5 series op Netflix die je echt moet kijken!

netflix
Bron plaatje: Shutterstock

Nu het zomervakantie is, hebben veel mensen vrij. Dat betekent vaak uitstapjes maken, op vakantie gaan, barbecuen en relaxen.

En wat is er nou meer relaxt dan lekker op de bank Netflix series kijken : )

Toegegeven, als je het te lang en te veel doet word je lamlendig. Maar als je even uitgebarbecued bent en bij wilt komen van al dat Grote Genieten, dan is Netflix heerlijk ontspannend. Daarom hier onder mijn tips voor 5 series op Netflix voor de zomer van 2016. Het zijn series die ik zelf heb gekeken, dus ik weet waar ik het over heb.

4 series op Netflix die je echt moet kijken!

1. Outlander op Netflix

Eigenlijk had ik geen zin om Outlander te gaan kijken omdat het zich in het verleden afspeelt. Maar in de krant las ik een lovende recensie, en daarom besloot ik het toch maar een kans te geven.

In de eerste aflevering van Outlander is de Tweede Wereldoorlog net afgelopen. Hoofdpersoon Claire en haar man Frank maken een uitstapje naar Inverness in Schotland om elkaar opnieuw te leren kennen. Want tijdens de oorlog werkte Claire als verpleegster, en zat haar man in het leger.

Maar dan gebeurt er iets waardoor Claire terecht komt in het Schotland van de 18e eeuw.

Outlander is alleen al de moeite waard vanwege de prachtige beelden. Maar daarnaast is het verhaal prachtig en bovendien romantisch. Ik heb tenminste een groot zwak opgevat voor Jamie. Er hangt zelfs een foto in onze keuken waarop Jamie met een broeierige blik voor zich uit staart met als onderschrift:

'Some like it Scot.'

Hieronder de trailer van seizoen 1 van Outlander dat dus beschikbaar is op Netflix. Seizoen 2 van Outlander is inmiddels uit, maar helaas nog niet beschikbaar op Netflix.

Trailer van Outlander

2. Rectify op Netflix

In Rectify leren we Daniel Holden en zijn familie kennen. Daniel werd als tiener ter dood veroordeeld voor de moord en verkrachting van een meisje. Maar in de eerste aflevering komt hij vrij, omdat er een fout was gemaakt tijdens het proces. Inmiddels is hij een volwassen man.

Wat ik mooi vond aan Rectify is dat het over relaties gaat. Als Daniel weer thuis komt worstelen zijn moeder, zus, broer, stiefbroer en stiefvader met de vraag hoe ze met hem moeten omgaan. Terwijl de bewoners van het dorp Paulie waar ze wonen, kwaad zijn dat hij is vrijgelaten.

Daarnaast is er steeds de vraag: heeft Daniel dat meisje nou vermoord of niet?

Eerst dacht ik van niet, toen van wel, en nu weet ik het niet meer.

Rectify is sfeervol en mooi vormgegeven.

Trailer van Rectify

3. The Fall op Netflix

The Fall is een Britse serie, met in een van de hoofdrollen Gillian Anderson, bekend als Scully uit de X-files. Het verhaal speelt zich af in Noord-Ierland. Gillian Anderson speelt de ervaren en intelligente Stella Gibson. Ze wordt ingeschakeld als er een vrouw vermoord wordt gevonden.

Als kijker ben je getuige van de moorden en leer je de seriemoordenaar kennen.

The Fall is niet bloederig of gruwelijk. Het is een rustig vormgegeven serie, met veel aandacht voor de karakters. Verwacht dus geen zogenaamd spannende achtervolgingen of woeste schietpartijen zoals in zombie series.

Trailer van The Fall

4. Black Mirror op Netflix

Herinner je de serie Twilight Zone nog? Die serie kenmerkte zich door de verrassende verhalen met vaak onverwachte ontknopingen. De serie Black Mirror wordt hiermee vergeleken.

Van de allereerste aflevering ben ik nog steeds in shock. Daarin heeft de Prime Minister van Engeland namelijk noodgedwongen sex met een varken... Ik kan me voorstellen dat je nu meteen afhaakt, maar Black Mirror is beslist geen schunnige of platvloerse serie. Black Mirror zet je aan het denken, en biedt interessante kijkjes in de menselijke psyche.

En als je daar geen zin in hebt: Black Mirror heeft gewoon heel goede verhalen.

Het fijne aan Black Mirror is dat elke aflevering een afgerond verhaal vertelt. Het is dus makkelijk om even 1 aflevering te kijken op Netflix.

Samenvatting Netflix series voor de zomer

In deze post gaf ik 4 tips voor Netflix series die je beslist moet gaan kijken. Het zijn series die niet al uit ten treure getipt zijn. Zoals de overbekende Netflix series als Orange is The New Black, Suits en Little Liars.

Lees ook mijn review van The Affair.

Haal het maximale uit je Netflix account met deze Netflix tips!

Heb jij nog tips voor Netflix series die minder bekend zijn?

Similar Posts

39 Comments

 1. Hoi Vlijtig Liesje ik heb helaas geen Netflix, maar het lijkt me ideaal voor bijvoorbeeld de wintermaanden. Lekker knus met een dekentje op de bank en een kop hete thee een serie kijken.

  1. Netflix is echt wel een aanrader Mama Lifestyle. Toen het net in Nederland kwam haalde ik er mijn neus voor op. Het leek me maar flauwekul. Maar ik ben helemaal om.

 2. Ik ben fan van Breaking Bad. Die serie heb ik twee keer gekeken. Verder Downton Abby. Ik wacht met smart op nieuw afleveringen. Call the midwife. Ik moest er eerst even inkomen, maar daarna werd het steeds beter.
  Samen met manlief kijk ik Reign. Ook genoeg mooie mannen om naar te kijken :-) En ik geniet er enorm van hoe mooi het gemaakt is, de aankleding, de jurken. Alleen jammer dat het bijna voortdurend winter is daar. En dat vind ik voor Normandie niet echt geloofwaardig.
  Laatst de film Dunya en Desie gezien. Ik zou daar graag alle afleveringen van willen zien op Netflix. Gisteren las ik dat Netflix alle afleveringen van Star Trek wil gaan uitzenden vanwege het feit dat vijftig jaar geleden de eerste uitzending was. Star Trek Next Generation en Voyager zijn mijn favorieten :-)

  1. Oh, dat zal mijn man fijn vinden van Star Trek! Hij kijkt dat heel graag. Zelf heb ik alleen het seizoen met Picard gekeken.

   Call the Midwife heb ik geloof ik 5 afleveringen volgehouden. Toen ben ik afgehaakt.

   Mijn middelste zusje raadde Reign ook aan, maar er schijnt een driehoeksverhouding in te zitten. En daar heb ik geen zin in.

 3. Ik ben ook niet zo van de series in het verleden, maar ik ben nu wel benieuwd naar Outlander.
  Wij zijn net weer begonnen aan een nieuw seizoen Ray Donovan, dus we zijn nog even voorzien. Maar Netflix-tips zijn altijd fijn! Ideeën opdoen voor de volgende serie die we gaan kijken. :)

 4. Ik kende ze idd nog niet allemaal.
  Ik heb alleen nooit zoveel tijd om de hele serie af te kijken. Vaak begin ik enthousiast en na een aantal afleveringen verwaterd het dan....

 5. Ik heb geen Netflix , vind ik veel te duur, je bent bijna verplicht om continu te kijken. Ik heb wel dvd's die ik nu en dan weer uit de kast haal.

  1. Eigenlijk is het niet zo heel duur (zeker niet als je het deelt als je begrijpt wat ik bedoel ;-) ) Allez, ik ga jouw rekening niet maken natuurlijk hahaha. Maar wel een aanrader , samen met een vriendin ofzo ;))))

  2. Ik vind het ook niet duur. Ik zou best de kabel op willen zeggen en alleen netflix houden. Helaas is manlief daar nog geen voorstander van. We hebben nu kabel plus hbo en dat is bijna derig euro per maand. Voor netflix betalen we vier euro omdat we een gedeeld abonnement hebben.

 6. Hier ook geen Netflix. we nemen veel op en Canvas doet ook aan goede series.

  The Fall vonden we fantastisch en wachten met smart op volgende seizoen, maar is geen reden om Netflix te nemen.

 7. Peaky Blinders...geweldig!! Orphan Black...geweldig!! Ik hou van Netflix. Je kan het per maand opzeggen en 1 maand per jaar gratis. Het is alleen vervelend wanneer je midden in een serie zit, je moet wachten tot er een volgend seizoen uitkomt...

  1. Orphan Black vond ik ook leuk. Dus toen het nieuwste seizoen op Netflix kwam ben ik gaan kijken. Maar ik was veel vergeten, en ze gingen terug in de tijd. Ik ben daardoor nooit verder gekomen dan die eerste aflevering van het nieuwe seizoen.

   Peaky Blinders ga ik opzoeken!

  1. Bij Outlander begon ik het op zeker moment vervelend te vinden dat er erg veel martelscenes in zitten.

  2. Die herinner ik me niet VeggieMo. Ik vind Outlander juist vrij vriendelijk om te kijken. Maar dat kan ook komen omdat ik Game of Thrones heb gezien. Daarbij is Outlander ronduit lieflijk.

 8. wij kijken Sons of Anarchy, White Collar, Homeland etcetera.
  We delen een abonnement en betalen 3 Euro pm. Daarnaast is er de Horizon app. Daar zijn ook vele series en films.

 9. Ik ken alle series die je noemt, behalve outlander. Recify is geweldig, the fall ook. Wij hebben ook genoten van happy valley en marcella. Nu kijken we naar stanger things. Kortom, wij zijn verslaafd aan netflix, maakt niet uit of het zomer of winter is. Wij kopen alleen nog dvd's van lumiere crime die niet op netflix staan. Ik wacht bijvoorbeeld met smart opmhet laatste seizien van luther!

  1. Marcella zijn mijn man en ik gisteren mee begonnen : )

   Stranger Things kijken we met onze jongste zoon. Dat vind ik wel aardig, maar nog niet geweldig.

 10. Ik heb net de serie Elementary ontdekt!! Ook heel leuk!!
  Ik zou niet meer zonder Netflix kunnen. Ook ik zou ook zo de gewone televisie opzeggen, maar mijn man wil dat (nog????) niet!
  Fijn weekend!!

 11. Dank voor de tips.

  Kijk niet heel vaak .
  the Fall erg goed gespeeld.

  Veel kijkplezier en fijne vakantie allen

 12. The Fall leek me heel leuk. Ben groot Gillian Anderson fan, maar dit was zo traag en zo saai. :( Ik wacht tot Netflix ook inderdaad internationaal Star Trek beschikbaar heeft, inclusief de nieuwe serie die er aan zit te komen. Want verder hebben ze weinig wat ik echt leuk vind, en wat ik niet al heb aangeschaft of kan zien via mijn kabel.

 13. Ik ben wel benieuwd naar Black Mirror. Ik had hem al op mijn kijklijst staan. Ik keek vroeger naar de Outlander films. Die vond ik helemaal geweldig. Aan de serie ben ik niet begonnen. De trailer trekt me toch niet helemaal.

 14. Ik heb net IZombie ontdekt. Best een grappige serie, en dat had ik niet verwacht want ik kijk meestal niet naar dat soort series. Verder kunnen we nu eindelijk Gilmore Girls kijken, dit ivm nieuwe afleveringen deze herfst, en Reign, ook zeker een favoriet van me. :)

  1. Ik vond Prison Break superleuk. We keken destijds de dvd's die ik leende in de bieb. Maar op een gegeven moment zat die vrouw in de gevangenis geloof ik, en toen ben ik afgehaakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.