Reacties

De trampoline: wie heeft 'm niet? — 26 reacties

 1. Ja, wij hebben er ook één. Ooit een ongelukje mee gehad van een verstuikte enkel van een dochter, verder weleens een botsinkje, niets ernstigs gelukkig.
  Ik vind het verder een geweldig ding, hoewel heel lelijk in de tuin. Onze jongens kunnen er hun energie lekker op kwijt, ze zitten er heel vaak op.

  • Wat je als ouders al niet over hebt voor je kinderen eigenlijk : )
   Zo'n lelijke trampoline dulden omdat je kinderen er zoveel plezier van hebben. Heel herkenbaar.

 2. Wij hebben er al jaren een. Een groot lelijk ding, maar oh wat een plezier hebben de kinderen er al van gehad. Ook hier zit er een net omheen, anders vinden we het veel te gevaarlijk. We hebben wel al een paar keer een nieuwe rand of een nieuw net moeten kopen. Dat slijt nogal eens... Best een dure grap trouwens hoor, die dingen vervangen. We hebben nu een blauwe rand eromheen maar hebben ook al rood gehad. Gelukkig is er hier nog nooit iets ergs mee gebeurd, geen gebroken ledematen of zo...

  • Ja, een trampoline is inderdaad een enorm lelijk ding. Maar wat je zegt: kinderen vinden ze vaak echt helemaal geweldig. En qua beweging is het natuurlijk ook nog wel weer gezond.

 3. Onze kinderen zijn er nu te groot voor, dus het aanschaffen van een trampoline is geen optie meer. Een paar jaar geleden hebben we het wel serieus overwogen. Ik sprak daar een keer met een moeder uit de buurt over die meteen heel enthousiast reageerde dat ze dat zo leuk vond. Haar dochter zou dan toch wel bij ons mogen springen. Mijn reactie was zo iets van o gaat dat hier zo. We hebben natuurlijk beslist geen moeite met buurkinderen in onze tuin, integendeel, maar als het al zo makkelijk wordt gezegd ...... We hebben toen maar besloten ervan af te zien. Onze tuin is niet zo heel erg groot en de verantwoordelijkheid vind ik zelf wel groot.

  • Hetzelfde gebeurt soms met grote zwembadjes heb ik wel eens gehoord! Als je een supermooi zwembad hebt, wordt jouw huis aantrekkelijk voor buurtkinderen.

   Maar trampolines hebben dacht ik zoveel mensen, dat het risico op heel veel springende buurtkinderen kleiner is.

  • Ik heb er zelf ook nooit om gevraagd.

   Maar onze achtertuin is te klein ervoor plus er liggen alleen maar tegels. Het is ook een huurhuis dus die gaan we niet weghalen.. Genoeg vriendjes en vriendinnetjes denk ik die er ook eentje zullen hebben

 4. We hebben er al jaren één, en willen 'm niet meer missen! Groot en klein hebben er zo'n plezier van. We hebben een grote tuin, dus hij staat ons niet in de weg.
  Nu ligt er een dekzeil over met de tuinslang erin, plastic glijbaantje erbij en glijen maar....alternatief voor een zwembadje!
  We hebben 'm wel ingegraven, hebben er gelukkig nooit ongelukjes mee gehad.

 5. Toen mijn man iets op ging halen via de Noorse marktplaats, kreeg ie de vraag of ie dan ook een trampoline wilde meenemen voor niks. Hij was kapot gewaaid met een storm maar sinds een paar weken is ie weer gemaakt, de kinderen helemaal gelukkig. Er wordt echt heel erg veel op gespeeld en we zijn er allemaal erg blij mee. Ideaal hoor.
  Vorige week had de kleinste wel d'r beentje erop bezeerd maar dat was na twee nachtjes weer over gelukkig :D

 6. Wij hebben hem (nog) niet, maar je ziet ze overal. Aangezien ik vroeger turnster ben geweest, kan ik toch met grote stelligheid zeggen dat ie er vast gaat komen als de kids wat ouder zijn ;-)

 7. Nee, helaas niet. Vanwege de rugproblemen van onze zoon hebben de artsen geadviseerd er geen aan te schaffen. Dochterlief heeft wel een kleintje gehad, maar die heeft helaas de geest gegeven. In plaats van een grote trampoline hebben wij dus een speelhuis met glijbaan in de tuin staan.

  • Die speelhuisjes vind ik wel een stuk charmanter in de tuin staan dan een grote trampoline. Mag je zoontje dan bijvoorbeeld ook niet naar zo'n binnenspeeltuin denk je?

  • We mogen naar binnenspeeltuinen, pretparken, dierentuinen e.d. Hij gebruikt dan wel een rolstoel omdat hij de afstanden niet kan lopen. Hij voelt zelf eigenlijk al aan wat hij wel en niet kan/mag. Hij zoekt automatisch de rustige dingen op. Alles waar hij een klap kan krijgen op zijn rug is 'verboden'. Ik zet het extra tussen haakjes, want het advies is om het niet te doen ( denk hierbij bijvoorbeeld ook aan botsauto`s en achtbanen waar je onverwachte bewegingen mee maakt ) Omdat zijn ruggenmerg vast zit onder in zijn rug zijn dergelijke klappen gevaarlijk. De artsen zeggen zelf: "Liever niet, maar het blijft een jongen en hij wil net zo zijn als zijn vriendjes en vriendinnetjes." Hij mag bijvoorbeeld ook geen vecht/contactsporten doen ( o.a voetbal, karate e.d. ) en daar heeft hij meer moeite mee. We verbieden hem niks, we leggen hem alleen uit dat het in zijn situatie niet verstandig is om bijvoorbeeld op de trampoline te gaan. Soms doet hij het wel, maar met een paar keer springen merkt hij vanzelf dat het niet fijn voelt.

 8. Ja , wij hebben ook al jaren een grote Berg trampoline met groene rand.
  Ingegraven en ik vind hem niet echt lelijk, misschien komt dat door de groene rand. Nog een voordeel deze hoor je bijna niet , die goedkope trampolines maken veel meer lawaai als kinderen daar op springen.

 9. Hier staat er geen.
  Ik heb het wel overwogen, maar ten eerste zijn die dingen schrikbarend duur en ten tweede staat mijn tuin gelijk vol en is er geen ruimte meer om te zitten.

  • Je hebt ook wel goedkope van rond de 119,- euro maar ik weet niet hoe daar de kwaliteit van is. Voor een echt goede trampoline betaal je inderdaad best veel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>