De dikkekontbroek

Mijn jongste dochter droeg afgelopen zaterdag de Mom Jeans van haar zus. Mom jeans zijn broeken die hoog sluiten in de taille en de draagster daardoor een flinke kont geven. Maar ze zitten heerlijk schijnt het.

En ze draag hem met verve vind ik! Op deze manier vind ík hem zelfs leuk : )

mom jeans

Wat voor model broek draag jij? Hoog in de taille? Laag in taille? Strakke pijpen, of juist liever wijd?

Similar Posts

48 Comments

 1. Zo’n broek had ik ook, eind jaren 80! Zitten heerlijk, lekker hoog in de taille. Al was het de laatste jaren niet meer zo hip. Zo’n broek met bouwvakkersdecollete vind ik niet alleen lelijk maar ook niet lekker zitten. Iets ertussenin dus.

  Wat lijkt je dochter op jou!

 2. Ik ben vrij klein dus ik zoek altijd broeken met korte pijpen en liever een wat hoge taille ivm mijn werk (veel bukken). Dit staat haar wel leuk hoor!

 3. Ik draag graag broeken die hoog in de taille sluiten. Al heb ik eens een heupbroek gehad die ik ook heel lekker vond zitten. Als de sluiting ergens halverwege die twee zit, verdraag ik het vaak niet aan mijn buik. Eind jaren tachtig, begin jaren negentig had je deze broeken bij MS mode en dan hadden ze elastiek in de taille. Die zaten super. Zeker als ze net nieuw waren. Het leek wel op een positiebroek en heb ze als zodanig gedragen :-)

 4. Het staat je dochter erg leuk en Koekiemonster staat er heel leuk bij zo :)

  Zelf draag ik liever rokken en jurken. Maar ik heb wel broeken in verschillende modellen en kleuren. Als ik veel last van mijn ‘slechte been’ heb trek ik weleens een broek met strakke pijpen aan die helpt me dan om al te erge opzwelling tegen te gaan.
  De enige broeken die ik niet heb en nooit draag zijn spijkerbroeken. Daar heb ik totaal geen klik mee. De enige spijkerbroek die ik ooit heb gehad was een Miss Levi’s toen ik 12 was.

 5. Ah ik associeer die met de jaren 90. Mijn tante draagt ze altijd. Zelf draag ik het liefst bootleg, maar ze moeten niet te laag zitten want dan krijg ik hem niet meer dicht.

 6. Oh die! Nee, die vind ik juist niet fijn zitten. Ik heb er 1 gehad en die noemde ik ook mijn big fat mommy jeans. Ik voelde me er echt oud in. haha. Helemaal met het korte haar wat ik nu heb. Je ziet weleens moeders die ineens niks meer om hun kleding of uiterlijk geven nadat ze bevallen zijn en ineens hun haar afknippen. Daar doet het me erg aan denken. Ik sla deze even over.

 7. Oh ze zijn er weer????????? yes ga ik ook eens even zoeken want ik ben hier al jaren naar op zoek de gewone normale spijkerbroek die hoog zit zoals het hoort, zoals in de eighties, hahahaha

  Ik draag van alles, zolang het maar over mijn buik heen kan, eronder zit niet goed namelijk.

  X

 8. Tijd dat die broeken terugkomen! Die lage tailles : ik krijg er wat van. Iedere keer als ik buk, hangt m’n topje er half uit. Met een hoge taille heb je idd een behoorlijke kont, maar dat is snel opgelost met een bovenstuk dat je eroverheen draagt ;)

  1. Dat zo’n lage broek niet handig is als je moet bukken daar had ik nog niet aan gedacht. Maar dan is zo’n Mom Jeans inderdaad veel beter. Daarbij krijg je geen blote rug of blote billen.

  1. Hippiebroeken vind ik ook leuk. Van die seventies modellen en dan met zo’n leuke flaphoed.

   Dank voor het compliment voor de layout! Dat vind ik fijn om te horen.

 9. Zo grappig dat die hele horde jonge meiden in die broeken loopt. Ik vind het afschuwelijk (bij mezelf), maar juist bij die jonge meiden vind ik het zeker wat hebben. Het staat je dochter super goed, en is weer eens wat anders dan die eeuwige skinny, wat ik juist nog niet leuk vind staan bij die leeftijd.

  1. Ja, nu weet je het Fleur. Dit model is het dus. Met een hoge taille en taps toelopende pijpen. In Friends werden ze ook veel gedragen. En zelfs president Obama is er mee gefotografeerd : )

 10. Het staat haar goed, maar zelf voel me niet prettig in zo’n broek. Meer voor de jeugd ;)
  Ik draag een standaard jeans (rechte pijp) of een skinny jeans.

 11. Want een ontzettend leuke foto!

  Ik vind het zo leuk dat al die modellen van ‘vroeger’ af en toe de revue weer passeren in het huidige modebeeld. Want zo’n hoog in de taille sluitende jeans is natuurlijk typisch jaren ’80.

  Ik droeg ze destijds ook heel graag, maar nu ik wat ouder ben (en dus wat ‘uitgedijd’ ben) prefereer ik een laag in de taille sluitende jeans. Dat zit wat comfortabeler bij het buikje. ;-)

 12. Je dochter lijkt idd sprekend op je, wat leuk om te zien!

  Zelf houd ik niet zo van dit model broek, maar het staat haar wel
  heel erg leuk.

  Ik heb zelf meestal strakke spijkerbroeken aan, en op de heup.
  En m’n meiden hebben dit ook. leuk om te lezen :)

 13. Prachtig meisje! Mijn dochter heeft ook een Mom jeans, alleen draagt ze hem niet zo veel. Ze twijfelt nog wat denk ik.
  Ik draag zelf meer skinny jeans maar ben die nu wel heel beu.
  Dus nu op zoek naar iets anders!

 14. leuke broek, mooie foto trouwens. Alleen verdraag ik zo geen broeken. Ik kies altijd een skinny jeansbroek. Dat vind ik iets leuker en niet met een hoge taille. :)

 15. Ik kan ook wel een dikke kontenbroek gebruiken haha, mag wel wat meer zijn hier. Zelf draag ik meestal skinny jeans, met normale taille, die lage tailles vind ik meer voor jonge meiden met een mooie platte buik.

 16. Hij staat haar goed! Ik heb ook even getwijfeld om dit model te kopen, maar ik ging voor de girlfriend-jeans. En ik moet zeggen die zit ook erg lekker!0

  1. De girlfriendjeans zit wat vrouwelijker dan de boyfriend jeans; iets hogere taille en smallere pijpen. Leuk met sneakers maar ook met mooie pumps. Ik ben fan!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.