Reacties

Snackgroente: wordt dit het nieuwe koekje? — 45 reacties

 1. Ik weet het niet, ik vind groente niet zo lekker bij mijn thee. Wat ik wel lekker vind is een sinaasappel bij de thee en het allerlekkerste vind ik gedroogde appeltjes bij een kopje thee. Ik ben dus een voorstander van snackfruit i.p.v. snackgroente. Vind het kleine formaat van de groente echt onzin en de plastic verpakking is natuurlijk ook overbodig.

  • Helemaal mee eens. Aan die verpakkingen erger ik me. Je moet betalen voor een plastic tasje dat je kunt hergebruiken en de verpakking van snackgroente verdwijnt gewoon in de prullenbak. Ik snap er niks van.

  • Ik snij het liever zelf en die hard plastic emmertjes laat ik sowieso staan. Zo slecht voor het milieu.

  • Ja dat is ook het eerste wat in me opkomt als ik die plastic bakken en zakken zie. Gaan we plastic tasjes proberen uit te bannen, gaan we daar weer extra plastic het milieu ingooien. Niet iets om reclame voor te maken lijkt me. Wellicht dat het de oplossing lijkt voor mensen die weinig groente eten maar het is wel een hele dure oplossing, zowel financieel als voor het milieu. En de echte slechte eters krijg je daar echt niet mee over de streep denk ik, hoe goed het ook bedacht mag zijn. Onder de streep is het toch weer een marketingding waar bedrijven inspringen op nieuwe hypes....

   En groente bij de koffie, ik moet er niet aan denken. ;) Ik zorg gewoon dat ik genoeg groente en fruit door de dag eet dan kan ik 's avonds met een gerust hart mijn dagelijkse lekkers bij de koffie nemen. Helemaal zonder de koek vind ik helemaal niks dus kan me echt verheugen op dat moment.

 2. Wel lekker om mee te snacken, maar niet bij de koffie. In mijn gezin hebben we alleen in de avond een koekje. Ik heb ook geen behoefte aan een koekje overdag. Vast een kwestie van wennen want vroeger deed ik het wel.

 3. Lekker wortel in plakjes en komkommer in reepjes snijden en dan serveren met een schaaltje hummus. Geweldig toch?
  Ik ben vóór ;)
  Bij koffie lijkt het me wat minder maar mijn vriendinnen en ik drinken altijd thee met elkaar. Daar past zoiets prima bij.
  Ik heb persoonlijk echt geen behoefte meer aan koekjes oid bij de thee/koffie. Het is ook echt een kwestie van gewenning.

 4. Lekker wortel in plakjes en komkommer in reepjes snijden en dan serveren met een schaaltje hummus om in te dippen. Geweldig toch?
  Ik ben vóór ;)
  Bij koffie lijkt het me wat minder maar mijn vriendinnen en ik drinken altijd thee met elkaar. Daar past zoiets prima bij.
  Ik heb persoonlijk echt geen behoefte meer aan koekjes oid bij de thee/koffie. Het is ook echt een kwestie van gewenning.

 5. Ik hoef gelukkig niet noodzakelijk iets bij mij koffie. Een bakkie is genoeg! En verder hou ik gewoon niet van komkommer, tomaat of paprika. Enkel uit de over. Voor mij hoeft het dus niet!

 6. Bij de koffie / thee lijkt het me ook niet erg lekker.
  Maar ik maak ook wel eens voor de kinderen en speeldates een bordje met snackgroentjes ipv snoepjes. Ze vinden het erg lekker. En dan vaak wel een biscuitje / soepstengel erbij zodat het voor hun gevoel niet alleen fruit / groente is.

 7. Ik eet eigenlijk bijna nooit een koekje bij koffie of thee. Soms in het weekeinde, of die ene keer dat we eens ergens iets drinken in de stad, dan wel.
  Standaard een koekje bij de thee vind ik eerlijk gezegd een beetje onzin. Nou drink ik ook rustig 8 mokken thee op een dag en twee koppen koffie - dus ik zou tonnetje rond zijn als ik bij alles een koekje nam!

  Groenten of fruit vind ik prima als tussendoortje, maar niet bij de thee en zéker niet bij de koffie.. bah!
  Het lijkt me zinniger om aan te bevelen om plakjes tomaat / komkommer en zo op de boterham te doen of groenten bij de lunch te eten. Dat lijkt me ook smakelijker (met dus meer kans dat mensen dat ook gaan doen) dan een komkommer bij de thee....

  • Het leuke is dat veel mensen toch wel groente namen bij de thee volgens Victor Immink : ) Zeker als ze hun eigen bekertje met groentes kregen.

   Op een grote schaal gepresenteerd liep de groente minder goed.

 8. Bij de koffie neem Ik nooit wat....... afgeleerd. Suiker en melk ook, alleen scheutje gewone melk.
  Om te snacken....... tussendoor....... den ik helemaal weg van gedroogde groente en fruit! Ik koop het op de markt, maar zo lekker!
  Neem zakjes van 1 ons, voor de hele week. Of ik verdeel het zelf. Daarnaast voor savonds afgelast klein bakje noten. Walnoten en andere goede noten....... ipv chips of blokjes kaas.

  Vroeger maakte ik fruithapje voor na school voor de kinderen. Dat vloog erin. Is ook heerlijk.

  En ik gebruik zo'n appel-chopper ook lekker als snack zo'n appel!

  • Gedroogd fruit is vaak weer zoet, en kan ik me dus goed voorstellen als een vervanger voor een koekje.

   Zo'n appel chopper heb ik ook. Een handige uitvinding is dat!

 9. Ik geef mijn zoontje vaak snackgroentjes mee naar school ipv een koekje. Meestal snijd ik de groentjes zelf fijn, daar bespaar je toch heel wat mee. Bij de koffie eet ik nooit groentjes, dat vind ik er niet zo goed bij passen, dan liever gewoon niets bij de koffie.

 10. Groente bij de koffie of de thee lijkt me niet lekker. Wat ik wel lekker vind is zijn de combinaties sinaasappel bij de koffie en een appel bij de thee. Ik heb bij de snackgroente het idee dat ze enorm bespoten zijn, maar misschien klopt dit niet. Ze zijn wel verpakt in plastick bekers.
  Ik ben dol op koekjes en probeer er niet teveel van te eten !

 11. Ik was op mijn werk(in de zorg)altijd de enige die geen koekje bij de koffie nam...en smiddags een grote berg fruit en wortels en paprika sneed bij de thee. Eenmaal gesneden nam iedereen wel wat. Overigens was ik ook altijd de enige die de oudjes in het huis op hete dagen een bouillonnetje gaf. Extra drinken én wat zout...
  Tegenwoordig is het dus hippigheid om dat soort dingen te doen...en het snackgroente te noemen...sja...nieuwe laarzen van een oude leest.

 12. Zoals de meesten hier aangeven: zeker gezond, zeker ook lekker als tussendoortje, maar nee zeg, niet bij de koffie. Daar hoort voor mij toch een koekje oid bij! Smakelijk :)

 13. Sommige mensen weten van gekkigheid niet meer wat ze moeten doen om zich te onderscheiden van de rest. Bizar gedrag dat extreme vormen aanneemt is daarbij voor hen van ondergeschikt belang. Dat een grote massa kuddedieren zonder enige vorm van smaakgevoel dankbaar gebruik maakt van dit soort "verfrissende" recepturen ligt dan wel weer voor de hand.
  Ik serveer mijn gasten in elk geval geen schorseneren, raapstelen, winterwortels of een spitskool bij de koffie. Een Brusselse wafel, ontbijtkoek met roomboter of gewoon een pak koekjes op tafel ligt hier meer voor de hand. Maar voor velen is dat tegenwoordig schijnbaar "ouderwets."

 14. Heerlijk! Ik snoep altijd groentes, of het nu een wortel is of allemaal schjfjes komkomer. Ik koop wel de cherry tomaatjes, maar verder koop ik niet speciaal de snack groentes. Die vind ik in verhouding veel te duur. En heb er geen probleem mee om zelf een komkomer in plakjes te snijden...

  Ik snoep altijd groentes tijdens het bloggen. En ja heerlijk in combinatie met een grote potthee.

 15. Aangezien ik nogal een snoepkont ben en 's avonds vaak wil gaan snoepen heb ik tegenwoordig standaard wortels in de koelkast liggen. Dat is tegenwoordig 's avonds mijn koekje/chips/chocolade ;). Lief.sx

 16. Bij ons in huis wordt genoeg rauwkost gegeten - we hebben wel eens snoeptomaatjes in huis, maar meestal snijden we de tomaten / komkommers / paprika gewoon zelf. Maar bij de koffie? Nee, dat lijkt me niet zo'n lekkere combi :)

 17. Niet als vervanging voor mijn koekjes, wel als extra erbij. mijn dochter zou wel kiezen voor de komkommertjes ipv koekjes. Maar ik kan niet van de oreo koekjes afblijven haha

 18. Als vervanging voor mijn koekjes vind ik het niet zo interessant. Dan vind ik fruit al iets lekkerder bij de thee. Een schaaltje druiven of wat stukjes mango ofzo. Snackgroenten vind ik meer iets wat chips en zoutjes kan vervangen. Dat doen we in onze familie trouwens al jaren, rauwkost en snackgroenten serveren op een feestje.

 19. Voor bij de koffie of thee lijkt het me niet zo lekker... dan liever niets bij de koffie.
  Wij gebruiken groenten en fruit al als vervanging van het tien uurtje zeg maar, bij de meisjes op school hebben ze twee dagen per week dat er sultana/liga meegenomen mag worden naar school. Helaas voor onze meiden... dan krijgen ze niet ;)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>