12 Monkeys serie

12 monkeys serie

Ken jij de 12 Monkeys serie?

De film 12 Monkeys met Bruce Willis vond ik destijds erg mooi.

Dus toen ik las over de nieuwe versie in de vorm van een serie wilde ik die wel zien.

12 Monkeys verhaal

De 12 Monkeys serie is een variatie op de gelijknamige sciencefiction film uit 1995. In zowel de serie als de film speelt het verhaal zich af in een post-apocalyptische toekomst.

Een dodelijk virus heeft de mensheid zo ongeveer helemaal uitgeroeid.

Er zijn maar een paar overlevenden.

Een man James Cole, wordt geselecteerd voor een gevaarlijke missie: hij moet terug in de tijd gaan om te voorkomen dat het virus de wereld in komt. Zoals op de poster van de serie staat:

'Change the past, save the future'.

12 Monkeys serie

In de serie 12 Monkeys is het 2040 of zoiets. James Cole moet steeds in een soort tandartsstoel gaan zitten en dan wordt hij naar het verleden geschoten. Zo is hij onder andere in 2015 en nog een aantal andere jaartallen die ik ben vergeten.  En tussendoor krijg je te zien hoe het er in 2040 aan toe gaat.

Door die tijdsprongen kon ik de helft van de tijd niet volgen waar het over ging, en hoe het zat.

Er wordt veel 'gespeeld' met tijdlussen en er is zelfs een moment dat er twee 'Cole's in hetzelfde moment in het verleden zijn.

Hoewel Cole dappere pogingen doet om het virus te vinden en te bestrijden gaat er elke keer wel iets mis. Of dan denkt hij: 'Jaaa, nu is het gelukt' en dan gaat hij terug naar 2040 en dan is er toch niets veranderd.

De missie mislukt voortdurend

Als kijkertje thuis word je daar op een gegeven moment toch chagrijnig van. Die voortdurende mislukkingen zijn stomvervelend.

En toen aan het eind van het eerste seizoen ineens een nieuw blik vreemde wezens werd opengetrokken met overduidelijk slechte bedoelingen, was ik de hele 12 Monkeys serie spuugzat.

Ik heb de laatste aflevering niet eens meer afgekeken.

En toen ik aan mijn man vertelde dat er nóg 3 seizoenen kwamen, was hij het ook meteen zat. Want hij dacht dat de 12 Monkeys serie een soort lange film was. Toen hij hoorde dat het verhaal wordt uitgesponnen over 4 seizoenen had hij er ook geen zin meer in.

Stomme personages

Een ander groot probleem met de 12 Monkeys serie vind ik de vele irritante personages.

  • Cole is wat je noemt een 'kickass hero'. Bovendien praat hij voortdurend op een soort geheimzinnige fluistertoon.
  • Maar hetzelfde kan ik niet zeggen van Cole's vreselijke vriend José Ramse. Die ontdekt namelijk dat hij een kind heeft verwekt bij een vrouw, en vindt dat vervolgens voldoende reden om de mensheid naar de verdoemenis te helpen om zijn kind te 'redden'. En had ik al gezegd dat hij dat kind net een paar dagen kent? Zooo irritant.
  • Het karakter van Jennifer Goines vond ik tenenkrommend.

Trailer 12 Monkeys serie

Hieronder de trailer van de 12 Monkeys serie

Is de 12 Monkeys serie iets voor jou?

Als je heel slim bent en goed bent met tijdsprongen in een verhaal is de 12 Monkeys series wellicht leuk. Maar zelfs dan kun je denk ik beter gewoon de film kijken. Die is veel beter dan de serie.

Mijn conclusie over de 12 Monkeys serie

Mijn conclusie is: kijk liever naar de originele film 12 Monkeys uit 1995. De serie hangt van cliché karakter aan elkaar en je moet pienter zijn om alle tijdsprongen te snappen. Voor mij bleek dat te ingewikkeld...

12 Monkeys kijken?

Op bol.com koop je de dvd van de film voor nog geen 7 euro.

12 monkeys

Maar je kunt de film 12 Monkeys ook kijken op Amazon Prime of op Pathé.

De serie is te koop op bol.com.

Kijktips

Houd je van series over een post-apocalyptische toekomst? Dan vind je The last of us en The Walking Dead wellicht leuk om te kijken!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.