Verjaardag tradities: laat je inspireren door de onze!

Verjaardag tradities

Ik houd van verjaardag tradities!

Toen mijn zusjes en ik nog klein waren was het de verjaardagstraditie dat we cadeautjes kregen op bed. Het hele gezin verzamelde zich ‘s ochtends bij het bed van de jarige, en dan werd er eerst gezongen. Daarna gaven we de cadeautjes. En later die dag was er taart! En natuurlijk was het huis versierd met slingers.

Verjaardag tradities

Cadeautjes bij de koffie van 10 uur

Toen ik zelf moeder werd, heb ik die traditie een tijdje overgenomen. Maar in de loop van de tijd is het veranderd. ‘s Avonds versieren mijn man en ik het huis met slingers, maar de cadeautjes worden niet meer op bed gegeven. Mijn kinderen zijn inmiddels pubers en slapen liever uit! Dus nu is het de verjaardag traditie geworden om de cadeautjes te geven bij de koffie van 10 uur.

Nog steeds wordt er dan eerst gezongen, waarna de cadeautjes worden gegeven. De jarige mag een taart kiezen, en die wordt gegeten na de cadeautjes. Dat is afwisselend zelfgemaakte appeltaart, Sachertorte van Dr.Oetker of abrikozenvlaai! Aan de taartkeuze weet ik welk kind er jarig is : ) Een Sachertorte maken overigens niet moeilijk dankzij Dr.Oetker : )

De jarige mag een uitje kiezen bij onze verjaardag tradities

Toen de kinderen nog klein waren, nodigden we standaard de hele familie uit. Maar met vijf kinderen, en familie die van ver moest komen, werd dit steeds lastiger. Daarom vieren we verjaardagen nu gewoon alleen met het gezin. En een nieuwe verjaardag traditie is dat de jarige iets mag kiezen om te gaan doen. Bijvoorbeeld bowlen, naar de McDonalds of naar familierestaurant Gasseling in Doetinchem. De MacDonalds is het populairst! Maar mijn oudste zoon, die niet van poespas houdt, kiest de laatste jaren zelfgemaakte patat bij ons thuis. Een uitgebreide versie is loaded fries.

Verjaardag tradities: De liedjes die we zingen

De liedjes zijn in de loop van de tijd eigenlijk niet veranderd. We zingen altijd eerst Er is er een jarig, hoera hoera, dat kun je wel zien dat is hij/zij. En dan wijzen we naar de jarige. En daarna zingen we Lang zal hij leven. Dat laatste doe ik met wat extra inzet, want ik wil ook echt graag dat ze nog heeeel lang leven.

Toen de kinderen nog op de basisschool zaten wilden ze soms nog wel eens een extra liedje toevoegen. Zoals ‘Wat wil je later worden als je groter bent‘  en ‘Hankiepankie Shanghai‘ of zoiets.

Lees ook wat ik mijn jongste zusje gaf toen ze 40 werd: Cadeau 40 jarige vrouw

Wat zijn jullie verjaardag tradities?

20 Comments

  1. Jeanine
  2. Marielle
  3. Janneke
  4. Thea
  5. Els
  6. Marianne
    • Anoniem

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh