Reacties

Wat doe jij als je in de file staat? — 22 reacties

 1. Niks. Gewoon de rit uitzitten. Ik sta gelukkig vrijwel nooit in de file. Ik werk in de stad Groningen en kom aan de rustige kant de stad in. Vanuit Drachten is het altijd heel druk. Hoor ik van collega's. Ik kom vanuit richting Duitsland, da's veel rustiger. Als er al een file is, komt dat door een ongeluk. De meeste file-ervaringen doen wij op in het buitenland. Maar dan hebben we het over lange ritten, dan zijn we altijd rijkelijk voorzien van eten en drinken. Een paar jaar geleden stonden we zonder aanwijsbare oorzaak 1,5 uur stil bij Bottrop, Duitsland, toen we onderweg waren naar België. Je had die snuiten moeten zien van de mensen om ons heen toen ik uitstapte, een doekje op de kofferbak legde en koffie en thee ging schenken en broodjes tevoorschijn toverde!

  • Dat klinkt heel gezellig eigenlijk Neurootje! Wat een leuke manier om van de nood een deugd te maken. Misschien gaan die mensen dat wel overnemen : )

 2. Ha ha files tjaaaa.....
  Ik vind het vreselijk, maar vermaak me meestal wel goed, de laatste keer gingen we dwars door nederland naar ergens onderin limburg waar mijn schoonpapa een weekeindje weg had geboekt voor de fam. Toen kwam ik onverwacht in de file, er bleek een auto in de fik te staan. Mijn oudste dochter zat naast me en had haar ukelele mee :-) ramen open en zingen maar, voor iedere reactie van de buurfilerijders kraag ze een punt :-)

  • Mijn middelste zoon speelt ook ukelele Silliesullie! Ik vind het wel een leuk instrument. Top dat jullie je zo goed konden vermaken.

 3. Gelukkig sta ik zelden in de file. En anders, ja gewoon maar afwachten. Als je helemaal stil staat vind ik verschrikkelijk! Stapvoets rijden vind ik minder erg.
  Wij vertrekken altijd op een donderdag naar vakantie. Zo proberen we iig de zwarte zaterdag al te vermijden.

 4. Ik sta er weleens in maar vind het niet erg. Vaak na persevent vanuit Amsterdam naar Brabant maar gewoon lekker muziekje op en andere filegangers naast mij spotten. Ik houd van autorijden en file hoort erbij. Wel leuk de historie over files :-)

  • Als je van autorijden houdt is het denk ik ook minder vervelend. Ik vind auto rijden echt waardeloos. Ik word er altijd zo sloom van. En wij hebben altijd van die enge auto's die oververhitten als ze te lang stil staan met de motor aan. Daardoor werd ik altijd enorm gestresst van files.

 5. Ik woon in het noorden van Drenthe en files komen hier zelden voor.
  Soms gaan we naar familie van manlief in het westen en ik vind het dan altijd heel druk terwijl manlief vindt dat het reuze mee valt. Heel af en toe staan we in Duitsland in de file (onderweg naar Denemarken) en dat vind ik heel vervelend want ik moet inderweg altijd plassen en van het idee dat ik in de file sta en er geen wc in de buurt is, moet ik altijd nog veel erger.

 6. Ik sta gelukkig bijna nooit in de file, hier in het noorden komt het een stuk minder voor. Ik hou er helemaal niet van. Stilstaan, niet weten hoe lang het nog duurt, niet weten waardoor. Ik kan er slecht tegen. Wij vertrekken op een maandag als we met vakantie gaan. Een reden daarvoor is de drukte meiden. Files zullen we zeker wel tegenkomen, maar zo druk als op een zwarte zaterdag is he zeker niet. En die schermpjes zijn een uitkomst! Ze zullen er niet de hele rit naar kijken, maar het is wel prettig dat het kan.

  • Ja met twee films op een schermpje ben je alweer 3 uur verder! Niet weten hoe lang een file duurt maakt het volgens mij ook vervelender. Wat dat betreft is file informatie een zegen denk ik. Dan krijg je toch een idee over wat je nog te wachten staat.

 7. Ook in de trein staan we soms in de file of hebben we langzaamrijdend verkeer (doordat we achter een vertraagde stoptrein rijden bijvoorbeeld). Maar dat komt niet zo vaak voor. Een flesje water en een appeltje mee, en een e-book of muziekje. En dan de ogen dicht doen.
  In de auto is een file vervelender, zeker op hele warme of juist hele koude dagen. Muziek in de auto helpt dan, gezelschap en iets te drinken ook. En verder een verdraagzame natuur.

 8. Tja hier in de Randstad zitten we er middenin. Een dagelijks terug kerend iets dus. We zijn het inmiddels wel gewend en houden er rekening mee. Achteraan sluiten en langzaam rijden. Is er geen file hebben we dus een meevaller.

 9. Een bloedhekel heb ik eraan, die files. Ik doe dan ook vanalles, o.a. hyperventileren, misselijk worden, bedenken hoe ik asap uit de wagen geraak,...ik heb sinds enkele jaren autorij angst , door de vele hypo's achter het stuur. Dan was het een tijd onverantwoord om te rijden en krijg je angst. Het is wel enkele maanden geleden dat i' nog een hypo deed, maar de angst blijft. Zelfs als ik als passagier meerijd!

 10. Tegenwoordig heb ik gelukkig nog maar zelden file maar als ik er dan in sta dan geef ik me er maar aan over. Radio aan en verstand op nul, anders wordt het nog vervelender.
  Ik heb een paar files die ik in mijn leven meemaakte nog helder in mijn geheugen staan maar die waren dan ook wel héél extreem.

  • Eentje was in 1987 in voormalig Joegoslavië, op weg naar Griekenland (met mijn ouders en een vriendin die mee mocht, ik was 16), die file duurde serieus een paar dagen, een hele belangrijke doorgaande weg was zó druk en er waren wegwerkzaamheden, een dodelijk ongeluk door inhalers, uren stonden we stil in de brandende zon, er was dat jaar een hittegolf in die regio, mensen gingen hun stoeltjes en tafels in de berm zetten, mensen gingen liggen slapen, het was écht heel vreselijk.
   Eentje was in de jaren '90 op weg naar mijn werk in Amsterdam, kettingbotsing op de A4 ter hoogte van Badhoevedorp, heb er 3,5 uur over gedaan, over een stukje van een paar kilometer.
   Eentje een paar jaar geleden, ook op de A4 richting Leiden, een wegafsluiting als gevolg van een ongeval, ik was op weg naar een begrafenis. Daar ben ik uiteindelijk nooit gekomen. Na 2,5 uur stilstaan kon ik rechtsomkeert weer naar huis.
   Twee jaar geleden in de zomervakantie op weg naar Contis Plage in Frankrijk, bij Bordeaux in de fikkende hitte ook een uren durende file. De airco trok het echt niet, totaal niet...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder