Reacties

Pakketje aannemen voor de buren? — 44 reacties

 1. Ik neem graag pakjes aan voor de buren, want zij doen dat ook voor mij. Nou is het wel zo dat wij overdag (nog) niet vaak thuis zijn. Bij de overburen (altijd thuis) worden best veel pakjes bezorgd - ook van ons dus. We proberen dat te voorkomen door spullen op een afhaalpunt af te laten leveren als we weten dat we er niet zijn. Je wilt mensen immers niet overvragen.

  Helaas denk je soms dat een pakje op een vrije dag komt, wat dan toch niet gebeurd. Met als gevolg dat het toch bij de buren wordt afgeleverd.

  Eerlijk vind ik het systeem niet kloppen. Persoonlijk geef ik er de voorkeur aan dat het pakje na één keer proberen bij een afhaalpunt wordt afgegeven.

  • Het is ook wel lastig inderdaad als je een pakje verwacht op een vrije dag, en dat het dan niet komt. De bezorging is niet altijd even betrouwbaar wat dat betreft.

 2. Geweldig dat er stickers zijn die speciaal voor buren zijn die geen pakjes willen aannemen
  Hier in het buitengebied ken ik het probleem niet. Als ik niet thuis ben dan legt de postbode mijn pakje in een van de schuren. En schrijft hij keurig op een briefje de locatie.
  Dit gaat alleen niet op als er een handtekening gezet moet worden. Dan zorg ik er voor dat er iemand thuis is.

  • Fijn dat de postbode initiatief toont en het pakje dan gewoon in een schuur legt. Daar hoop ik zelf ook altijd op als ik niet thuis ben. Dat heb ik liever dan dat hij het weer mee neemt.

   Wij hebben gelukkig ook een vrij grote brievenbus aan de weg, en daar passen ook veel pakjes in.

 3. Ik bestel regelmatig bij Wehkamp en laat bezorgen na zes uur 's avonds. Dan ben ik altijd thuis. Ik vind het zelf geen probleem om een pakket aan te pakken voor de buren. Komt zelden voor. Het ligt ook aan de band die je met je buren hebt denk ik. Die is bij ons gelukkig prima.

  • Dat is ook een slimme oplossing inderdaad. Gewoon na een bepaalde tijd laten bezorgen waarvan je zeker weet dat je dan thuis bent.

   Als het contact goed is met de buren dan denk ik ook dat iedereen elkaar graag een plezier doet en dat pakje aanneemt.

 4. Kleine moeite, toch?
  Ik neem pakketjes aan voor het hele deel van de straat indien nodig. De postbode weet dat. Ik vind het zelf ook heel fijn als ik niet helemaal naar de POA moet om het op te halen, of nog een dag moet wachten.
  Onze buren nemen ook pakketjes voor ons aan. Het is een prettige buurt waar men graag iets voor elkaar doet.
  Ik probeer wel thuis te zijn als een pakketje komt.
  Ik zou in het geval van die mevrouw eens vriendelijk aan de postbode vragen wat te minderen of alleen voor directe buren te komen.

 5. Ik heb met mijn bezorger afgesproken dat hij het achter ons huis legt als wij er niet zijn ! In ons vorige huis nam ik altijd pakjes aan voor de buurman, geen probleem. Maar 1X heb ik het niet gedaan, toen moest ik tekenen. En dat doe ik niet.

 6. Ik neem pakjes aan voor twee buren links en twee buren rechts van mijn huis. Verder weg niet. Ik hoef niet vaak pakjes aan te nemen. Ik zal nooit tekenen voor andermans pakje.

 7. Ik vind het geen probleem om een pakketje aan te nemen. Zelf vind ik het niet fijn als mijn pakketje bij de buren ligt. Ik zou het fijn vinden als ze al onze pakketjes gewoon gelijk bij een ophaalpunt zouden bezorgen.

  • Interessant Els. Ik heb een pakje juist liever bij de buren dan op een afhaalpunt. Maar dat is ook omdat ik voor een afhaalpunt 8 kilometer moet rijden.

 8. Ik neem graag pakketjes aan van de buren, andersom gebeurd dit ook. Ik kan niet altijd een tijdstip kiezen en ben vaak hele dagen aan het werk. In onze oude flat gebeurde dit ook. Erg blij dat het hier ook gewoon fijn wordt gedaan.

