Verspakket AH Orzo Basilicum Pesto + nog een experiment

Verspakket AH Orzo Basilicum Pesto

Vanochtend kocht ik bij AH bovenstaand verspakket Orzo Basilicum Pesto. Geen idee wat Orzo is, maar het zag er lekker uit op het plaatje. En verspakketten lenen zich er uitstekend voor om eens wat andere gerechten te koken.

Dus ik ben benieuwd hoe dit verspakket van AH uitpakt.

Courgette spaghetti op het menu

Later deze week doe ik nog een ander experiment: dan staat er namelijk courgette spaghetti op het menu, oftewel spaghetti die is gemaakt van courgettes. Het is mijn plan om dit recept te maken: Courgette spaghetti met pesto en champignons.

Ik weet niet hoe het komt, maar ik voel eindelijk ruimte om wat creatiever te worden in de keuken!

Binnenkort mijn reviews van bovenstaande gerechten!

Inmiddels maakte ik ook lasagne van courgette!

Wat staat er vandaag bij jullie op het menu? Of op je weekmenu

P.S. Zie ook mijn review van het AH verspakket voor risotto. Hello Fresh recepten kunnen ook handig zijn om je grenzen als kok te verleggen!

Similar Posts

29 Comments

 1. Een verspakket is voor mij alleen te veel, maar ik weet van mensen die er goede ervaringen mee hebben.
  Vandaag een mix van gekookte groenten met kip. Hans

  1. Vaak kun je het overschot wel invriezen, ik doe wat we over hebben in porties voor m’n zoontje van 2.

 2. Ik vind de verspakketten vaak erg lekker en ideaal dat er precies de juiste hoeveelheid van alles in zit. Ik ben vooral fan van Moussaka, omdat het zo’n heerlijke magere variant, is vol groente en vol smaak. Orzo was ook lekker, maar daar zijn volgens mij verschillende varianten van. Ik had iig niet iets met pesto.

  Courgettespaghetti is ons goed bevallen. Qua smaak niet te onderscheiden bij de pastasaus en veel minder koolhydraten/calorieën.

 3. Sperziebonen, ui, knoflook, groene peper, tomaat, bouillonblokje, handje magere spekblokjes.
  Alles in de hapjespan met een kluitje roomboter. Magere boter smaakt ook.
  15-20 Minuten op zacht vuurtje, af en toe roeren.
  Was lekkerrrrr.

 4. Goed idee om morgen eens te maken; courgettepasta. Heb nog een courgette en de rest verzin ik er wel bij. Leuk dat je er meer zin in krijgt; experimenteren in de keuken.

 5. Al lang eet ik koolhydraatarm een richting waaruit de courgette spaghetie is ontstaan zo ongeveer. Ik vind het echt niet lekker en ook totaal niet op pasta lijken. Ook de bloemkoolrijst op een paar manieren geprobeerd, kan er echt geen rijst van maken, harde korrels met kruiden zijn het, of te lang gekookt en pap met kruiden, en ik ben best een redelijke goede en ervaren kokkin.

 6. Orzo is een soort pasta die vaak in de Turkse keuken wordt gebruikt. Is ook erg lekker in combinatie met rijst. Ik heb het vroeger regelmatig gegeten. Nu niet meer omdat het van tarwe wordt gemaakt en ik dat helaas niet goed verdraag.
  Ik heb eens pasta gemaakt van courgette. Ik vond het lekker, maar ook erg licht. Ik ben trouwens meer van de koolhydraten. Ik koop nooit die pakketten. Ik vind het meestal te weinig en te duur.
  Wij aten vandaag brede rijstmie met witte kool, ui, paprika, uitgebakken spek, kruiden en een schep pindakaas voor extra smeuigheid. Lekker makkelijk, want we zijn een paar dagen op vakantie.

 7. Hier vandaag nog makkelijker. Kant en klare quinoa met olijven. Daarbij sperzieboontjes uit een pot en wat verkruimelde vegan feta.

 8. ha Nicole…

  die verspakketen zijn ideaal.
  Ik maak er in de winter regelmatig erwtensoep mee!

  Bij mij staat vanavond op het menu: “Restjes”
  Ik ga het heerlijke eten van gisteren dat over is opbakken mmmm…

  Groetjes!

 9. Ik heb bijna alle soorten verspakketten al geprobeerd, de favorieten zijn: couscous, noodle-soep, tomatensoep, nasi goreng.. . ik vind het makkelijk en het is precies genoeg voor ons vijven.

 10. Geen tijd om te koken vandaag. Wij eten iets wat na zes minuten ‘Ping!’ doet. Van die diepvriesmaaltijden van Iglo. Aan de kleine kant en er zitten weinig groenten in maar ze zijn best te doen voor een keertje.
  PS: orzo is een pastasoort. Zit tussen rijst en pasta in, zeg maar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.