Relatiegeschenken

relatiegeschenkenOoit gingen we naar een open dag van een bedrijf dat een informatiemarkt had georganiseerd over energievriendelijke initiatieven.

We gingen er weg met een handvol handige pennen, praktische tasjes en zelfs een mooie Mepal broodtrommel. Lang leven het relatiegeschenk.

Toegegeven, de Mepal broodtrommel werd een beetje verpest door de naam van het bedrijf dat er in grote letters op stond, maar een kniesoor die daar op let. En hetzelfde gold voor de handige pennen en tassen.

Kortom: ik houd van relatiegeschenken : )

Relatiegeschenken zijn leuk : )

In ruil voor een handige pen, wil ik best geconfronteerd worden met de naam van een bedrijf. Zo’n pen is hartstikke nuttig, en stemt mij daardoor welwillend naar zo’n bedrijf toe. Ik denk dat zo’n pen ook best werkt. Mocht ik op een dag een bedrijf nodig hebben, dan zal ik wellicht denken:

‘Hé, op mijn pen staat een bedrijf dat dit doet! Ik ga ze meteen bellen!’

En hetzelfde geldt voor tasjes. Als het om relatiegeschenken gaat zijn tasjes voor een bedrijf denk ik nog weer beter: want zo’n tas is heel zichtbaar in het openbare leven. Een makkelijke en laagdrempelige manier van reclame maken dus. Middelbare scholen maken er ook grif gebruik van. Bij bijna alle open dagen kregen we tasjes met het logo van de middelbare school die we bezochten.

Soorten relatiegeschenken

Inmiddels zijn relatiegeschenken het station van pennen en tasjes eigenlijk al ver voorbij. Wist je dat je zelfs heuse Dopper flessen hebt als relatiegeschenk? Zo’n fles kost 11,-. Ik zou dus dolblij zijn met een dergelijke relatiegeschenk.

Op de site van Maxilia vond ik een keur aan relatiegeschenken. Ik heb eens lekker zitten neuzen en een top 10 gemaakt van relatiegeschenken die bedrijven mij gerust mogen geven!

Mijn persoonlijke top 10 van relatiegeschenken

 1. Dopper fles: milieuvriendelijk en veilig voor je gezondheid. Wat wil een mens nog meer.
 2. Usb-stick: altijd handig!
 3. Katoenen tasjes: sinds het verbod op de gratis plastic tasjes kun je er daar niet genoeg van hebben vind ik.relatiegeschenk
 4. Zitzakken: zelf houd ik er niet zo van, maar de kinderen zijn er gek op.
 5. Pen: pennen zijn een beetje saai, maar ik raak ze voortdurend kwijt. Dus pennen zijn altijd welkom bij mij.
 6. Bedrukte chocola. Want ik ben dol op chocola. Ik heb het opgezocht en het wordt zo gepresenteerd:relatiegeschenk
 7. IJskrabber: net als pennen altijd handig om in huis te hebben.
 8. Lippenbalsem! Je verzint het niet, maar dat hebben ze dus tegenwoordig ook als relatiegeschenk : )
 9. Koelkastmagneten: ook hiervan kun je er nooit teveel hebben vind ik.
 10. Strandbal. Die vind ik dan weer leuk om mee te nemen naar het zwembad.

Conclusie over relatiegeschenken

Ik vind relatiegeschenken een win-win situatie. Relatiegeschenken bedrukken is voor  bedrijven een manier om jou als consument voor zich te winnen en reclame te maken. En als consument krijg je met een beetje geluk echt handige cadeautjes!

Wil je zélf relatiegeschenken bedrukken? Kijk dan vooral eens op maxilia.nl.

En kies er dan eentje uit mijn top 10 ; )

Hoe denk jij over relatiegeschenken? Wat vind je er van om als het ware gratis reclame te maken voor een bedrijf door een relatiegeschenk te gebruiken?

Leestips

Similar Posts

16 Comments

 1. Ik vind het niet erg. Zo kreeg ik een mega grote stormparaplu van mijn werkgever met daarop alle logo’s van het bedrijf. Nu jaren later gebruik ik de paraplu nog steeds met veel plezier. Ondanks alle logo’s die erop staan (die zie ik toch niet als ik eronder loop ☺).

  1. En zo’n enorme paraplu is ook best heel handig. Dat vind ik dus een goed relatiegeschenk. Dan neem je die stomme logo’s inderdaad wel voor lief.

 2. Ik vind het niet zo erg als er reclame op staat… als het handig is gebruik ik het gewoon. Wij hebben heel veel pennen en daar kan je nooit genoeg van hebben.

 3. Er zitten leuke dingen tussen, maar ik ben er tich niet altijd blij mee. Er staat hier ook een tas die manlief een maand geleden kreeg en waar hij nog steeds moet uitzoeken wat hij wil houden. Er zitten vaak van die boekjes tussen waarvan ik vind dat ze meteen richting oud papier kunnen.
  Wij hebben al twee keer een doppler fles gekregen :-) Heel handig hier. Want ik heb twee kleen kanteen flessen en twee dopplers nu. De dopplers zijn voor de glutenvrijen. Zo kunnen we niet per ongeluk gluten krijgen. En ik vind het erg fijne flessen. Ik hoef nooit pennen of schrijfblokken te kopen. Onlangs kreeg manlief een powerbank. Soms krijgen we echt leuke boeken. Soms krijgt manlief wijn en dat geeft hij meteen weg aan het bedrijf waar hij werkt. Wijn wordt hier niet gedronken. Alcohol sowieso zelden.
  Manlief krijgt voor zijn werk ook een Ipad. Laatst heeft hij een nieuwe gekregen omdat de oude te traag werd. Die oude is nu voor mij :-)

 4. Meestal zijn relatie geschenken niet zo handig is mijn ervaring. Ik hou van praktische relatie geschenken en inderdaad een Dopper is ideaal!

 5. Sommige cadeautjes zijn wel handig.
  Tip ,Wil je opschriften niet dan re verwijderen met ja staalwol.

  En anders accepteren ,niets heeft zijn verborgen prijs

 6. De meeste relatiegeschenken zijn toch van mindere kwaliteit. Wat ik wel graag heb zijn stoffen tasjes, die gebruik ik voor groenten en fruit en aardappels als ik dat op de markt koop. Eigenlijk ben ik gewoon te lui om met een leuk stofje zelf tasjes te maken hoor.

  Groet,Greet

  1. Waar vind je die stoffen tasjes Greet? Ook als relatiegeschenk? Ik lees regelmatig dat dit soort tasjes geschikt zijn om je afval te verminderen.

 7. Katoenen tasjes vind ik wel leuk. En een dopper zeker!
  Maar ik vind juist wel dat ik voldoende pennen heb. Gewoon éën of twee mooie op een vaste plaats is voor mij echt voldoende. Dochterlief heeft zelf een etui met pennen en potloden. Maar pennen met namen komen dus eigenlijk hier Het huis niet in. Ook ballen, lippenbalsem enzo heb ik voldoende en heb ik ook voorkeur in. Dan liever geen extra troepjes in huis ;)
  Ik vind het geen enkel probleem om reclame te lopen voor een bedrijf wat ik fijn vind. Zo heb ik ook katoenen tassen van de Dille en kamille. Dat vind ik een erg fijne winkel

 8. Relatiegeschenken kunnen zeker handig zijn! Ik heb meerdere keren een Dopper gekregen en een aantal keren o.a. een stevige tas van gerecycled materiaal.

  Geef zelf voor mijn bedrijf ook regelmatig dingen weg. Heel handig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.