 9. Ik vind het geen probleem. Ik denk dat ik gemiddeld 1x per maand een pakketje voor de buurman aanneem. Hij werkt heel onregelmatig, dus is maar zelden thuis als je t pakketje wordt bezorgd.
  Ik ga het wel een probleem vinden als ik voor de halve straat pakketjes aan moet gaan nemen of wanneer het om de haverklap raak is, ik ben geen postkantoor.
  Zelf zorg ik dat ik thuis ben als er een pakketje bezorgd wordt, vaak kun je het tijdstip kiezen, dus dat is ideaal...
  Het is inderdaad vervelend voor de pakketbezorgers dat als ze een pakketje niet kwijt kunnen, ze maar voor één keer betaald krijgen. Aan de andere kant, je kunt niet mensen met pakketjes van andere mensen opzadelen, dat mag je ze niet verplichten. En bij sommige pakketbezorgers krijg ik het gevoel dat ze het door je strot willen duwen.

 10. Ik vind het heel prettig dat mijn buren pakketjes voor mij aannemen. Als ik het bezorgmoment kan plannen, zorg ik dat het afgeleverd wordt als ik thuis ben. Maar dat kan niet altijd. Als ik soms kort na elkaar een paar pakketjes bij de buren af moet halen, geef ik hen een klein bedankje. Van mij mag een pakketje na één keer aanbieden meteen naar het afhaalpunt worden gebracht. Dat is hier de plaatselijke supermarkt, dus geen enkel probleem. Afhaalpunten van andere bedrijven (dhl, dpd, kiala) zitten vaak ook prima op de route.

  • De afhaalpunten zijn hier op het platteland 8 kilometer verderop. Dus ik baal altijd wel als ik een pakketje heb gemist en het ook niet bij de buren is afgegeven.

 11. Ik neem regelmatig 1 (of meerdere) pakket(jes) aan voor de buren. Zij werken allebei (deels) en ik ben toch thuis. Ik vind het een kleine moeite.
  En andersom gebeurd het ook wel hoor. Ik ben ook wel eens niet thuis en dan ligt het gewoon bij hun.

 12. Ooooh een nieuwe look, wat leuk! Hij laadt ook veel sneller.

  Ik neem ook wel wat aan voor de buren. Maar ook wel eens voor kennissen die iets alleen in Duitsland kunnen laten afleveren. Dan stuur ik het door in Nederland. Dat is een vriendendienst maar het moeten wel simpele dingen zijn. 12 flessen whiskey vind ik te zwaar om mee te zeulen, dus dat moet afgehaald worden.

  • Oh dank je Armande! Heel fijn dat je de nieuwe look mooi vindt. Ik moet zelf altijd erg wennen aan iets nieuws. En top dat hij sneller laadt. Dat was ook de bedoeling!

  • Ik heb gemerkt dat die share-buttons de pagina vaak traag maken, omdat ze van een andere website geladen moeten worden. Zo te zien zijn deze van jou sneller dan die share-to-any die ik nu heb.

 13. Ha, ik ben ook zo'n Sandra geloof ik! Ik ben vrijwel altijd thuis, en anders is er wel een huisgenoot. Veel buren zijn vrijwel altijd weg. Ik vind het geen probleem hoor, en we maken er ook wel grapjes over tegen de buren: we gaan een vergoeding per pakket vragen! Volgende keer krijg je het tegen betaling mee! Gelukkig is de sfeer in de straat prima.

  • De sfeer onderling is denk ik heel bepalend voor de beleving van pakketjes aannemen. Als iedereen elkaar goedgezind is voelt dat heel anders dan wanneer je je buren nooit ziet of het gevoel hebt dat ze misbruik maken.

 14. Ik heb het liefste bezorging in de avonduren, of dat ze het op een afhaalpunt achterlaten. Mijn buren nemen gelukkig wel al mijn pakjes aan zonder te klagen en dat doe ik dan ook boor hun. Ik ben alleen bang dat ze er ooit een keertje klaar mee zijn, want ik heb elke week wel pakjes.

  • Ik zou me dan ook bezwaard voelen denk ik. Het slimme om te doen is denk ik simpelweg vragen of ze het vervelend vinden. Grote kans dat ze het geen punt vinden.

   En als ze zeggen dat het geen probleem is, zou ik een week later eens een bosje bloemen langs brengen als bedankje.

  • Een tijdje geleden had post.nl een actie waarbij je een reep chocolade bij je buren kon laten bezorgen als die een pakketje voor je hadden aangenomen, dus dat heb ik natuurlijk wel gedaan. ????

