Waarom wij ons laminaat nog niet hebben vervangen

parket

Zo nu en probeer ik kritisch naar ons huis en de kwaliteit van onze woning te kijken. Dan stel ik me voor dat ik een potentiële koper ben, en probeer te bedenken wat ik er dan van zou vinden.

Helaas moet ik dan altijd weer constateren dat kopers waarschijnlijk veel op- en aanmerkingen zouden hebben. Zo hangen de keukendeurtjes nogal scheef, en is met name de laminaatvloer in de keuken niet bepaald mooi meer.

We wonen er pas 6 jaar, maar er is flink geleefd. En dat kun je zien. Vooral de vloeren hebben heel wat voetstappen te verduren gehad. En vloeren zijn behoorlijk sfeerbepalend is mijn ervaring. Een huis met een tegelvloer heeft bijvoorbeeld een heel andere uitstraling dan een huis met een oude planken vloer.

Deze 4 types vloeren hebben wij gehad

Samen met mijn man heb ik de volgende soorten vloeren gehad:

 1. Zalmkleurige vloerbedekking in ons huis in Arnhem, omdat het er nog lag van de vorige bewoners. Een vreselijke kleur, maar het was wel heerlijk zacht aan de voeten.
 2. Donkerbruine plavuizen in seventies stijl in ons huis in de stad in Doetinchem.
 3. De goedkope versie van Novilon oftewel een vinyl vloer.
 4. Laminaat.

Zowel de zalmkleurige vloerbedekking als de donkerbruine plavuizen hebben we vervangen met laminaat. Hoewel we de plavuizen er vooral mee bedekt hebben, niet zozeer vervangen. Het laminaat maakte het huis veel lichter dan die donkere tegels. Maar omdat de kwaliteit te wensen overliet weet ik achteraf niet of dat laminaat nou zo’n goede beslissing was. De tegels waren in ieder geval van betere kwaliteit.

N.B. Lees ook mijn post Is laminaat voor arme mensen?

Huis op het platteland: parket zou het mooist zijn

In ons huidige huis op het platteland had ik het liefst de oude houten planken die er nog in lagen gebruikt. Maar die waren dermate beschadigd dat het simpeler en goedkoper was om er gewoon een laminaat vloer overheen te leggen. Bovendien zaten er enorme kieren in, en zouden ze daardoor helaas zijn schoon te bouden. Geen idee hoe mijn oma dat deed!

Maar voor een boerderij is echt hout in de vorm van parket denk ik wel mooier.

Voorbeelden van echte houten vloeren in de vorm van parket:

parketvloer

parket

Waarom we onze vloeren nog niet vervangen hebben

De reden dat we het beschadigde laminaat nog niet vervangen hebben heeft te maken met geld, maar vooral met Gedoe. Want een nieuwe vloer leggen brengt een mini verhuizing met zich mee. Alles moet immers aan de kant! En daar heb ik op het moment echt geen zin in. Niettemin is het laminaat in onze keuken dermate aftands dat ik toch regelmatig een beetje rondneus op vloergebied. Vroeger had ik altijd een hekel aan tegels, maar die vind ik inmiddels misschien toch wel een optie. Of zo’n gietvloer. Of parket! Op het moment ben ik tevreden met er over na te denken, zonder tot actie over te gaan : ) Dat is goedkoper en scheelt een boel gedoe. Daarom hebben we onze vloeren dus nog niet vervangen.

Lees ook: Hoe houd je een parketvloer schoon? en, voor iets heel anders: de gietvloer ervaring van Merel!

Bron afbeelding: Laminaatenparket.nl

Heb jij wel eens iets uitgesteld omdat je geen zin had in Gedoe?

76 Comments

 1. Eva
 2. VeggieMo
 3. Lily
 4. Me
 5. Anke
 6. Evy
 7. Marrian

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh