Huh?! Waarom ligt die auto aan de ketting

raadsel

Als ik op maandag Trixie uitlaat na de lunch kom ik altijd langs deze geheimzinnige speelgoedauto die in de berm aan een boom vastgeketend staat.

Om de één of andere reden ligt hij aan de ketting.

En dat roept allerlei vragen bij mij op!

Zoveel vragen…

 1. Waarom ligt deze speelgoedauto aan de ketting?
 2. Zit er wellicht iets onder dat gele klepje? Een huissleutel bijvoorbeeld?
 3. Is de auto bedoeld als ornament, en zijn ze bang dat iemand hem steelt?
 4. Is hij bedoeld als leuk speeltje voor passerende kinderen?
 5. Is het een dierbare herinnering?
 6. Is het een middel om kinderen te lokken?!
 7. Zou die ketting makkelijk door te knippen zijn?
 8. Van welk speelgoedmerk zou deze auto zijn?
 9. Is deze speelgoedauto een stil protest tegen plastic, en een symbool dat zegt dat we gevangen zitten in een consumptiemaatschappij?! Met andere woorden representeert deze arme, gevangen auto de Nederlandse consument?!

Maar de belangrijkste vraag is toch wel: ‘Zal ik gaan vragen waarom die auto aan de ketting ligt of is dat raar?’

Het antwoord op die vraag weet ik nog niet.

Wat denk jij: waarom ligt deze auto aan de ketting?

Similar Posts

21 Comments

 1. Geen isee, maar ik zou sowieso kijken of er geen verboden middelen ofzo in verborgen zitten! Stel dat een kind zoiets vondt, wat hier in onze gemeente al gebeurd is. Spelende kinderen die in een bosje aan de speeltuin een kinderrugzakhe gevonden hadden. Bleek gevuld te zijn met pillen, wiet en zelfs een spuit. Brr.

 2. Ik denk dat het is om de auto’s langzamer te laten rijden. Ik heb ergens ook een keer weken een fiets zien staan. Dit is net zo’n actie. En het lijkt een beetje op die poppetjes die je soms overal ziet staan. Die zijn er ook om de automobilisten langzamer te laten rijden. En die zitten ook vaak vast met een ketting omdat ze anders gejat worden

 3. Moet wel heel byzonder zijn
  En misschien is de eigenaar overleden
  En is dit een olaats voor nabestaande om te herdenken

 4. Schepen worden aan de ketting gelegd als ze niet zeewaardig meer zijn, of als de eigenaren rekeningen niet betalen.
  Dus deze auto ligt aan de ketting omdat hij in de huidige staat niet aan het verkeer mag deelnemen of omdat de wegenbelasting niet betaald is.

 5. Haha, precies de vragen die ook door mijn hoofd zouden gaan! Helemaal niet raar om te vragen, anders blijft het toch maar door je hoofd gaan! Misschien hebben ze geen plek om hem op te bergen en is dit the next best thing?

 6. Dit is echt, zoals boven al aangegeven is, om automobilisten te laten weten dat er spelende kinderen in de buurt zijn die evt. de weg op
  kunnen lopen. De ketting is tegen het meenemen.

 7. Dat is een hele goeie vraag, ik zou het gewoon vragen haha. Misschien maakt een kindje er gebruik van en omdat hij/zij niet de weg op mag schieten zetten ze em vast? Geen idee haha. Liefs.x

  1. Dat vind ik ook een goede verklaring Joyce. Zo kan een kind er wel op, maar er niet mee vandoor gaan. Ik dacht niet dat ze daar nog kleine kinderen hadden, maar ik zal de volgende keer eens goed speuren naar signalen van kleine kinderen!

 8. Mijn idee is dat de buren dit vrachtwagentje op hun terrein gevonden hebben en als de eigenaars terugkomen kunnen ze bij de buren aanbellen. En gaat niet iemand er met de buit vandoor! Maar dat is dus maar een mogelijkheid en misschien niet de meest logische!
  Grappig!

  1. Nee, en ik vraag het me nog steeds af! De auto ligt nu op een andere plek bij het huis aan de ketting. Maar om nou aan te bellen om het te vragen vind ik ook zo wat. Als ze een keer buiten lopen vraag ik het!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.