 15. Wat erg eigenlijk dat daar zelfs stickers voor bestaan, dat je geen pakket wil aannemen voor je buren. Kleine moeite toch? Enige waar ik weleens moeite mee heb, is als de postbode hard op het raam klopt terwijl onze jongste net slaapt. Maar dat is meer een luxeprobleem ????

  • Oh Merel, dat vind ik geen luxeprobleem joh! Als je je kind eindelijk stil hebt en het slaapt dan wil je echt niet dat een postbode je kind weer wakker bonst!

   Ik voel helemaal met je mee!

 16. Inderdaad een kleine moeite,
  Wij nemen ook pakketjes aan "voor het gedeelte van onze straat met 10 huizen" De postbode weet dat wij dat onderling probleemloos voor elkaar doen. Wij vinden het immers ook fijn als door de overige buren voor ons gebeurt, en we op deze manier niet een dag moeten wachten. Moet er wel aan toevoegen dat wij onze zijdelingse buren ook allemaal kennen, en dat is in een stad of grote flat denk ik al snel minder het geval.

 17. Ik ben de enige in de straat die niet meer hoeft te werken. Gemiddeld vijf keer per week neem ik pakketjes voor buurtgenoten in ontvangst. Bij twee mensen heb ik afgehaakt. Een vond het normaal om als afleveradres mijn adres op te geven omdat ik toch altijd thuis ben. Een ander had een pakket uit de USA waarvoor € 250,- inklaringskosten, invoerrechten en BTW betaald moesten worden. Dat heb ik te goeder trouw voorgeschoten. Dit werd wel terugbetaald, echter met € 25,- per maand, want die extra kosten " hadden ze niet op gerekend." Ik beperk me tegenwoordig tot handelbare pakketten van normaal formaat. Dus geen tuinameublementen, gasfornuizen of 12 zakken hondenvoer van elk 20 kilo. Daar is mijn smalle gang niet op berekend en neem ik niet meer aan.
  Mijn straat ligt als eerste op de route van DHL. Daar kan die goede man ook niets aan doen. Sinds ik niet meer werk sta ik niet gauw voor 10 uur op. Dat DHL mannetje vond het nodig, terwijl alle gordijnen nog dicht waren om negen uur in de ochtend op mijn deur staan te bonken waardoor mijn honden helemaal over de rooie waren en ik met een bonkend hoofd en hartkloppingen in mijn onderbroek de trap af sukkelde. "Goede morgen, ik heb een pakketje voor de buren." Dankzij mijn chronische ochtendhumeur doet hij dit nooit meer, tenzij het voor mezelf is.
  Helpen doe ik graag, maar al te goed is buurmans gek. Daar ben ik inmiddels wel achter gekomen.

  • Jeetje Joannes, dat is niet niks! Vooral niet dat de postbode je om 9 uur 's ochtend wakker bonst met post voor de buren.

   En ik vind het ook niet oké als mensen zo maar ongevraagd jouw adres opgeven bij een bestelling. Dan gaan ze er inderdaad te gemakkelijk vanuit dat jij het wel aanneemt.

   Superaardig dat je de inklaringskosten voorschoot. Maar ook daar schokkend dat die mensen niet onmiddellijk het hele bedrag terugbetaalden!

   Zulke mensen maken inderdaad misbruik van je goedheid.

 18. Wij nemen ook van elkaar pakketjes aan.
  De postbode vraagt ook altijd eerst netjes of we het willen. Anders komt hij de volgende dag terug.
  Maar ik heb er geen probleem mee om een pakketje even aan te nemen.

  Zo vaak gebeurt het immers niet. Maar wel handig dat je idd bij sommige bedrijven een tijdstip kan kiezen of een dag.

 19. Zelf neem ik pakketjes aan van mijn buren en zij doen gelukkig hetzelfde voor mij. Op het moment ben ik veel thuis en kan ik mijn pakketjes gewoon zelf in ontvangst nemen, want als bv. mijn buren ook niet thuis zijn en ik inderdaad nog een dag moet wachten vind ik dat niet altijd tof (lees : ik ben verwend :p). Liefs.x

 20. Omdat ik in ploegendienst werk ben ik vaak overdag thuis en neem dan graag pakketjes aan voor buren, zolang het wederzijds is natuurlijk!

  Zodoende komen de buren regelmatig pakketjes bij ons halen en bel ik vaak bij de buren aan om ons pakket te halen.

  Ik heb wel eens begrepen dat een bezorger ongeveer 1.60 per afgeleverd pakket krijgt, je moet dan flink bezorgen wil je een fatsoenlijk uurloon hebben!

  Een baan met een hoop stress en druk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder