Efteling effect

tuinkaboutersGisteren ging ik koffie drinken bij een vriendin die ik nog van de middelbare school ken. In november verhuisde ze naar een nieuw adres, en ze liet me haar tuin zien.

En ineens zag ik een stelletje uitgebluste kabouters liggen. Achtergelaten door de vorige bewoners. Als ik ze zo eens bekijk vermoed ik dat ze heel erg hebben gehockeyed en nu moe zijn.

Ik vond het net een attractie in de Efteling : )

En ik hoefde me er niet eens voor in een veels te druk pretpark te wagen!

Wanneer was jij voor het laatst bij de Efteling?

Similar Posts

24 Comments

 1. O die kabouters zijn leuk naar iedee van Rien Poortvliet

  Ik ken iemand met een Kabouterpension daar worden ze gekoesterd en opgevangen.
  Dus als ze er vannaf wil houmikmmij aanbevolen,hi,hi

  1. Grappig hè? Ik kende dit kleine type tuinkabouter helemaal niet.

   Wat grappig dat er een heus kabouterpension bestaat zeg. Dat ga ik eens googelen.

 2. Nooit geweest, ik hou niet van pretparken en vooral niet de drukte en herrie.

  Dochter is er met school geweest en nog eens met een vriendinnetje en haar moeder en dat heb ik voor hen ook betaald. De moeder had niet veel te besteden en ik was blij dat ik zelf niet hoefde en zo was iedereen blij.

 3. Vorig jaar in augustus met kinderen , aanhang en kleindochter !
  Leuke dag gehad !
  Maar het is inderdaad erg druk al moet ik zeggen dat ze de wachtrijen wel goed geregeld hebben …
  Het Sprookjesbos in Enkhuizen is voor onze kleindochter ( bijna 4 ) nu toch nog een stuk leuker !

 4. haha wat een leuke kabouters. Ik ben al jaren niet meer geweest in de efteling. Erg hé. Misschien deze zomer maar dat moeten we nog even bekijken. :)

 5. Net nog vorige week geweest, ben 3 weken op vakantie geweest met het gezin en een bezoekje efteling met de kids kon niet ontbreken! Zalig om na al die jaren terug te gaan. Niet zo enorm druk, dus dat viel goed mee ????

 6. De laatste keer dat we daar waren was het met de winter efteling het was super koud en alle fonteinen waren bevroren wat echt een heel mooi plaatje gaf. We kochten om warm te worden een kop soep wat we bij een vuurplaats opaten en oja daar kreeg je een heel onflateuze unox must bij die ik toch heel dankbaar heel de dag heb gedragen zoals heel veel mensen. Ikkijk er met een heel goed gevoel op terug.

 7. Een jaar of 4 geleden met schoolreis van de basisschool van de meiden. Het is de enige schoolreis waarbij ik als begeleider meewilde. Voor ons met gezin van 5 is het niet te doen om daar (regelmatig) heen te gaan, het is een mooi park, maar de entreeprijs is bizar. en zelfs met korting van de supermarkt vind ik het nog duur. Dus ik was erg blij dat we die kans met school kregen.

 8. Ik ben afgelopen maart nog geweest en vorig jaar ben ik een weekend verbleven in Bosrijk. Beide was super maar nu hoef ik voorlopig even niet meer naar de Efteling ;)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.