verplichte digitale detox : (

digitale detox

Je hoort het tegenwoordig regelmatig: mensen die kiezen voor een digitale detox. Bijvoorbeeld als iemand net The Social Dilemma heeft gezien!

Ze doen heel bewust een stapje terug van het internet en leven zonder internet gedurende een periode. Ze kijken niet meer naar hun mail, laten hun laptop dicht en zetten hun smartphone uit.

Ik vind het allemaal prima.

Zelf zie ik het nut van een digitale detox niet zo. Ik houd van het internet en alle mogelijkheden die het me biedt.

Aaargh!

Maar dankzij een stelletje incompentente monteurs een eindje verderop bij ons op de zandweg heb ik op het moment een verplichte digitale detox. Het internet ligt er namelijk weer eens uit. En die klungels zitten daar de hele dag in een kuil, dingen te doen. En of het internet nou weer werkt of niet, om 16 uur gaan ze lekker naar huis.

En dus zitten we nu al twee dagen zonder telefoon en internet.

Ik type deze post van narigheid in De Smoks in Zelhem op de laptop van mijn man.

Dus mochten de komende tijd de posts op Huisvlijt wat onregelmatig komen, weet dan: ik ben het slachtoffer van een verplichte digitale detox.

Lees ook mijn post over ontgooglen.

Wat vind jij van een digitale detox? Hoe ervaar jij het leven zonder internet? En ligt het internet er bij jou vaak uit?

Similar Posts

24 Comments

 1. Balen Vlijtig Liesje! Gelukkig heb je een adres gevonden waar je toch even kunt internetten. Zonder internet kan ik weinig. Ja een boekje lezen, spelen met mijn kinderen of het huishouden doen. Maar werken of bloggen gaat niet. En op regenachtige dagen als deze check ik toch wel tientallen keren Buienradar. En ik wil natuurlijk op de hoogte blijven van de allerlaatste nieuwtjes op de site van de Telegraaf. Internet is voor mij onmisbaar. Hopelijk is het probleem snel opgelost en heb je snel weer internet Vlijtig Liesje!

  1. Bedankt Mama Lifestyle. Je merkt echt pas voor hoeveel dingen je het internet gebruikt als het er niet meer is. Zelfs het hoela hoepen was niet hetzelfde als anders : (

   Want ik luister tijdens het hoela hoepen graag naar Wekker Wakker, en ook dat gaat via internet.

 2. Ooh zonder internet is balen! Daar kan ik chagrijnig om worden... hier gebeurd dat gelukkig bijna nooit...
  En digitale detox zie ik persoonlijk het nut ook niet van in...

 3. Hier zijn ze een jaar bezig geweest met een fietspad aan te leggen langs de grote baan en die pummels hebben zeker wel 12keer of meer de kabel kapot getrokken we hebben in totaal 35 dagen zonder telefoon en internet gezeten en aangezien de gsm ook heel slechte verbinding heeft was dat flink balen want heel de straat zat dan zonder ,maar ik heb geklaagd bij de maatschappij en na lang aandringen kregen we 65euro terug .

 4. Ik kan mij inderdaad een leven zonder internet echt niet meer voorstellen. Soms denk ik weleens..10jr geleden zocht ik dingen op in de Gouden gids voor mijn werk oid. Kun je nu toch niet meer voorstellen?!? Balen en hopen dat het niet telang voor je duurt. Wij hebben het een keer 6 wkn zonder internet gezeten...wat een ramp vonden wij dat!

  1. Jeetje, 6 weken! Dat is echt heel lang!

   In zo'n geval zou ik dan maar elke dag 'naar mijn werk' moeten gaan en een bibliotheek met wifi opzoeken of zo. Gisteren heb ik kunnen proeven aan hoe dat is, als je elders gaat werken.

   Maar ik vind het toch het prettigst om thuis achter mijn eigen computer te werken.

 5. Weer tijd voor ouderwetse spelletjes als Monopoly en Mens Erger Je Niet. Lijkt mij ook hopeloos, zonder internet. Thuis tenminste. Op vakantie vind ik het hooguit wat onpraktisch. Maar eigenlijk in weze kan je best zonder. Toch? Sterkte!
  Groet van iemand met wel internet, zowel thuis als op het werk.... [sorry] ;-)

  1. Ja, ik hoor van veel mensen dat digitaal detoxen heel fijn is. Maar ik merk dat ik er het nut niet van in zie. Want ik lees ook veel op internet, en gebruik het voor mijn werk en brood op de plank, en als uitlaatklep.

   Maar goed, als je er zelf voor kiest is het denk ik wel anders.

  1. Ja, ik heb het overleefd inderdaad : )

   Wat een opluchting dat alles het nu weer doet. Nu kan ik tenminste ook weer was vouwen terwijl ik luister naar country and western muziek, want ook de muziek komt bij mij via internet.

 6. He jakkes. Op sommige momenten zou ik het geen probleem vinden maar dan wel als het een eigen keuze is om het bewust uit te laten! Als het uitvalt door andere omstandigheden zou ik daar ook niet zo blij mee zijn.

  1. Je moet er denk ik inderdaad echt voor kiezen. Maar als ik het van te voren wist, zou ik mijn posts ook alvast klaarzetten en van te voren instellen voor publicatie. Dan is het niet zo'n punt om niet online te zijn.

 7. Oh balen! Dat is echt irritant... Vooral als je graag aan je blog wilt werken en het kan niet. Had ik toen mijn ipad een nieuw schermpje kreeg (was gebroken). Slechts 1 dag zonder, maar pffffff....

 8. Ik doe wel eens een digitale detox en dat vind ik heel fijn. Een verplichte digitale detox word ik echter ook nooit vrolijk van. En helaas hebben wij nog wel eens gezeur met internet in huis.

 9. Ik doe nooit echt een digitale detox, maar ik heb niet alles op mijn mobiel. Als ik een dag weg ben... kan ik mijn mails niet lezen. Ik had eerst alleen instagram op mijn mobiel ( leuk als ik ergens moest wachten enzo) maar tegenwoordig ook facebook. Dat vind ik echt genoeg. Anders zit ik er dag en nacht op...

  1. Ik heb ook niet zoveel op mijn smartphone. Maar ik moet wel toegeven dat ik dit ook niet nodig heb omdat ik thuis werk, en dus een riante computer ter beschikking heb.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.