Reacties

Verkoudheid of griep? — 46 reacties

 1. Wij hebben aan het begin van dit jaar allemaal de griep gehad, het begon bij de kinderen die dagen op bed lagen en sliepen, sliepen en Sliepen, hoge koorts veel pijn. Toen die op geknapt waren kregen manlief en ik hem samen te pakken. De kinderen voor een paar dagen naar mijn moeder. Wij met zijn twee in bed. Mijn schoonouders ( die een paar huizen verder wonen) kwamen af en toe even langs om te kijken hoe het ging, ook kregen we heerlijke kippensoep. Ik vond het zo lief dat ze voor ons klaar stonden. Ik had ook niet geweten hoe ik voor de kinderen had moeten zorgen ik zakte letterlijk door mijn benen.

  • Wat fijn dat jullie ouders zo bijsprongen! Dan heb je tenminste ook de kans om goed uit te zieken. En ik kan me goed voorstellen dat je bij zo'n flinke griep moeilijk ook nog voor de kinderen kunt zorgen.

 2. Ik krijg al jaren de griepprik, dus echt griep heb ik al heel lang niet gehad. Een flinke verkoudheid wel, net als nu. Al zeker 2 weken en ik kom er maar niet vanaf. Bleeeeeh, maar we klagen niet hoor. Gewoon doorrr.. ;)

 3. Griep kan ook in een enkele geval een nare complicatie geven. Zelf kreeg ik pericarditis,ontsteking van het hartzakje na een flinke griep.Goed uitzieken is belangrijk.

  • Ja, het zijn echt termen die door elkaar gebruikt worden. Ik denk dus dat ik zelf nog nooit een echte griep gehad heb.

   Het verschil tussen overspannen zijn en een burn-out vind ik inderdaad lastig! Ik dacht dat burn-out de nieuwe term was voor overspannen moet ik bekennen.

 4. Ik ben 57 en heb gelukkig slechts 1 x in m'n leven de griep gehad (afkloppen!!!!).
  Wel jaarlijks flink verkouden en dan hoest ik als een zeehond, wat ik voor mijn omgeving niet bepaald prettig vind. Voor mezelf natuurlijk ook niet, want op een gegeven moment doet m'n borstkast er verschrikkelijk pijn van.
  Als het hierbij blijft, teken ik ervoor.
  Ik ga er niet (meer) voor naar de dokter en begin ook niet meer aan huis-tuin-en-keuken-lapmiddeltjes of dure hoestdrankjes van de apotheek; het gaat vanzelf wel over.

  Ik erger me trouwens mateloos aan mensen die steen en been klagen over een verkoudheid. Die zichzelf zoooooo zielig vinden en dan ook nog eens thuis blijven van hun werk ook. Zoals hierboven al geschreven, als je echt griep hebt, kun je het bed niet eens uit en daarvan is met een verkoudheid helemaal geen sprake.

  • Zo'n blafhoest is geen lolletje inderdaad. Vooral ook omdat je er spierpijn van krijgt. Een argument voor verkouden mensen om thuis te blijven vind ik wel dat ze zo anderen niet kunnen besmetten.

 5. Ik heb het idee dat ik er vaak een beetje tussenin zit. Wel koorts, maar toch nog redelijk kunnen functioneren. Of soms juist geen koorts, maar toch zo beroerd dat ik m'n bed niet uit kan.

 6. Gelukkig gaat de griep al jaren mij deur voorbij. Helaas ik het bij de verkoudheid een ander verhaal. Als KNO patiënt ben ik redelijk vatbaar voor een verkoudheid. Daar waar dat bij de meeste mensen met een paar dagen weer voorbij is, duurt een verkoudheid bij zeker 3 weken. Daar is jammer genoeg niets aan te doen.

 7. Grappig! Ik vertel dit altijd aan mensen als ze zeggen de griep te hebben.. vaak zijn mensen namelijk gewoon érg verkouden. helaas heeft thuis blijven voor een verkoudheid een slechte naam, mensen denken dan dat je thuisblijft voor een snotneus! Goed stukje dus..

 8. Ik heb persoonlijk een 'hekel' aan mensen die bij 1 keer hoesten of snotteren al roepen ik heb groep en vervolgens niet komen werken. Natuurlijk kun je je bij een fikse verkoudheid ellendig voelen.
  Hier in huis verstaan we onder griep: spugen, buikgriep, koorts en zo ellendig zijn dat je op de bank of het bed ligt.
  Verkoudheid is hoesten, wat keelpijn, snotteren, maar dat je wel nog in staat bent iets te doen op een dag.
  Bij een verkoudheid ben ik gewoon aan het werk. Of het moet zo erg zijn dat ik er echt ellendig van ben, maar met zakdoekjes, strepcils of dropjes kan ik gewoon werken ;)

 9. Ik heb een paar keer in mijn leven de griep gehad en inderdaad, als je de griep hebt dan weet je dat écht wel.
  Dood- en doodziek ben je ervan. De laatste keer de griep was bij mij een jaar of 15 geleden en toen heb ik dagen geslapen. Mijn ouders moesten dagelijks komen om mij te voorzien van eten, drinken, extra vitamienen en medicijnen. Ik dacht dat ik doodging en eigenlijk had ik ook het gevoel dat ik dat helemaal niet erg zou vinden... zo beroerd...
  Wel heel vaak ben ik zwaar verkouden en voel me daar dan behoorlijk akelig van maar dat haalt het niet bij het gevoel dat je hebt als de griep hebt.
  Mensen roepen inderdaad heel snel dat ze griep hebben als ze zwaar verkouden zijn maar geen mens kan denk ik zo vaak de griep hebben als men beweerd. Dat kan je gestel denk ik helemaal niet aan. Je bent er nog weken van aan het herstellen.

  • Dat klinkt echt heel heft zo'n griep. Nu weet ik helemaal zeker dat ik dat nog nooit heb gehad, want dan had ik het me wel herinnerd! Even afkloppen trouwens...

 10. Zo is het maar net, ik heb 1x in mijn leven echte griep gehad, als volwassene, en dat is echt geen pretje en je merkt echt wel het verschil! Ik had over de 40 koorts en ik heb liggen ijlen volgens mijn omgeving maar ze kregen mij ook niet terug, dat was echt erg en dan alsof je in de overgang bent, badend in het zweet wakker worden maar toch klappertanden, pffffffffffff gelukkig is dat al enige tijd geleden en is het klaar nu ;-)

  X

 11. Verkoudheidjes komen hier wel eens voor, erg weinig moet ik zeggen. Maar echt griep heb ik geloof ik maar 1x gehad. 2 jaar geleden in de kerstvakantie. Wat was ik beroerd zeg... Een dikke week in bed gelegen. En daarna duurde het nog wel 3 weken voor ik de oude weer was. Echt niet leuk hoor!

 12. Ik heb de griep meerdere keren goed te pakken gehad en dat is inderdaad heel iets anders als een verkoudheidje. Al een paar jaar achterelkaar sta ik inde rij tussen de oudjes om de griepprik te halen. De meeste mensen denken vaak dat ik er met mijn oma ben ofzo haha. Nee, ik moet er toch echt zelf aan geloven. Ook dit jaar weer.

 13. Man, kind en ik hebben februari 2013 tegelijk griep gehad. Kind was toen 3, we lagen met z'n drieën een week in bed niet in staat om te bewegen. toen we allemaal wat opknapten kreeg kind ook nog dubbele oorontsteking. Het heeft weken geduurd voordat we allemaal weer een beetje de oude waren. Een zware verkoudheid kan heel vervelend zijn, maar vergeleken bij griep is het echt een eitje :-).

  • Wat een ongelukkige samenloop van omstandigheden dat jullie tegelijk griep kregen in combinatie met de zorg voor een driejarige! Dat moet wel echt survivalen zijn geweest.

 14. Ik heb voor zover ik weet nog nooit griep gehad, ik vind het altijd een beetje vervelend als mensen maar zeggen griep te hebben, net of ze het erger doen lijken dan het eigenlijk is. Ja je voelt je ook beroerd als je flink verkouden bent, vooral keelpijn zorgt ervoor dat ik me heel ziek voel en misselijk ben en niet kan eten, maar het is toch echt heel iets anders!
  Vroeger haalde ik altijd de griepprik maar sinds ik samenwoon heb ik niet echt meer de fut gehad er een te gaan halen. Ach het voordeel van niet werken is ook niet snel iets pakken. Mijn vriend en moeder waren snotverkouden maar ik word nooit verkouden dus ik weet niet of mijn weerstand nu zo hoog is of ik gewoon goed oplet onbewust, maar ik doe iets goed neem ik aan. :) Ik kan me niet meer herinneren wanneer ik voor het laatst keelpijn had, misschien een jaar of 3/4 geleden?

  • Ik beschouw het ook altijd als een goed teken als ik weinig verkouden ben of keelpijn krijg. Dan zit het met de weerstand goed denk ik dan maar. Fijn dat jij al zoveel jaar verschoond bent gebleven van dit soort perikelen : )

 15. ben ook een KNO geval en heb constant een loopneus en niezen. De vraag komt dan al: Ben je verkouden? O nee, allergie. Als je verkouden bent en je blijft thuis heb je het gevoel dat het nooit meer over gaat. En frisse lucht kan ook goed zijn.
  Heb weleens echte griep gehad als gevolg van verwaarloing van een erge verkoudheid die overging in koorts/griep en gewoon doorging, want ja met zitten kom je niet verder. Het kosste me erg lang om na dagen en dagen slapen weer in de benen te komen, kwma longontsteking bij en al met al heft het zeker drie maanden geduurd voor ik kon zeggen, ja ik voel me weer de oude worden.
  Maar dat is al weer 14 jaar geleden gelukkig. en ik voel me weer kiplekker/ verkouden.....
  Groet, Wilma

 16. Wat een leuk informatief stukje! Mensen zeggen idd heel snel dat ze griep hebben als ze met een verkoudheid rondlopen. Ik heb ieder jaar wel een keer echt griep helaas, 3 dagen echt dikke ellende. Mijn weerstand is sinds ik als kind een fikse longontsteking heb gehad echt beroerd, wat ik er ook aan doe.... Verder ben ik in de winter altijd verkouden, maar daarvoor blijf ik niet in m'n bed, ook toen ik nog werkte ging ik gewoon naar m'n werk. Al kun je ook van verkoudheid goed beroerd zijn....

 17. Grappig, ik wil altijd iedereen verbeteren die zegt griep te hebben (ik doe het nooit, wordt vast niet op prijs gesteld, haha). Zelf heb ik vaak last van verkoudheden, griep gelukkig zelden. Toevallig een paar maanden geleden een keer, vreselijk!

 18. Als ik er zo over nadenk, heb ik denk ik maar een keer in mijn leven griep gehad! (even afkloppen)
  Ik ben wel altijd standaard minstens drie keer per jaar (licht) verkouden,

  • Ik heb nog nooit griep gehad bij mijn weten Sher. Maar verkouden ben ik net als jij wel zo nu en dan. Hoewel dat veel minder is geworden sinds ik ben gaan hardlopen gelukkig.

 19. Anti-biotica is voor alleen griep echt niet nodig. Als je long ontsteking hebt, wat misschien aan je griep, of zelfs aan je verkoudheid te wijten kan zijn, dan krijg je dáárvoor anti-biotica. Niet voor griep.

  En griep is echt anders dan verkoudheid. Bij griep heb ik weinig tot nooit een loopneus, bij verkoudheid is dat het symptoom. Bij griep heb ik koorts, bij verkoudheid niet, hooguit een beetje verhoging. Bij een griep kan ik echt helemaal niks meer (ook niet als ik leuk in Dublin ben, en vakantie zou moeten houden, en helemaal niet mijn gozer op pad wil sturen voor lemsip of paracetemol). Griep is niet leuk; bij verkoudheid kun je tenminste nog gelukzalig naar een film kijken en een kopje thee drinken en het nog proeven ook.

  Griep: niet leuk. Ik hoop het ook dit jaar weer over te slaan, alsjeblieft.

 20. Griep en verkoudheid zijn absoluut twee verschillende dingen. Aan griep kon je vroeger overlijden, aan een verkoudheid natuurlijk minder snel. Mensen zeggen vaak dat ze de griep hebben, maar dan sta je twee dagen later niet alweer vrolijk op de werkvloer.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder