Kledinghangers

kledinghangersToen ik mijn post schreef over was vouwen of ophangen, kwam ik ineens aan het nadenken over kledinghangers. Want daar heb je allerlei soorten en maten in. En je hebt ook echt speciale hangers voor bepaalde kledingstukken en stoffen! Het leek me leuk om ze eens op een rijtje te zetten.

Kledinghangers: verschillende materialen

Gewatteerde kledinghangers

Gewatteerde kledinghangers zien er mooi uit. Doordat ze gewatteerd zijn voorkom je dat er kreukels komen op de plekken waar je kleding de hanger raakt. Bovendien voorkomt het zachte oppervlak van dit type kledinghanger dat kleding er weer van afglijdt. Ze worden aangeraden voor ‘delicate kleding’. Hier onder zie je mijn allermooiste kledinghanger. Hij is van Laura Ashley en ik kocht hem ooit in de opruiming.

stoffen kledinghanger

Plastic kledinghanger

Een groter contrast met gewatteerde kledinghangers is er denk ik niet: de plastic kledinghanger. Vaak krijg je die gratis mee als je kleding koopt. Meestal zijn ze simpel zwart of wit. Plastic kledinghangers zijn prima om kleding mee op te hangen, maar probeer er geen zware winterjassen mee op te hangen. Daarvoor zijn ze meestal te klein, en vaak niet sterk genoeg.

hanger

plastic kledinghanger

Houten kledinghanger

Een houten kledinghanger ziet er meteen weer een stuk mooier uit vind ik. Houten kledinghangers zijn vaak ook beter voor de kleding. Hun vorm is zo dat kleding optimaal in vorm blijft.

houten kledinghanger

Draadhanger

Draadhangers zijn heel eenvoudig. Ze zijn meestal vrij goedkoop. Maar ze zijn niet geschikt om kleding mooi te laten hangen. Door de scherpe hoeken en het dunne materiaal kunnen ze lelijke vouwen en hoeken in je kleding veroorzaken.

draadhanger

Kledinghangers voor verschillende soorten kleding

Er zijn speciale kledinghangers voor broeken en rokken. Dat zijn kledinghanger met aan de bovenkant klemmetjes.

broek hanger

Maar je kunt voor broeken ook zo’n houten kledinghanger gebruiken als ik hier boven al eens liet zien. Dan drapeer je de broek over de onderkant van de hanger. Voor broeken heb je trouwens ook nog kledinghangers die een soort klem zijn.

Bijzondere kledinghangers

En dan heb je nog bijzondere kledinghangers. Zoals speciale kledinghangers voor kinderen. Deze gebruik ik bijvoorbeeld nu nog steeds:kinderhanger

Of deze kledinghanger met verdiepingen van de Primark.

hanger

Praktische informatie over kledinghangers

Kledinghangers krijg je vaak gratis mee, bij bijvoorbeeld de Hema en H&M. Maar je kunt ze ook kopen. Onder andere bij bol.com op hun afdeling opbergen.

Conclusie over kledinghangers

Kledinghangers zijn er in alle soorten en maten. Ik heb er hier boven een heleboel besproken. Bij de keuze voor een bepaald soort kledinghanger houd je rekening met de volgende factoren:

 • Het type kleding dat je er mee wilt ophangen. Kies voor kledinghangers die vriendelijk zijn voor je kleding en geen lelijke vouwen of hoeken maken. Denk aan goede houten kledinghangers of gewatteerde kledinghangers.
 • Je persoonlijke smaak: houten kledinghangers zijn klassiekers en ogen rustig. Gewatteerde kledinghangers geven een luxe look.
 • Het prijskaartje. Plastic kledinghangers zijn vaak goedkoper dan houten kledinghangers.

Bedenk: een goede kledinghanger is een behoud voor je kleding.

En voor een rustige look in je kledingkast beveel ik aan dat je één soort kledinghangers kiest. Dus niet van alles door elkaar, zoals ik…. Pas door het schrijven van dit artikel werd ik me bewust van de kakofonie aan kledinghangers die ik heb.

Lees ook mijn post mijn nieuwe Ikea kledinghanger met verdiepingen!

Wat voor type kledinghangers heb jij in je kast hangen? En heb je één soort of ook allemaal verschillende zoals ik?

Similar Posts

35 Comments

 1. Voor blousen heb ik houten klerenhangers. Voor de pakken van mijn man hebben we speciale hangers met een laagje schuimplastic. Dan blijven de broeken beter hangen omdat ze dan niet weg glijden. En voor de jasjes extra brede hoeken zodat de schouders goed in model blijven.
  Mijn mooiste kledinghanger is vast antiek. Afkomstig van een kledingwinkel uit Friesland. De naam staat er op met prachtige ouderwetse letters en de hanger is gemaakt van gebogen takken van een struik. Heel netjes afgewerkt en met een laklaagje erover.

 2. Wij hebben 1 soort hangers in de kast wel zo overzichtelijk. In de baby periode van de kinderen had ik ook allemaal de zelfde gratis hangertjes voor hun. Ik kon die zo ophalen bij de Hema. Ik heb ze ook weer terug gebracht nadat de kleding te groot werd voor op die hangers, volgens de manager van de winkel was dat echt niet nodig. Maar bedankte me vriendelijk.

  De vorige bewoner van ons huidige huis heeft kasten vol hangers achter gelaten. Allemaal verschillende soorten en maten. Wij hebben vuilniszakken vol hangers afgevoerd. Het was zelfs zo veel dat de werknemers van de vuilstort ons vroegen of we een kleding winkel hadden.

  1. LOL! Dan waren het echt heel veel hangers! Het feit dat de vorige bewoners ze allemaal achterlieten zegt denk ik al veel. Hangers hebben meestal eigenlijk weinig waarde. Tenzij het echt van die mooie houten zijn denk ik.

   Misschien gingen de vorige bewoners wel minimaliseren!

 3. Ik heb verschillende, ergens zelfs nog een antieke van de C&A uit de seventies, hahahaha een houten, maar die hangt voor de leuk in de tweede kast waar alleen de jassen in hangen. Verder heb ik een aantal zeer goede kledinghangers waar pakken aan kunnen, die zijn ook zwaarder en hebben natuurlijk een goede vorm om het jasje in vorm te houden, verder het meeste is wat je zegt, gewoon uit de winkel mee gekregen, ooit heb ik een set gekocht toen ik nog samen woonde, plastic, simpel van blokker of zo, en deze heeft mijn dochter nu.

  Die gewatteerde dingen, ik zie ze maar mij lijken ze niet handig eerlijk gezegd of ik heb geen delicate kleding genoeg waar dat op zou passen, LOL ik heb een maatje meer, dus voor mij is de lengte vooral belangrijk dat mijn jurken er niet afglijden en ja dan is iets van anti slip wel handig maar ook de vorm weer zodat de jurk in vorm blijft.

  De draadhangers, gooi ik altijd direct weg, omdat ze naast die lijnen ook je kleding kunnen doorsnijden!!!! Iets waar niemand bij stil staat maar ik al jong geleerd heb van mijn oma en moeder, die naaiden zelf vroeger altijd en die kledinghangers dat ze nog bestaan, begrijpen wij niet!

  X

 4. Een aantal jaar geleden heb ik via Markplaats een grote kledingkast gekocht, die ik netjes heb opgeknapt zodat ze mooi bij mijn slaapkamerinterieur past. Die kast wilde ik natuurlijk ook mooi inrichten. Dus ik heb toen komaf gemaakt met al die verschillende formaten en vormen kleerhangers en een grote voorraad van het goedkoopste soort plastic kleerhangers aangeschaft bij Ikea.

  Dat die kleerhangers van plastic zijn en dat ze goedkoop zijn, doet er niet toe. Ze zijn allemaal identiek en dat geeft een rustig en overzichtelijk beeld in de garderobekast.

 5. Wij hebben een hele handige kledingkast met allerlei handige vakjes, lades en andere mogelijkheden maar eerlijk is eerlijk de hangers zijn een ondergeschoven kindje geworden. Het mooiste vind ik als ze allemaal van het zelfde type zijn maar helaas is dat niet zo want dat zou het wel afmaken. Ik moet hier maar eens mee aan de slag.

  1. Of ze allemaal in dezelfde kleur spuiten? Of bekleden? Ik ben zelf niet zo handig, maar ik stel me zo voor dat er mensen zijn die hier creatieve oplossingen voor hebben.

   En kast met vakjes lijkt me trouwens heel fijn.

 6. Die metalen draadhangers, daar schijn je mee te kunnen inbreken, knutselen, etc. Er zijn veel toepassingen voor. Dus gooi ze niet weg ????????????

 7. Ik heb vooral witte houten van de Ikea in mijn kast hangen. Ik ben verder niet heel kritisch maar vind het wél fijn als de meeste van mijn hangers matchen haha.

 8. Ik heb veel verschillende in de loop de jaren verzameld, en de verschillende gebruik ik ook voor die kleding die er het beste op hangt.
  Voor broeken heb ik er verschillende waar 4 broeken op kunnen die aan 1 kant open zijn en daardoor kan je de broeken makkelijk ophangen.

  Ook heb ik ooit dingetjes gekocht die over de bovenkant van de hanger kunnen en dan kan je meerdere onder elkaar hangen., voor bloesjes heel geschikt.

 9. Kledinghangers heb ik in verschillende soorten en maten, sommigen zijn nog ouder dan ikzelf ben. Die zijn nog van mijn moeder geweest.

  Alleen aan de kapstok hangen allemaal dezelfde.

  1. Er zaten er zelfs nog tussen die van bakeliet gemaakt waren, de voorloper van plastic.
   In de loop van de tijd zijn er best veel verschillende ontwerpen geweest maar de functie is nog altijd dezelfde, eigenlijk valt het wel mee. Ze zijn nog steeds bruikbaar, al heb ik al wel een stel weggedaan. Sommigen breken na verloop van tijd.

 10. Hier ook een zooitje wat betreft kledinghangers. Als de broek erop blijft hangen ben ik tevreden. En hetzelfde geld voor de jasjes en vesten. Verder nooit zo nagedacht over kledinghangers.

 11. Ik heb allemaal dezelfde hangers: zoals de witte, rubber hanger van jouw foto met 2 klemmetjes. Daar hang ik complete sets kleding aan zodat ik ‘s morgens geen combi’s meer hoef te maken.

 12. Kledinghangers heb ik in alle soorten, kleuren en maten. Maar ik kom eigenlijk altijd rokkenhangers te kort. Niet zo heel gek natuurlijk in dit huishouden… 3 dochters en ikzelf. We dragen alleen maar rokken of jurken. Ik stoor me er niet aan dat het een allegaartje is…

  1. Ja dat zijn inderdaad die met de klemmetjes. wij noemen ze altijd rokkenhangers, misschien is het wel een zelfverzonnen woord. Geen idee eigenlijk…!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.