Reacties

Voel jij je overweldigd door alle foto's die je hebt? — 22 reacties

  • Goed zeg! Dat is volgens mij ook de beste methode. Een van mijn maandagochtend vriendinnen maakt gewoon elk jaar een foto album van haar zoontjes, en ze heeft al een hele rij. En zo wordt het ook niet zo overweldigend veel.

 1. De enige foto's die ik heb, zijn foto's van mijn hobby...foto's die ik uitprint en inlijst. Ik heb één muur in de logeerkamer vol met die foto's. Verder heb ik niks met foto's. Ik ben wél goed in herinneringen, beelden voor me zien. Ik heb dan ook zelden een foto nodig om iets (weer) voor me te zien, dat helpt denk ik wel.

 2. Foto's......dit is echt zo'n slepend thema voor mij. Ik probeer al jaren fotoboeken voor de kinderen te maken, maar het is nog nooit gelukt. Maar dat is psychisch.
  Ik las eens de tip om per maand niet meer dan 20 digitale foto's te bewaren. Die tip werkt goed voor mij. Vakanties uitgezonderd.

 3. Ik maak (bijna) jaarlijks voor beide kinderen een fotoalbum. Ik plakte ze altijd nog ouderwets in, maar vorig jaar heb ik voor het eerst een digitale voor de kinderen gemaakt.
  Ik vind het wel veel werk, maar mijn moeder deed het voor ons allemaal tot we het huis uit gingen (5 kinderen) en daar ben ik nu heel blij mee. Dus ik hou vol, ik hoef maar voor 2 kinderen een album te maken.

  • Wat mooi dat je in de voetsporen van je moeder treedt omdat je het van haar zo gewaardeerd hebt Margreeth! Ik vind dat ook echt een mooi geschenk dat je als moeder aan je kinderen kunt geven.

 4. Er staan veel foto's op mijn computer en op de externe harde schijf.
  Ik ben een hobby fotograaf. Nooit een cursus gevolgd, ik fotografeer gewoon wat ik zie en beleef. Op ieder feestje/gebeurtenis sleep ik mijn toestel mee. Geen bijzonder toestel, is al heel wat jaartjes oud. Wel redelijk modern, digitaal met een geheugenkaart en 2 accu's, ik kan er filmpjes mee maken en er zit een inzoomfunctie op en nog wat hebbedingetjes. Ik laat nooit wat afdrukken, het staat gewoon op de computer/externe schijf, verder niets.
  Als ik ooit m'n oogjes sluit dan mag mijn oudste dochter alle foto's hebben, Wat ze ermee doet mag ze zelf weten. (verdelen?, weggooien? afdrukken?)

 5. Oei, ja: de eerste 5 jaar van ons gezin heb ik allemaal in mapjes zitten. Daarna kwam de digitale camera. Maar ook in die eerste mapjes zitten al veel overbodige foto's. Ik ben daar nu héél langzaam-aan de leukste aan het uitsorteren. De digitale deed ik al per categorie in mapjes. En daarna wil mijn man er digitale en ik papieren plakboeken van maken ;-) (Ik stoor me altijd zo aan al die technische don't- know- how, wat me zomaar een uur kost voor ik het doorheb, dat ik liever gewoon plak...)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder