Reacties

Ontgooglen: kun je leven zonder Google? — 65 reacties

 1. Ik moet eerlijk zeggen dat ik google super vind, maar je moet wel onthouden dat niet alles wat je op google vind de waarheid is. De jeugd van tegenwoordig heeft daar nog wel eens moeite mee. Ik zou zeker zonder google kunnen leven, maar het maakt het leven wel een stuk makkelijker.

 2. Wow, als je die opsomming zo bekijkt schrik ik toch wel van het aantal producten van Google dat je ongemerkt gebruikt! :-) Ik denk niet dat ik zonder zo kunnen leven omdat het zo makkelijk is om even snel iets op te zoeken!

 3. Zonder kan best maar ik gebruik Google ook. Vooral Gmail en de browser. Al probeer ik ook vaker Ecosia te gebruiken (duurzame browser), maar de macht der gewoonte trekt me toch vaak naar Google. Mooi alternatief voor Google maps is here maps. Verder gebruik ik geloof ik niet echt veel van Google.

 4. ach vroeger hadden w ook geen google en zochten e alles ook gewoon in boeken op. Mijn oudste moten een werkstuk maken in google +, ideaal want dan kunnen ze op school ook inloggen. Toch heb ik hem ook boeken onder zij neus gedrukt, gewoon om te leren informatie opzoeken in boeken.

 5. Herkenbaar ! Ik zou ook niet zonder google kunnen. Ik gebruik voor al mijn documenten google drive, ik gebruik gmail, de agenda en zo kan ik nog even doorgaan... Momenteel gebruik ik als zoekmachine wel ecosia.org omdat je hier "bomen mee plant".

 6. Ik zou denk ik niet meer zonder Google kunnen. Tegenwoordig gebruik je het overal voor zelfs op school maken wij er elke minuut er zo wat gebruik van. Ik wist niet dat Google zou veel producten had die je kon gebruiken. Vandaag maar eens even een aantal uitproberen. Bedankt voor het delen van dit artikel!

 7. Ik gebruik alleen Google, Gmail en Google maps. Meer niet van Google. Ik kan het alleen niet schrappen door school. Omdat we veel moeten opzoeken. Ik vind het alleen jammer dat er zo veel onzin opstaat waar je vaak niks aan hebt

 8. Wat een goede vraagstelling, iets wat ik niet in mij zou opkomen. Ik maak natuurlijk wel gebruik van Google, alleen echt niet alle diensten en als ik echt iets wil weten hoe het precies zit dan ga ik wel naar de bibliotheek en zoek ik het daar op.

 9. En je hebt Android wel genoemd, maar ook dat is door Google gemaakt, geen wonder dus dat je een google account moet hebben als je een Android smart phone hebt

 10. leuk item. nadeel van blogger vond ik, dat het extern mijn website ging. dus het telt niet mee voor je seo. Daarom heb ik in joomla een blog gestart binnen mijn site. en het ziet er naar mijn mening nog beter uit ook. nadeel was deze week dat er geen discussie stuk onder het artikel standaard zit. na 2 dagen prutsen nog een aardige plugin voor gevonden.

 11. Google heeft een handige monopoly inderdaad. Ik hoef niet per se zonder. Je gezonde verstand gebruiken bij je online activiteiten en het zoeken van je informatie brengt je ook al ver. ;)

 12. oh nee... ik kan echt niet zonder google. Al zit je maar op een verjaardag en komt in een diepe discussie met een wel-niet spelletje. Dan google ik het toch echt even :P

 13. Zonder Google zou ik ontgoocheld achterblijven :) Ik heb ooit wel eens de privacy richtlijnen doorgelezen en toen gedacht: ik neem DuckDuckGo. Maar niet lang volgehouden?!

  • Ik ben niet aan het ongooglen omdat ik hun producten te prettig vind op dit moment. Maar ik vind het wel een punt van aandacht dat Google zo alom aanwezig is.

 14. Ontgooglen zou voor mij ook erg lastig zijn. Ik gebruik ook veel Google producten. Ik weet nog vroeger, toen gebruikte ik AltaVista als zoekmachine. Op een gegeven moment is Google overal in geslopen.

 15. Geen idee. Heel veel volgens mij als ik zo jouw lijstje zie (sowieso gmail en nog veel meer). Maar is het erg? Want ik weet niet of ik andere opties wel heel fijn vind. Gmail vind k bijzonder prettig moet ik je zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder