niet op tijd naar bed. Het moet er veranderingen bij mij

 5. Ik leef heel bewust! Anders werkt het niet voor mij. Geen moment ongemerkt voorbij laten gaan! Op tijd naar bed, haha… Op tijd eruit, ben denk ik meer een ochtendmens dan een avondmens.

 6. Ik leef wel bewust. Na groot verlies een paar jaar geleden werden mijn ogen geopend, en daardoor ben ik echt gaan leven. Super waardevol want de wereld is echt geweldig! Daarvoor was ik altijd maar bang voor alles wat ik niet kende eigenlijk… zo zonde, ga ik mijn tijd niet meer aan verspillen!

 7. Ik zat veel in mijn hoofd en daardoor niet lekker in mijn vel.
  Ik ben daarmee bij de huisarts geweest en zij wees me op een online training via het platform van de huisarts in mindfulnesss.
  Dus daar ben ik mee aan de gang gegaan
  Ik ben er nog lang niet maar merk echt nu al echt behoorlijk verschil.

 8. Ik denk dat ik best bewust leef maar kan me wel altijd goed zorgen maken. Als er niets is, dan verzin ik wel weer wat (hoewel dat besef me dan wel weer de boel laat relativeren).

 9. Ik moet echt elk jaar de verzekeringspapieren nakijken, dat vind ik altijd zo’n gedoe en dan ben ik ook wel laks. Maar ik probeer wel bewust te leven door afval te scheiden, telt dat ook haha!?

 10. ik leef bewust en heb een polis met vergoeding voor natuurgeneeswijzen in het aanvullend pakket.
  Ik heb de Headspace app net gedownload,dank voor de tip.

 11. Bewust leven, geen idee eigenlijk. Ik heb te veel dingen aan mijn hoofd momenteel. Meer werken, meer sparen, huisje zoeken en weinig sociaal leven (helaas).

 12. Leuk stukje. ???? Ik ben ook al jaren bezig om het mediteren beter onder de knie te krijgen, wat ondertussen ook aardig lukt. Het wakker worden is voor velen lastig in deze tijden, mezelf meegenomen, maar je krijgt er wel veel voor terug.
  Helaas kan ik niet besparen op mijn zorgkosten, omdat ik chronisch ziek ben, maar verder probeer ik wel een beetje op mijn uitgaven te letten. ????
  Fanatiek sporthater, hahaha! Die vind ik geweldig! ????
  Ik heb yoga ontdekt en (al heb ik soms wat lakse momenten ????) ik vind het heerlijk.????

 13. Ja tegenwoordig leef ik wakker en bewust. Elke keer dat ik mezelf erop betrap dat ik weer in de sleur geraak en op de automatische piloot ga, dwing ik mezelf weer ‘bewust’ te leven.

 14. De laatste tijd merk ik dat ik niet meer zo bewust alles mee krijg. Op dit moment zet ik met een langzaam indringende burn out welke ik weg aan het werken ben met een psycholoog. Dit zorgt er wel voor dat ik niet alles heel bewust mee krijg omdat mijn emmertje vol is.

 15. Ik denk dat ik toch wel redelijk bewust leef. Als in: iedere dag kan de laatste zijn, dus ik leef NU. Ik denk dat me dat wel redelijk lukt.

 16. Haha: Ik vind geldzaken saai en geldzaken vindt mijn laks. Klopt helemaal. Ik heb het prima onder controle, maar moet mezelf er wel echt toe zetten om even m’n admin taken te doen.
  Af en toe lees ik niet heel bewust, maar meestal wel, dat gaat eigenlijk best goed. Vooral als ik veel stilsta bij wat ik allemaal heb en wat goed gaat, dat werkt voor mij het beste.

 17. Je intro past echt helemaal bij mij! Ik leef zo vaak op de automatische piloot. Ik weet vaak niet meer hoe ik ergens ben gekomen bijvoorbeeld. Goed om hier eens wat bewuster van te worden!

 18. Ik doe m’n best ervoor. De ene keer gaat het makkelijker dan de andere keer; soms merk ik ineens weer dat ik op de automatische piloot sta, dus dan doe ik m’n best weer om wat bewuster in het leven te gaan staan.

 19. Ik leef zo bewust mogelijk, probeer altijd te genieten van kleine dingen. En vooral de positieve dingen te zien. Dat mediteren moet ik weer eens op gaan pakken ????

 20. Ik leef graag zo bewust mogelijk. En qua zorgverzekering moet ik (nog steeds ja) ff kijken of ik ga overstappen. De no-claim korting van Bewuzt klinkt wel interessant!

 21. Grappig dat je deze blogpost schrijft. Toevallig is dit iets waar ik een aantal maanden geleden tegenaan liep. Ik had een baan die ik niet leuk vond en leefde meer vanuit moeten, gehaast. En voelde me geleefd. Nu ik weer met beide benen op de grond sta een nieuwe baan heb en van dichtbij langzaam aan het afscheid nemen ben van een dierbare, besef je weer even waar het leven om draait. Genieten van elk moment en die automatische piloot laat die maar achter wegen.

 22. Ik leef wel bewust, alleen als ik slecht slaap gaat echt alles langs mij heen en lijkt het soms alsof ik droom! Die dag gewoon vroeg naar bed en dan ben ik er veel beter bij. Wel gek als je lijkt te dromen terwijl je echt wakker bent hoor.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.