Reacties

Wat je nog niet wist over pgb en huishoudelijke hulp — 13 reacties

 1. Ik heb heen ervaring met pgb, maar vind het heel goed dat het er is. Daardoor kan mijn blinde en spastische buurvrouw die in een rolstoel zit ern geleidehond krijgen. Dit betekent voor haar een stuk vrijheid die ze anders niet heeft. Hierdoor kan zij zelf haar kinderen naar school brengen, het enige uitstapje wat zij op een dag heeft. Goed dat mensen met pgb zelf een zorgverlener mogen uitkiezen. Mijn buurvrouw mag zelf ook een blindegeleide hondenschool uitzoeken. Al zijn het maar een paar scholen die er zijn, de keuze ligt toch bij haar.

 2. Zoals met alles is ook dit verhaal weer MEGA ingewikkeld gemaakt, ik snap waarom veel mensen het maar laten zitten uit wanhoop. De kinderen zouden op school les in instanties moeten krijgen zodat ze er later nog iets van snappen

 3. Ik heb een tijdje pgb gehad om hulp in te kopen of iets anders mee te doen om het in ons gezin makkelijker te laten lopen. Het was in de beginperiode van de PGB, mijn kinderen waren toen nog erg jong en in die periode was de chronische vermoeidheid zo erg dat ik meestal op de bank lag en een rolstoel nodig had.
  Ik heb denk ik anderhalf tot hooguit twee jaar PGB gehad en heb het toen opgezegd. Ik heb in die periode huishoudelijke hulp gehad. Op zeker moment kon ik meer zelf en ik zag die PGB als iets wat me herinnerde aan mijn ziek zijn. Toen het in de zomerperiode iets beter ging heb ik het opgezegd. Achteraf niet heel handig, maar we hebben het niet opnieuw aangevraagd. In de winterperiode ging het weer een stuk minder.
  Het was toen allemaal heel simpel. Ik kreeg een bedrag en mocht dat naar eigen inzicht besteden. Omdat het om zo'n klein bedrag ging hoefde ik er geen administratie van bij te houden.

  • Jeetje, dat klinkt heel relaxed inderdaad. Ik moest voor mijn oudste zoon echt van alles bijhouden, en ik was daar toen ook al niet zo'n held in...

 4. Ik heb momenteel een PGB lopen, maar vind het nog altijd een hoop geld om zelf te moeten bijdragen.Ik krijg begeleiding waardoor ik ook paar dagen in de week intern zit. Maar omdat ik nog een partner naast me heb, is mijn eigen bijdrage nog zo,n 300 euro per 4 weken. Toch ben ik blij dat ik die kans krijg, maar eigenlijk moet deze zorg die ik krijg voor iedereen beschikbaar zijn. Maar het wordt gewoon niet goed genoeg vergoed.

 5. Onze zoon heeft een periode een pgb gehad. Hij ging ervan een weekend per maand naar een logeer gelegenheid en hij had een trainer/coach. Vanuit mijn werk weet ik dat je nu niet zomaar meer een pgb krijgt ook al vraag je het aan. Als er vergelijkbare zorg in natura voorhanden is dan krijg je dat. Wellicht verschilt dit per gemeente.

  • Elke gemeente mag het op hun eigen manier regelen geloof ik. Maar volgens mij zijn ze inderdaad afhoudender geworden met pgb's vanwege de stijgende zorgkosten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder