Sneeuwvrij

sneeuwvrij
11 december 2017

Je hebt ijsvrij, en nu dus ook sneeuwvrij. Mijn jongste zoon is alweer terug van school, en in mijn mailbox vond ik onderstaand bericht:

‘Geachte ouder/verzorger,

In verband met de winterse omstandigheden stoppen vandaag, maandag 11 december, de lessen na het vierde lesuur. Dit is om 11.55 uur.’

Hoe is het bij jullie wat betreft school en werk? Vrij of gewoon er naar toe?

Similar Posts

34 Comments

 1. Mijn man en oudste zoon zijn allebei naar hun werk. Oudste zoon werkt in de omgeving van Den-Bosch en wij wonen in Culemborg. Grote kans dat hij langer door werkt of misschien bij een collega gaat slapen. Mijn man werkt in de provincie Utrecht en normaal rijdt hij over de Lekdijk terug naar huis. Lijkt me nu erg gevaarlijk en over de snelweg zal het straks tussen Utrecht en Everdingen of tot aan Den-Bosch wel stil staan.
  Ik zal blij zijn als ik de mannen weer heelhuids thuis zie vanavond. Ik vind het nogal spannend. Het sneeuwt hier als een gek. Er ligt al heel wat.

  1. Mijn man is eerder naar huis gekomen en werkt nu thuis nog wat. Hij zag auto’s met dunnere banden en die kwamen een heuvel niet meer op. Wij hebben winterbanden en een zware diesel.
   Oudste zoon belde net dat hij langer doorwerkt zodat hij niet in de spits hoeft te rijden.
   Ik ben benieuwd hoe het morgenochtend is. Het regent nu in Brabant en als dat gaat aanvriezen kun je hier morgen schaatsen.

 2. Op mijn werk mochten de kinderen ook om 12u worden opgehaald.
  Ouders gebeld.
  Zelf mochten we om 15u naar huis.
  In Limburg geen nieuwe sneeuw meer sinds 12u maar regen waardoor het glad wordt! Code oranje

 3. Jongste zoon was om 13.00 uur vrij en kwam als een sneeuwpop van de fiets afgestapt. Middelste dochter is thuis gebleven. Want anders hadden we haar misschien uit Enschede moeten halen als de trein niet reed. En dan moesten we als nog de weg op. Oudste dochter heeft geen last van de sneeuw die zit lekker warm in Qatar tot eind januari. Manlief moest een auto van een klant meenemen. En moet nu het laatste stukje nog op de fiets door de sneeuw ploeteren.

  1. LOL. Ik zie je zoon gewoon voor me als een soort sneeuwpop Jolanda : )

   Je dochter is een eind weg zeg. Mijn jongste ook: die zit in China. Wat is dat toch tegenwoordig met die kinderen dat ze zo ver weg willen reizen!

 4. Mijn collega’s en ik zijn om 12 uur allemaal naar huis gegaan en hebben verder thuis gewerkt.
  Mijn man had alle afspraken afgezegd en is thuis gebleven.
  Ik vond het wel een heel gezellig dagje zo.

 5. Mijn man heeft laatdienst dus komt maar thuis tegen 23.30/23.45 u. Ik ben al blij dat hij deze keer met de auto naar het werk gegaan is en niet met de fiets zoals gewoonlijk.
  Hier is ongeveer 15 tot 17 cm sneeuw gevallen. Ik heb meerdere keren de voetpaden sneeuwvrij gemaakt en zal morgen gegarandeerd weer last hebben aan mijn rug. Ik ruim altijd de sneeuw op ons voetpad, dat van onze rechterbuur en de voetpaden van twee verschillende bejaarde overburen. Ik denk in totaal toch wel een meter of 50 in totaal.
  Onze zoon heeft op weg van en naar het werk (heeft boerenwegeltjes nodig) meerdere auto’s in de gracht zien liggen. Vanavond ging hij nog een vriend die met zijn wagen ook in de gracht beland was, eruit gaan trekken.
  Ik haat dit weer net omdat er dan veel meer ongevallen gebeuren. Ik zal blij zijn als deze winterprik voorbij is….

 6. Tja, wat zal ik zeggen. Hier in Denemarken sneeuwt het ook, maar de mensen gaan gewoon naar hun werk en school. De vliegtuigen vertrekken ook normaal (als ze niet worden opgehouden in Nederland of Engeland.

 7. Hier waren waren de middelbare en hoge scholen vd kinderen vanmiddag dicht. Alle drie zijn ze de hele dag thuisgebleven omdat de bussen niet reden.

 8. Manlief fietst (9 km) en kwam begin van de middag thuis en werkte daar verder. Net als de rest van zijn bedrijf trouwens!
  Dochterlief was gewoon om 14:45 uit. Ik was ook blij toen ze allebei thuis waren! Zelf werkte ik sowieso thuis dus dat was niet moeilijk :)
  Hoe deed Floris dat vandaag?

 9. Gelukkig werk ik veel thuis, en zo ook vandaag. Mijn man is tennisleraar en die lessen gingen niet door en de kinderen ondernamen de busrit naar school ook niet. Ze werden in eerste instantie wel geacht te komen maar rond 12.00 kwam het bericht dat de lessen toch zouden gaan stoppen. Uiteindelijk werd het dus een dag met de hele familie thuis. :)

 10. Mijn man moest gewoon naar kantoor want maandag is hun drukste dag. De kleine is lekker samen door de sneeuw naar het kdv gewandeld, en de oudste was ziek lekker in bed gebleven. Vandaag staking dus extra lang weekend

 11. Mijn kinderen zouden maar wat blij zijn als de school zo een bericht zou sturen denk ik…
  Maar helaas, hier is het gewoon school :(

  Xxx

 12. Hier was ik blij dat ik de jongens lopend van school haal, maar ik snap heel goed dat ze kinderen eerder naar huis stuurde, vooral als er gefietst moest worden.

 13. Ik was samen met een collega als enige nog op kantoor, iedereen was rond de lunch naar huis gegaan. Ik snap het ook wel, want niet snel daarna werd het bar en boos.

 14. Op mijn werk bestaat zoiets helaas niet, je mag wel van thuis uit werken als het echt niet lukt om tot op kantoor te komen! Zou wel eens graag sneeuwvrij hebben om van de sneeuw te genieten :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.