Reacties

De Pokémon app: waarom ik mijn kinderen er graag mee laat spelen — 58 reacties

 1. Die hype had ik inderdaad al opgemerkt. Opeens had iedereen het erover. Zomaar uit het niets. Mijn kinderen zijn nog te jong om dit te spelen, maar voor oudere kinderen lijkt het me wel leuk. Maar dat dat spelletje uit de klauwen kan lopen, bewees een jongen die zijn (bij)baan verloor omdat hij tijdens het werk voortdurend aan het Pokémonnen was.

  • LOL. Dat is niet zo best zeg van die jongen en zijn bijbaan. Het spel heeft inderdaad iets verslavends. Je wílt die Pokémon dan ook hebben ook!

 2. Mijn middelste van 13 speelt het sinds 1,5 week. Ik wist niet wat mij overkwam: "Mam, heb je zin om te wandelen of te fietsen?". Over veiligheid in het verkeer hebben we het elke keer dat hij de deur uitgaat.
  Hij keek al heel lang naar het spel uit en heeft uitgelegd wat er zo bijzonder aan is en bijzonder is het! Niet alles is even handig in de praktijk. Maar mijn zoon, die altijd op de bank aan het gamen is, gaat wel mooi naar buiten. Hij heeft Asperger en dat maakt het sociale contact in het echte leven nogal moeizaam voor hem. D.m.v. het delen van dit spel, pakt dat ook eens positief uit.

  • Het heeft inderdaad wel iets, heb ik ook ontdekt. Ik probeerde het uit, om eens te zien waar iedereen het toch over had. En voor ik het wist liep ik door de struiken omdat ik die Charamander (?) wilde pakken.

 3. Geweldig spel! Idd kinderen gaan naar buiten, spelen weer samen, praten weer! Zo knap uitgevonden. Die van mij zijn 15, 13 en 11 en snappen niet zo goed dat je niet uitkijkt of nadenkt bij het spelen van het spel. Ik hoop dat ze daar genoeg voor hebben meegekregen van ons!
  G

 4. En het zijn niet alleen kinderen hoor! Ik woon ook op het platteland en normaliter komen hier alleen maar degelijke schoenen langs ;-) Nu allerlei soorten...pokemon? vraag ik dan en het is altijd ja! En beweging krijgen ze zeker want om weer bij het dorp te komen zijn ze zo 5 km verder. Mijn kinderen zoeken ze juist in het dorp en zeggen dat ze een heleboel nieuwe mensen leren kennen.

  • Ik kan me voorstellen dat het een band schept inderdaad. Je ziet iemand anders dezelfde activiteit doen als jij, en dat roept denkt ik op tot interactie.

 5. Onze zoon is ook al zo verslaafd aan het spel.
  Ik bekeek het, maar heb het ook gelijk weer van mijn mobiel verwijderd.
  Wat dat betreft zal ik vast weer een uitzondering zijn, maar ik vind er dus echt niks aan.
  Overigens heb ik er al bijna twee tegen mijn auto aan gehad en dus mag het spel van mij compleet verboden worden. Je schrikt je de rambam als ze opeens gewoon oversteken!

  • Dat is inderdaad de schaduwzijde van deze app. En hoewel ze er op de app voor waarschuwen dat je moet opletten, zit het gevaar in een klein hoekje.

 6. En ik ben het helemaal met je eens.
  Dochterlief van bijna 9 gebruikt mijn telefoon.
  We lopen samen buiten.
  Ze leert kaartlezen en pikt ook nog eens de Engelse taal op!
  Wat wil een ouder nu nog meer.

  Ik wilde haar laten weten wat de hype inhield, zodat ze daarover mee kan praten en zeer binnenkort gooi ik de app. weer van mijn telefoon af en wachten we de volgende hype af.

 7. Ja, al meerdere malen een idioot bijna onder mijn fiets en auto gekregen deze laatste dagen. Ze letten nergens op, lopen gewoon door ook door rood licht.

  Nee, afschaffen deze ellende. Want als automobilist ben jij ten alle tijde aansprakelijk, lekker voor verzekering. Want ze gaan natuurlijk niet spontaan zeggen dat het hun eigen schuld is omdat ze een dom spelletje spelen. Nee, een scheldpartij kun je naar je hoofd krijgen.

  Mijn kinderen mogen dit daarom niet spelen.

  • Ik snap je schrik! Je schrikt je natuurlijk wild als iemand zo maar ineens oversteekt. Zelf heb ik dit gelukkig nog niet meegemaakt, want het lijkt me heel angstig.

 8. Pff ik ben het nu al zo beu. In mijn omgeving zijn het vooral volwassenen die het spelen. (deels) onder het mom van 'ik help de kinderen'. Heel mijn FB timeline staat er vol mee. Ik speel het dus ook niet, ml wel????. Maarja het motiveert hem wel om een extra lang rondje te lopen met de hond.

  • Dat is dan wel weer fijn voor de hond. Maar misschien kun je hem een activity tracker geven anders? Dat motiveert ook om meer te lopen, zonder dat hij Pokémons loopt te zoeken.

  • Beweging is goed, alleen niet op gevaarlijke plekken. Kinderen bewegende weinig.

   Heb jij een beter alternatief om ze te laten bewegen. Kinderen bewegen vooral met hun ogen naar een beeldscherm.

  • Dankzij deze app lopen ze nog steeds vooral met hun ogen naar een beeldscherm en letten ze totaal niet meer op het verkeer.
   Misschien denk je er anders over als je zelf al twee keer op de rem heb moeten staan met het hart in je keel omdat één of andere idioot weer eens gewoon de weg oversteekt omdat hij/zij alleen maar naar het schermpje tuurt om Pokemons te vangen

  • Sanne, wat dit betreft heb je helemaal gelijk. Op het nieuws hoorde ik ook dat er veel ongelukken gebeuren.

   Het spel heeft duidelijk twee kanten. Maar de positieve kant is ook echt wel heel mooi.

  • Yikes! Dat vind ik doodeng: dicht langs het spoor. Eigenlijk zou zo'n app zo moeten zijn ingesteld dat de pokemons alleen op veilige plekken zitten. Maar dat is denk ik te ingewikkeld.

 9. Kom op zeg, ongelooflijk dat mensen hier blij mee zijn omdat hun kinderen dan eindelijk is naar buiten gaan.

  Ik vind het zo gek om te zien dat mensen met hun neus in hun telefoon opzoek gaan naar een fictief wezen en daarbij niet letten op het verkeer. Ik heb al een paar keer flink moeten remmen om niet een pokemon "jager-vanger" omver te fietsen.

 10. Je hoort inderdaad "opeens" iedereen over deze app! Onze kinderen zijn denk ik nog te jong hiervoor, al denk ik dat Thijs het misschien wel leuk zou vinden, maar hij komt toch heel veel buiten en is nog heel druk met de dino-app van de dinoplaatjes van de AH ;)

 11. In mijn gezin doen we er niet aan, maar we zien dat veel mensen er wl mee bezig zijn. Je raakt makkelijk aan de oraat met iemand die dat spel speelt en ik maak grapjes tegen manlief. We wandelen veel en op onbekende plekken gebruikt hij dan de Iphone. Zeg ik tegen hem of ie al een Pokemon heeft gevonden :-)
  Maar idd wel uitkijken. Ik kan me voorstellen dat spelers er zo in opgaan dat ze de rest om zich heen vergeten.

  • Dat is inderdaad het gevaar van deze pokemon app: dat mensen er zo in op gaan dat ze niet meer opletten. Dat blijkt ook uit sommige comments hierboven.

 12. Ik kende het zelf niet tot dat mijn man deze week van zijn werk thuis kwam. Hij werkt bij Pro Rail, verkeersleiding en er waren 's avonds kinderen op de spoorbrug gesignaleerd op zoek naar Pokemon!!!! LEVENSGEVAARLIJK dus!

 13. Hier staat het ook op mijn telefoon, zodat we ook eens kunnen zoeken. Maar ze moeten inderdaad goed uitkijken en niet vergeten dat er meer is dan alleen het Pokemon spel.

  Afgelopen week zag ik al allerlei groepjes door het park lopen. Normaal is het daar niet zo druk. Wel mooi dat ze nu allemaal naar buiten willen, lekker een frisse neus halen!

 14. Ik lig in een deuk om die actie van je zoon, met zijn "buiten spelen" foto! Typische nerdhumor! Er zijn overigens leuke outdoor camps voor gamers zoals hij, zoals outdoor Hacker camp/conference HA2017, misschien leuk voor hem?

  Groet,Greet

 15. Leuk om al de wandelende jongeren tegen te komen op ons pad als we de honden uitlaten. We gaan met ze in gesprek en vinden het heel gezellig.
  Vergeet niet dat er voor de dames inmiddels ook al een app is nl. de Chardonnay Go. Beslist even kijken :-)

 16. Haha wat een goede foto van je zoon (en een goede tekst voor een shirt!). Ik vind Pokemon GO ook wel een uitkomst om de kids in beweging te krijgen. Opeens gaat mijn kleinste graag mee boodschappen doen in de supermarkt, helemaal top :) Dit weekend was hij dan wel weer teleurgesteld want de app was steeds uit de lucht. Wel inderdaad heel erg oppassen in het verkeer want ik merk dat hij er soms erg in opgaat.

 17. Mijn man en ik spelen ook Pokémon Go! Een leuke manier om de omgeving beter te leren kennen, want ook struikelstenen, beelden en street art staan in de app aangegeven als Pokéstops. En die hebben we dus ontzettend veel in de buurt!
  Voor de veiligheid heeft hij de telefoon in zijn hand, ik haak mijn arm in de zijne en hou de omgeving in de gaten. Hij zegt welke kant we op moeten en ik kijk of het veilig is. Werkt prima. :)

  • Wat een briljante oplossing hebben jullie: eentje zoekt de Pokémon en de ander let op de veiligheid van de omgeving. Ik zie meteen een nieuwe wet voor me waarin staat dat Pokémon Go altijd in tweetallen moet worden gespeeld.

   Supergoed idee van jullie Lydia.

 18. Ik vind het ontzettend leuk bedacht! Zeker om kids naar buiten te krijgen. Maar ... nadat ik afgelopen donderdag met de fiets bijna een aanrijding had met twee pubers op die opeens midden op het fietspad stopten met fietsen vanwege een Pokemon die zich daar zou ophouden, vind ik het toch iets minder leuk.
  Mijn zonen (18 en 14) doen er overigens niet aan mee.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder