Reacties

Sinterklaascadeautjes of kerstcadeautjes? — 15 reacties

 1. Voor ons horen bij Sinterklaas cadeautjes. Ook nu de jongste 12 is hebben we nog uitgebreid Sint gevierd gisteren.Het is ook naast hun veraardag de enige keer per jaar dat ze cadeautjes krijgen. En ook de oudere kinderen vinden dat gezellig. Kerst is voor ons de viering van de geboorte van Jezus. Op kerstavond gaan we altijd gourmetten met ca. 12 personen maar dat is ook het enige extra wat we met de kerst doen. Vaak hebben we wel iets extra gekregen in de vorm van kerstpakketten of een rollade ofzo. Maar uit eten gaan we nooit met de kerst. Vinden we niet gezellig. Cadeautjes doen we niet met de kerst.

  Noenie

 2. Ben het helemaal met je eens. Ook wij hebben dit keer minder uitgegeven, maar wel enorm genoten. Kerst staat bijons ook in een ander teken. Ondanks dat het voor ons toch werkelijk een feest is (geboorte van onze Verlosser) geven wij niet om de cadeautjes onder de boom. Sinterklaas blijft in deze voor ons zeker de baas! ;o)

 3. Wij geven ook cadeautjes met Sinterklaas; Kerst is voor ons de geboorte van Jezus. Die proberen we zo sober mogelijk te vieren. Als tegenhanger van alle opsmuk en om duidelijk te maken waar het met Kerst echt om gaat!

 4. wij zijn subbit gestopt met sinterklaas toen onze zoon vroeg of hij niet lief was geweest. hij kreeg (zoals bij ons gebruikelijk. een nieuwe pyjama, een boek , iets wat hij heel graag wilde en een chocolade letter. maar in zijn klas kregen kinderen playstations , etc etc. en hij was er zo verdrietig om dat wij het direct afgeschaft hebben ( inmiddels wel 25 jaar geleden ;) )

 5. Bij ons in België wordt Sinterklaas en Kerst gevierd met cadeautjes. Alleen hebben onze kinderen, reeds vanaf de leeftijd van 10 jaar, steeds
  examens of proefwerken in school als Sinterklaas komt. Hierdoor kunnen ze nauwelijks genieten van hun dagje Sint en moeten studeren. Gelukkig brengt de Kerstman dan nog wat vreugde.

  • Wat sneu voor de kinderen Marieline. En ook wel een zeer ongelukkige timing van de proefwerken! Zo had mijn jongste dochter altijd proefwerkweek na elke vakantie, waardoor ze helemaal niet kon ontspannen. In zo'n geval kan de timing beter vind ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder