Reacties

Waarom wij ons laminaat nog niet hebben vervangen — 76 reacties

 1. Het laminaat wat wij hier hebben liggen ligt er nu 10 jaar en kan nog wel 10 jaar mee. Het ziet er goed uit en bijna geen krasje te zien. Er worden weleens dingen uitgesteld, maar meestal dan door mijn man ????

 2. Oh ja zeker wel. Voorsl klusdingen stellen we liever uit ????

  De badkamer zou eigenlijk eens goed aangepakt moeten worden en zo zijn er nog wat dingen. Maar ja.... gedoe, duur, geen tijd voor en buitengewoon onhandig met 2 nog vrij kleine kinderen.

 3. Toen wij hier 16 jaar geleden gingen wonen hebben wij door het hele huis een houten vloer laten leggen. Een kostenpost maar de vloer kan nog jaren mee.
  Voor de rest doet mijn man alles zelf met gevolg dat er altijd wel geklust wordt en we nooit klaar zijn. Op dit moment wordt de keuken onder handen genomen. Is jaren uitgesteld omdat het toch een flinke kostenpost is maar nu we er aan zijn begonnen zijn we blij dat hij wordt vervangen. En als de keuken klaar is dan is er een schuur die aangepakt moet worden. Op het platteland is er altijd wel iets wat vervangen moet worden.

 4. Wij hebben een keertje zelf laminaat in de woonkamer gelegd en wat veel werk en de zijkanten tot nu toe niet klaar in andere geleelte. En hier daar weer tussen open. Ik denk dat het moeten opnieuw doen maar wij hebben geen zin in.

 5. Wij hadden eerst in de slaapkamers tapijt, want dat was zo lekker zacht als je uit bed stapte. We kwamen er alleen achter dat de katten dat ook vonden en het tapijt daardoor vol zat met kattenharen. En dat is lastig schoonmaken kan ik je zeggen. Afgelopen zomer hebben we besloten om er toch laminaat te gaan leggen. Het was inderdaad een volksverhuizing, maar ook wel goed om eens de boel op te opruimen en extra goed schoon te maken. In 2 dagen heeft mijn man samen met zijn broer het laminaat gelegd. Ik ben er heel blij mee. Kan je voor parket niet op marktplaats kijken? Misschien heeft een opkoper nog een mooie restpartij?

 6. In ons huis ligt natuursteen op de vloer. Ik wil graag laminaat, maar omdat we misschien ook de keuken nog willen verplaatsen, laten we het ook zo. Ik herken de obstakel van "teveel gedoe"

 7. Ja echt wel, zo herkenbaar. Wij moeten onze eikenhouten vloer een keertje laten schuren en oliën. Poe daar komt ook zoveel geld, tijd en rommel bij kijken. Dus wij wachten hier nog maar ff mee.

 8. Als de vloer zo slecht is, kun je hem er toch uit halen en een aantal jaren op de tegels die eronder liggen leven. Met alle kinderen nog thuis slijt een nieuwe vloer ook hard. Wij hebben in ons vorige huis maple parket gehad. Het waren landhuisdelen, heel duur en heel erg mooi. Helaas bleef het ondrerhoud erbij. Het moest regelmatig een onderhoudsbeurt hebben. Dat betekende stofzuigen, dan met de vloerwisser de laatste stofjes en haren weg krijgen, dan een onderhoudslaag erop. Een kamer van 40 m2, tafels aan de kant, stoelen aan de kant, wachten tot het droog was. Dan nog eens in de zoveel jaren lakken. Beschadigingen krijg je nooit weg. Nee, hoe mooi ook, ik hoef geen parket meer.
  Ik vind tegels het mooist, liefst in combinatie met vloerverwarming. Dat zit niet in ons huis. Jammer dan. Het laminaat laten we voorlopig liggen. Het wordt in het kantoor minder, maar daar leggen we er tzt wel vloerbedekking overheen.

 9. In mijn woning ligt overal laminaat en ik vind het prima, omdat ik het hygiënischer vind dan vloerbedekking. Vloerbedekking voelt wel lekkerder aan onder blote voeten, maar je krijgt het uiteindelijk nooit echt schoon, het voelt voor mij dan wat viezig.

  Je vraag of je wel eens iets uitstelt, omdat je geen zin hebt in gedoe, kan ik bevestigend beantwoorden. Als ik ergens een hekel aan heb is het wel gedoe, wat mijn dagelijks leventje teveel verstoort.
  Kan ik iets uitstellen, zal ik het zeker niet laten...

  Groetjes Lily

 10. Het vergt inderdaad even wat zweetdruppels vooraf en tijdens leggen. Wij vervingen na 4 jaar in ons huis te wonen ons beschadigde laminaat (was een goedkope soort en wij hadden destijds twee boxers, geen fijne combi). Ik ben enorm blij nu met ons nieuwe (wel wat duurdere maar zeker betere) laminaat. Dat ligt er alweer bijna 5 jaar in. Ik heb hetzelfde met de muren nu. Alles moet opnieuw gewit worden... maar die interne verhuizing daar heb ik zo geen zin in!

