Top 5 locaties voor een rondreis in Australië

rondreis australie

Er zijn zo van die artikelen die ik niet kan schrijven.

Artikelen over reizen bijvoorbeeld.

Of over op vakantie gaan.

Maar soms biedt iemand anders dan zo'n artikel aan.

Iemand zoals Emma.

Speciaal voor Huisvlijt, hieronder Emma's artikel over 5 top locaties in Australië.

Top 5 locaties voor een rondreis in Australië

Australië wordt gezien als een van de mooiste landen ter wereld. Veel mensen ervaren Australië alleen door de lens van een grote stad als Sydney of Melbourne. Er zijn echter veel andere bestemmingen om te verkennen die je een meer authentieke en unieke rondreis door Australië zullen geven.

Great Ocean Road

Rij dwars door Australië om in Melbourne, Victoria te komen. Hier bevindt zich de Great Ocean Road. Je kunt de 12 apostelen en de Loch Ard Gorge zien. Daarnaast kun je een mooie rit maken langs de Great Ocean Road en stoppen bij al zijn beste bezienswaardigheden.

Vergeet niet om een ​​extra paar schoenen mee te nemen, want je loopt daar op oneffen terrein. Het is sterk aan te raden om zonnebrandcrème en een zonnehoed mee te nemen. Draag comfortabele kleding die geschikt is om bij warm weer buiten te wandelen, want dit ga je hier zeker doen.

Uluru

Uluru wordt ook wel Ayers Rock genoemd. Het is een enorme zandstenen rotsformatie in centraal Australië. H

et is heilig voor de lokale Anangu-bevolking die daar woont. Deze bevolking woont daar al een lange tijd en worden ook wel de bewakers van Uluru genoemd. Uluru is een van de meest herkenbare natuurlijke bezienswaardigheden in Australië. De belangrijkste toeristische attractie bestaat uit het beklimmen van Uluru en het bezoeken van een uitkijkplatform bovenaan waar je het prachtig uitzicht over Kakadu National Park kunt ervaren.

De Blue Mountains

De Blue Mountains is een werelderfgoed in New South Wales. Het is de thuisbasis van Sydney's Blue Mountain National Park en enkele van de meest adembenemende uitzichten die je in dit land zult zien. Dit gebied heeft tal van activiteiten voor bezoekers, zoals wandelen, kamperen en sightseeing op uitkijkposten.

Je kunt ook een mooie rit door de bergen maken om de vele attracties van dichtbij te bekijken. Dit omvat het bezoeken van watervallen, grotten, natuurreservaten, nationale parken, historische bezienswaardigheden; wijngaarden en fruitboomgaarden.

Whitsunday Islands

Whitsunday Islands is een eilandengroep voor de kust van Queensland. Ze staan ​​bekend om hun stranden, koraalriffen, tropische klimaat en wilde dieren. De Whitsunday islands zijn uitgeroepen tot een van de top vijf toeristische bestemmingen in Australië.

Het belangrijkste kenmerk van dit eiland is de grote lagune die verschillende kleinere eilanden bevat die toegankelijk zijn door in de buurt ervan aan te meren. Deze lagune is omgeven door koraalriffen en zeewier bedden die bij eb fantastische duikplekken creëren voor snorkelaars en duikers.

De haven van Sydney

Sydney Harbour is een van de beroemdste havens ter wereld. Het is een natuurlijke haven en het is een van de grootste natuurlijke havens ter wereld. Sydney Harbour is een belangrijke toeristische attractie in Sydney, Australië. Het staat bekend om zijn iconische skyline, prachtige huizen aan het water en stranden als Bondi Beach, dat mensen van over de hele wereld aantrekt.

Nawoord en mijn associaties met Australië

Dankjewel Emma voor deze tips. Als ik aan Australië denk, dan heb ik de volgende associaties:

 • Het ligt aan de andere kant van de wereld
 • De serie Neighbours met Kylie Minogue en Jason Donovan, die vervolgens beroemde popsterren werden. Overigens heb ik de serie Neighbours meerdere jaren gekeken. Ik vond het erg leuk.
 • En natuurlijk de series The Flying Doctors met het pittoreske dorpje Coopers Crossing en de film Crocodile Dundee.
 • Het Australische accent vind ik altijd leuk om te horen.
 • Recent las ik een afschrikwekkend boek, Het eiland van Andrew McKinty, over een gezin dat een leuke trip denkt te maken naar Australië, en bijna vermoord wordt door een enge familie!
 • Kangoeroes
 • Koala beertjes
 • Buiten barbecuen
 • Phil, van Kirsty en Phil is dol op Australië.
 • Voor Australië vind ik het heel valide dat je het vliegtuig pakt. Anders dan bijvoorbeeld voor een reisje naar Londen of Spanje.
 • G'Day mate.
 • Aboriginals

Leestips

Wat zijn jouw associaties met Australië?

Similar Posts

13 Comments

 1. Helaas geen reis maken voor ons meer vanwege F... Het is wel erg mooi in Australië te zien. Vooral leuke dierenparken. Koala beertjes vind ik erg leuk om te zien.

 2. Ik ken het voornamelijk van Aussie Gold Hunters en Outback Opal Hunters op Discovery Channel. Dan verbaas ik me altijd over de werklust en het onverwoestbare optimisme van de Australiers. En van de extreme temperaturen en miljoenen vliegen. Zelf nooit geweest en aangezien vliegen niets voor mij is zal ik het met de Discovery Channel moeten doen. ^^ Oh, en Daniel Ricciardo, mijn favoriete F1 coureur natuurlijk!

 3. Voor mij is Australië toch ook vooral wat jij als eerste schrijft: ver weg. En hoewel ik van tv weet dat het een prachtig land is, zal ik er daarom ook nooit komen. Ik durf nu eenmaal niet te vliegen én ik ben niet graag van huis.

 4. Inderdaad heel ver weg Australië. Dus ik zal er ook niet komen want ik durf ook niet te vliegen. Bovendien is het er vaak erg heet (weet ik van Flying doctors). En er zijn een heleboel enge beesten: giftige spinnen en slangen... Ik vind het accent wel prachtig. Dus Australische series kijk ik graag. Bondi vet bijv. Gaat ook nog over huisdieren, waar ik dol op ben.

  PS Opmerkelijke post voor jou inderdaad: reistips over Australië :-) Ben blij dat je er wel je eigen commentaar aan toevoegt...

 5. Wij gaan regelmatig naar Australië omdat onze kinderen en kleinkinderen er wonen. Het is een prachtig continent. We zijn op alle plaatsen, die Emma noemt, geweest en hebben nog veel meer gezien.
  Mijn kinderen wonen in de buurt van Melbourne en in de winter (nu dus) is het niet heet en soms is er nachtvorst.
  Toevallig hebben we in januari van dit een een roadtrip gemaakt naar o.a. naar Minyip, Coopers Crossing in de serie Flying Doctors. Een beetje vervallen maar het café van Vic en Nancy, de garage van Emma en het winkeltje van Violet waren er nog .
  In Duitsland schijnt een fanclub van Flying Doctors te bestaan die geld inzamelen om het op te knappen en er een toeristische attractie van te maken.

 6. Mijn advies aan de jongeren is, doe dingen die je leuk vind nu, als je ouder bent kan het wel eens niet meer kunnen. Hans

 7. Gaaf artikel. Uluru lijkt me wel wat. Ik heb veel familie in Australië maar zelf ben ik er nog nooit geweest. Gaat ook niet gebeuren hoor. Je nawoord is heel leuk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.