Geen internet? Wat nu?

geen internet

Ik weet niet hoe jullie er over denken, maar leven zonder internet is waardeloos!

Gelukkig komt het niet zo heel vaak voor bij ons.

Maar soms wordt er bij een boer in de buurt een nieuw paaltje in de grond geslagen als omheining, en oeps! Dwars door een draad waardoor internet er uit ligt... En soms is er 'zo maar' geen internet. Dat is ook spuugvervelend. Want dan kun je niet eens die boer, die blijkbaar niet eens een paaltje fatsoenlijk in de grond kan slaan, de schuld geven.

En tegenwoordig heb je internet bijna overal voor nodig. Voor je werk bijvoorbeeld! Zonder internet wordt bloggen een stuk moeilijker kan ik je vertellen.

Gelukkig heb ik, door schade en schande, manieren geleerd om periodes zonder internet te overleven.

En die deel ik natuurlijk graag met jullie. Via internet.

Geen internet? Geen probleem!

Stap 1: Zoek uit wat er aan de hand is!

Soms is er een heel simpele reden waarom je geen internet hebt. Zoals een kabeltje dat niet goed in je computer zit. Zoek de oorzaak van geen internet dus eerst lekker dichtbij huis. Je kunt altijd daarna nog met een beschuldigende vinger om je heen gaan wijzen.

Ik moet er wel bij zeggen dat als het probleem niet aan je computer of thuis netwerk ligt, stap 1 wel lastiger is! Want de makkelijkste manier om te kijken of er een storing is, is via.... internet! En dat heb je dus juist niet...

Zorg dat je het telefoonnummer van je provider ergens hebt opgeschreven

Daarom adviseer ik om het telefoonnummer van je provider ergens op te schrijven. Als je dan geen internet hebt, kun je ze in ieder geval bellen en je probleem melden. Eventueel hoor je dan ook meteen of er een algemene storing is of niet. Wij hebben onszelf menigmaal vervloekt omdat we het telefoonnummer van Tele2 nergens hadden opgeschreven.

Stap 2: Zoek een locatie waar ze gratis wifi hebben en ga daar heen

Is er een storing en heb je dus geen internet? Maar zijn er dingen die je echt moet doen? Zoek dan een locatie waar ze gratis wifi hebben en ga daar naar toe.

Zo ben ik op een kwade dag met mijn oudste en jongste zoon naar het centrum van het dorpje Varsseveld gereden. Daar parkeerde ik de auto bij de kerk. Want ik wist dat daar diverse gratis wifi mogelijkheden waren. Met z'n drieën checken we snel even onze mail, en deden de noodzakelijkste dingen. Mijn zoons hebben het er nu nog over. Het is warempel een dierbare herinnering geworden : )

Heb je geen laptop of smartphone? Dan bied de bibliotheek redding! Daar mag je in de regel gratis van de computers én internet gebruik maken. Zo heb ik eens een middag in de bibliotheek in Zelhem doorgebracht om mijn blogposts live te kunnen zetten.

Locaties met gratis Wifi

 1. McDonalds
 2. Bibliotheken
 3. Bagels and Beans
 4. Bakker Bart
 5. Ziekenhuizen...
 6. De Smoks in Zelhem
 7. Starbucks
 8. La Place

Er zijn nog veel meer plekken in Nederland met gratis wifi. Je kunt ze onder andere vinden met hotspotsvinden.nl.

Stap 3: Crisis als kans

Tsja, je hebt dus geen internet thuis. Dat betekent dat je van alles niet kunt doen. Zoals bankieren, bloggen, kijken wat je vrienden doen op Facebook, whatsappen, het weerbericht checken, Netflix kijken etc.

Nadat je stap 2 hebt gedaan, en de meest noodzakelijke dingen dus hebt kunnen doen met behulp van een gratis wifi plek, voel je je hopelijk wat rustiger. Nu kun je er voor kiezen om van de nood een deugd te maken. Pak eindelijk eens dat boek dat je al maanden wilde lezen. Of maak eindelijk de diepvries eens schoon.

Kortom, benut de tijd die is vrij gekomen nu je geen internet hebt. Dat kan heel verrassende resultaten opleveren.

Samenvatting over geen internet

Geen internet hebben zuigt. Niet voor niets beschouwen veel mensen internet als één van de eerste levensbehoeftes.

Toch kan het gebeuren dat je tijdelijk geen internet hebt. En als je internet nodig hebt voor je werk, kan dat heel vervelend en stressvol zijn. Stel altijd meteen je provider op de hoogte dat je geen internet hebt, zodat ze er wat aan kunnen doen. Terwijl je daarop wacht kun je voor een snelle, korte termijn oplossing ergens naar toe gaan waar ze gratis wifi hebben. Zo kun je de noodzakelijkste dingen regelen.

En last but not least, benut de tijd die is vrijgekomen en maak van de nood een deugd.

Leestips

Alternatieven voor whatsapp

Whatsappen via computer

Heb jij wel eens geen internet? En hoe ga je daarmee om?

Vergelijkbare berichten

28 reacties

 1. Ikzelf denk: "ach. Ik neem m'n telefoon wel even en anders zal het mijn tijd wel duren"
  Maar Echtgenoot, als hij thuis werkt, kan echt niets zonder internet als PHP programmeur.
  Dus toen laatst het internet er even uit lag was dat wel een beetje paniek ;). Gelukkig kwam het snel weer online.

  1. Ik snap je echtgenoot wel Anke. Als je voor je werk internet nodig hebt, is 'geen internet' echt vervelend. Maar jouw aanpak vind ik heel verstandig en rustig!

 2. Helaas gebeurd het weleens, maar zeer zelden. Er zijn dan voor ons 3 opties: 1. thuis hebben we ziggo, dus als het probleem alleen bij ons is, kijken of we kunnen in loggen op het open gedeelte dat iedere ziggobox heeft. 2. Kijken of er een KPN Fon aanwezig is, daarop inloggen, is het open gedeelte voor KPN gebruikers en 3. we hebben vrij grote data bundels op onze mobieltjes, dus dan doen we aan internetsharing via de smartphone.

 3. Ik heb dagelijks 'weleens' geen internet. Ik moet vervolgens de stekker er tien seconden uithalen en vervolgens heb ik weer bereik. Uitermate storend. Toen ik ervoor belde, werd mij verteld, dat er teveel apparaten zijn aangesloten op ons netwerk. Terwijl wij niets meer hebben als voorheen. Anno nu? Dacht ik.. Wij gaan dus snel overstappen..

 4. Daar kunnen wij van mee spreken vorig jaar toen er op de grote baan een nieuw fietspad werd gelegd hadden we dikwijls prijs die mannen trokken geregeld de kabel kapot we hebben soms 10dagen dan weer vier en in totaal 30dagen zonder gezeten ,wij hebben uiteraard gebeld met Procimus gebeld en uiteindelijk 62euro terug gekregen het was geen internet maar ook geen vaste telefoonlijn want dat hangt samen en gsm werkt ook maar half omdat we te ver van een pyloon zitten.

  1. Ja het is helaas ook mijn ervaring dat er nog wel eens een beetje onbesuisd gewerkt wordt waardoor er dingen beschadigd raken... Erg vervelend dat je zo lang geen internet en geen telefoon had Simonne.

 5. In geval van nood :) kun je natuurlijk ook altijd via de GSM verbinding van je telefoon het net op. Zie de pagina op de site van m'n blog over "internet-tijdens-vakantie"
  Wel je verbruik in relatie tot je bundel in de gaten houden natuurlijk :(.

 6. Soms storing
  Dan haal ik 1 de stekker uit het stopcontact in de meterkast
  5min wachten
  Jou idee mbt open wifi plekken ook handig om te zien of het aan je apparaat lig
  Ik schrijf ook gelijk telfnr op van provider en plak het inmijn hoesje
  Dank voor de hint

  Grappige manier heb jij om kerkgebruik te stimuleren
  Ik zie een horde mensen in gedachten bij de kerk ,luisteren naar de redder en rustig huiswaarts kerend omdat ze weer eens
  Echt verbinding voelen met elkaar,lol
  Fijne dag

  Ik

  Jou

 7. De verbinding met Ziggo is vrij stabiel, maar wel een paar keer meegemaakt, dat er een grote stroomstoring is door (graaf)werkzaamheden en dan heb je dus helemaal niets meer....
  Heel irritant, maar meestal duurt dat ook niet langer dan hooguit een ochtend of middag.

  Wel kan ik soms nadenken over het tijdperk zonder Internet, toen leefden we toch ook gewoon en hielden ons met andere dingen bezig.
  Het leven was er ook niet slechter door ;)
  Ik kan me dan ook wel eens afvragen of Internet nu een zegen of een vloek is, hoewel ik het ook niet zou willen missen :P

  Groetjes Lily

  1. Ja, ik snap wat je bedoelt Lily. Nog niet eens zo lang geleden hadden we inderdaad niet eens internet, en nu kunnen we niet goed zonder. In mijn geval heb ik mijn werk (bloggen) zelfs dankzij het internet!

 8. Wij hadden onlangs meerdere dagen achter elkaar geen, of heel erg traag internet. Dit was omdat ze aan de kastjes en de kabels in de straat aan het werken waren. Het was wel op voorhand aangekondigd, maar toch baalde ik enorm. Op zich een moment besef je hoe verknocht je bent aan het internet...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.