 11. Ons toppunt van uitstellen is toch wel de badkamer, die al maanden in dozen in een andere kamer staat.
  In een opwelling en druk van een verkoper gekocht, maar eigenlijk helemaal geen zin om zelf deze te plaatsen.
  Laten doen kost toch gauw 5000 euro en dat geld hebben wij liever als reserve.

  Omdat het toch zonde van de spullen is heb ik een maand terug zelf het toilet ermee verbouwd, maar dan blijft er natuurlijk nog zat over :)

 12. Zeker wel! Al helemaal als je er al woont!
  We hebben hier de oude houten vloer opgeknapt door die te schuren en te lakken.
  In een vorig huis hadden we ook laminaat over donkere tegels :)
  Omdat laminaat van plastic is heb ik dat liever niet meer!
  Ik zou hier graag ooit nog eens alles netjes stucen. Maar dat Gedoe he!

 13. He Jan het ook verven, ik heb laatst nog laminaat geveverd van licht naar zwarte laminaat. Het is heel simpel, eerst de eerste laag eraf schuren en met speciale laminaat verf erover heen gaan.

 14. Ik kan me goed voorstellen dat je daar (even) geen zin in hebt. Zeker in de keuken, ligt toch alles overhoop weer. Misschien in het voorjaar? Dan kun je gelijk de voorjaars schoonmaak erbij doen! ;-)

 15. Ik heb jarenlang in verbouwingen gezeten en elke klus is inderdaad veel gedoe, dus ik kan me het helemaal voorstellen dat je dit soort dingen uitstelt. Ik stel niet zo vaak meer dingen uit, want het er tegenaan zien is vaak erger dan het daadwerkelijke project en wanneer het klaar is ben ik enorm blij dat het af is en valt het achteraf meestal mee.

 16. Heel herkenbaar! Ik ben wel blij met onze plavuizen. Hoewel die voegen toch echt nog eens goed schoongemaakt moeten worden. Maar het beschadigde laminaat is daarmee al jaren geleden vervangen.

 17. Ik hou ook van laminaat, zo praktisch. En voordeliger dan een houten vloer.
  Ik heb het op kantoor liggen, dat was destijds een voordelige partij en er stond bij: "horeca kwaliteit". Nou inderdaad. Ik rol er jaren met de bureaustoel overheen en daar zie je niks van.

 18. Ja, wij zullen eigenlijk ook tzt het laminaat moeten gaan vervangen en ik heb net als jij stiekem helemaal geen zin in dat gedoe. Het liefst zou ik de loterij winnen, dan betaal ik iemand om alles te regelen en ga in de tussentijd tijdelijk ergens anders leven ;)

 19. 'Ah joh, dat doe je toch eventjes', heb ik wel eens te horen gekregen over het leggen van een nieuwe vloer. Ja, 'eventjes'. Mijn hemel, alle meubels moeten eruit en dan maar hopen ook dat je onderweg geen problemen tegenkomt... Het is ook maar beter dat je alleen erover nadenkt, wordt je een stuk rustiger van als je bedenkt dat je al dat gedoe NIET hebt. :)

  • Nou precies Esmée. Dat is echt helemaal niet 'eventjes'. De vloer leggen is bij wijze van spreken nog het minste werk. Maar voordat je alles aan de kant hebt....

 20. Het er over nadenken en uitstellen is vele malen erger dan het ( laten ) doen, toch ik vind het ook allemaal gedoe!!
  Ik hou niet van de boel overhoop, maar als het gedaan is wat moet, o zo blij en vooral heel blij mee!!

 21. Vloerbedekking vind ik echt verschrikkelijk he! Ik heb zelf momenteel laminaat en dat bevalt prima. Mijn ouders hebben in hun boerderij ook een houten vloer (en een gedeelte tegels). is wel echt heel mooi.

 22. Wij hebben vorig jaar de vloer op de begane grond vervangen. Voor het eerst sinds we hier wonen. Daaronder vonden we plavuizen. Mooie witte plavuizen. Mijn man moest er niets van hebben dus nu ligt er laminaat.

 23. Wij hebben laminaat en nu met onze dochter erbij krijgt het ook wat te verduren. Ik snap het 'gedoe'. Wij hebben vorige maand onze voor en achtertuin opnieuw laten bestraten en dat vonden wij al vreselijk.

 24. We hebben door het hele huis een witte vloer, laminaat, heerlijk koel in de zomer en het staat mooi fris maar ik vind het ook een ergernis
  : altijd poetsen en dweilen ivm kids en poezenharen ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder