Domme scharrelkippen

Bij onze buren hebben de kippen het maar goed. Ze worden biologisch gevoederd en hebben alle ruimte die een kip zich maar kan wensen.

Maar maken ze daar gebruik van? Welnee!

Ze klitten allemaal bij elkaar, op een enkele individualist na.

Moet je kijken:

scharrelkippen
Kúnnen ze scharrelen, klitten ze bij elkaar.

Leestips

Let jij er op of je kip koopt van scharrelkippen?

Similar Posts

12 Comments

 1. Maar ze kunnen wel kiezen :-). Bij een keuze (en het prijsverschil is niet belachelijk) koop ik vaak biologische spullen. Eieren eigenlijk altijd biologisch.

 2. Logisch toch dat ze samenklitten. In de groep zijn ze veiliger en hebben meer kan op overleven en dat ze een makkelijkere prooi zijn als ze er in hun eentje vandoor gaan weten ze dus ook. Slimme beetjes.
  Samen zullen ze wel rondes maken over het terrein.

 3. Haha! Mijn vader vertelde dat het ook even duurde voor zijn nieuwe kippen doorhadden dat ze van de grond (in de wei waar ze lopen) kunnen eten. De eerste paar dagen stonden ze geïnteresseerd te kijken als hij etensresten over het hek gooide en ook een wormpje pikken was er niet bij. Zo waren ze kennelijk niet opgevoed.
  Inmiddels snappen ze wat het is en komen ze aangerend als hij met een bordje aan komt lopen. Wel allemaal samen. Er is er niet een die even lekker de ruimte voor zichzelf opzoekt, dat is blijkbaar toch een mensending.

 4. Grappig die groepsvorming zie je veel in het dierenrijk.
  Samen sterk en gezellig????????????????????????????????????

  1. Mij viel het echt wel op, vanwege alle verhalen dat plofkippen zo weinig plek hebben. Dus toen ik deze zo zag samenklitten, dacht ik wel even: ‘Maak dan ook gebruik van de ruimte die je hebt!’

 5. Plofkippen zijn zielig omdat ze echt vetgemest worden, vetter dan hun kippenpootjes kunnen dragen. Daarbij komt dat kippen met weinig bewegingsruimte ook ten prooi vallen aan conflicten onderling en dan dus geen ander plelje kunnen opzoeken. Plofkippen zijn niet gezond. Waarom iemand dat dus eet of durft voor te zetten aan opgroeiende kids, is mij een raadsel.
  In ons stadspark lopen verschillende losse kippengroepen, die klitten niet bij elkaar. Maar die hebben bomen en struiken ter bescherming. En zijn al generaties lang gewend door het park te kuieren.
  En ja, wij kopem biologisch-scharrel-beter leven vlees, ook van kippen. Is lekkerder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.