De Pokémon app: waarom ik mijn kinderen er graag mee laat spelen

Ineens was hij er: de Pokemon app Pokémon Go.

Deze Pokémon app veroorzaakte een nieuwe rage, waar menigeen aan meedoet. Niet alleen kinderen, ook volwassenen kunnen het niet laten om Pokémons te zoeken.

Voor wie het heeft gemist, even een korte uitleg wat de Pokémon app Pokémon Go precies is.

Huh? Pokémon Go? Wat is het in vredesnaam?

De Pokémon app, Pokémon Go is een gratis spel op een app. Het spel draait er om dat je Pokémons vangt. Wat Pokémon Go anders maakt dan andere spelletjes die je op je smartphone speelt, is dat het een zogenoemde augmented reality app is. Dat wil zeggen dat iets virtueels in de echte wereld wordt gezet. Met andere woorden:

Je kunt Pokémons vinden in je eigen achtertuin, keuken, slaapkamer, bibliotheek, kortom overal waar je komt kun je Pokémons vangen!

In onderstaand filmpje wordt Pokémon Go in een ruime minuut haarfijn gedemonstreerd.

De Pokémon app Pokémon Go voor dummies

Waarom ik mijn kinderen graag met de Pokémon app Pokémon Go laat spelen

Vanochtend was mijn jongste zoon aan de beurt om met mijn naar de stad te gaan. Hij koos een broodje bij de Subway en ik dronk daar koffie. Daarna ga ik altijd graag even naar de bibliotheek. Meestal vindt mijn jongste zoon dat maar saai. Maar dit keer was het geen probleem! ‘Want,’ zei hij:

‘Ik ga kijken of er een Pokémon in de bibliotheek zit, en die vangen!’

Inderdaad bleek zich een Pokémon op te houden in de jeugdbibliotheek. Dus terwijl ik rustig leuke boeken uitzocht, was mijn zoon lekker aan het zoeken. Ik had geen kind aan hem.

Computer nerd ontdekt Pokémon Go en waagt zich buiten

Ook mijn oudste zoon heeft Pokémon Go ontdekt. Mijn oudste zoon doet een opleiding Game Developer en is een echte computer nerd. Hij zit veel achter zijn computer. En als ik daar wat van zeg dan is het antwoord: ‘Dat moet voor mijn opleiding.’ Kortom ik heb geen poot om op te staan.

Mijn oudste zoon komt dan ook niet zo vaak buiten. Hij heeft een t-shirt met daarop de tekst: ‘I went outside once, but the graphics weren’t very good.’ Hier zie je hem een paar jaar geleden, toen hij verplicht moest buiten spelen van mij. Ik bedoel maar…

pokemon app

Dus wie schetst mijn verbazing toen ik van de week thuis kwam, en mijn oudste zoon buiten rondliep. Weliswaar met zijn smartphone in de handen, maar toch.

Nu snap ik ineens waarom hij buiten was: ‘Hij was Pokémons aan het vangen!’

Dat is dus de reden dat ik mijn kinderen graag met deze Pokémon app laat spelen.

De Pokémon app motiveert kinderen om naar buiten te gaan en in beweging te komen!

Buiten zijn vind ik gezond. En als ze tijdens hun zoektocht naar Pokémons per ongeluk 10.000 stappen zetten ben ik helemaal blij!

Waarschuwing: Pokémon Go kán gevaarlijk zijn

Het element dat Pokémon Go zo leuk maakt, betekent helaas ook dat het gevaarlijk kan zijn. Er schijnen al talrijke mensen brokken te hebben gemaakt omdat ze zo geconcentreerd Pokémons zochten dat ze niet op het verkeer letten… De Pokémon app waarschuwt hier zelf ook voor met onderstaand plaatje en opmerking:

pokemon app

Nou hebben we daar op het platteland niet zo veel last van druk verkeer, maar het blijft zeker een belangrijk aandachtspunt.

Praktische informatie over deze Pokémon app

Je kunt deze Pokémon app gratis downloaden in de App Store. Je heb minimaal iOS 8.0 nodig als je een iPhone hebt. Ik heb een iPhone 5c en dat gaat gelukkig goed. Lees ook mijn post Waarom heeft Apple de iPhone 9 overgeslagen?. Andere smartphones moeten minimaal 4.4 zijn. Je kunt de Pokémon app voor android smartphones downloaden bij Google Play.

Je hebt internet op je smartphone nodig om het spel te kunnen spelen. Op dit moment is deze Pokémon app zo enorm populair dat je het spel niet eens altijd kunt spelen. Dan laadt het spel niet goed.

Andere Pokémons apps

Er zijn nog veel meer Pokémon apps. Maar het is de Pokémon Go app die nu dus zo waanzinnig populair is. Andere Pokémon apps vind onder andere hier.

Wat vind jij van deze Pokémon app? Heb je ‘m zelf al? Of je kinderen?

Zie ook mijn post over spelletjes spelen.

58 Comments

 1. G
 2. madelief
 3. Sannne
 4. Anita
  • Sas
  • Sanne
 5. Sas
 6. VeggieMo
 7. Maryon
 8. Greet
  • Greet
  • Greet
 9. Liesbeth
 10. Sonja

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh