Reacties

Oudere vrouwen kleding in beeld in Oog voor stijl — 29 reacties

 1. Ikzelf ben bijna 70 en kleed me graag comfortabel en houd ook niet van sjaaltjes etc. Mijn buurvrouw is 85 en ik heb grote bewondering voor haar kledingstijl: kleurrijk, fantasievol, soms gewaagd maar nooit saai!

 2. Ik hou ook van comfortabele kleding, jurk(altijd tricot) met vest(je) meestal met een legging of dikke panty, soms een broek met tuniek. Altijd alles effen maar ik draag er wel graag wat grotere sieraden bij, denk etnische stijl, altijd zelf gemaakt, maar nooit sjaaltjes of zo. Wat ik alleen zo jammer vind bij sommige vrouwen die ook gemakkelijke kleding willen is dat het vaak zo slonzig is, afgewassen, verschoten, lubberende shirts, vesten of truien vol met pillen. Nou ben ik waarschijnlijk een ontzettende pietlut wat mijn kleding betreft, ik strijk alles en alle pillen haal ik eraf en alles wat verschoten, kapot is of lubbert wordt poetsdoek of gaat weg. Maar met secuur en vooral niet te vaak wassen blijft alles wel lang mooi. Ik heb sommige dingen al zeker 10 tot 15 jaar.

 3. Ik vind comfortabele kleding ook belangrijk. Toen ik nog echt slank was kon ik veel meer dragen. Nu gaat dat niet meer. Goedkoop is bij mij meestal duurkoop.
  Ik houd de basis basic. Sjaals zijn voor mij de manier om een outfit een andere look te geven. Ik vind het leuk om naar mensen te kijken die een eigen stijl hebben.Zelf kijk ik vooral naar wat ik kan combineren.
  Ik bezit 2 jurken (blauw en zwart) , 5 rokken ( blauw, zwart, een geruite, beige en een witte.)
  Spijkerjasje, blauw jasje, 6 vesten (rood, 3x blauw, groen, zwart)witte en lichtblauwe blouse, shirtjes, spijkerbroek en een antraciet grijze broek.
  Van de vesten houd ik er 2 voor "net", de rest wordt veel gedragen. De jurken zijn meestal ook voor "net", de rokken worden veel gedragen Bezit een stuk of 7 leuke sjaals en kan daardoor veel combinaties maken. Schoenen , zwarte laarsjes voor "net", bordeaux rode platte schoenen, zwarte enkel schoenen.
  Schoenen voor de zomer, blauwe gevlochten schoenen, sandalen, rode laarsjes.
  Allemaal schoenen waar ik goed op kan lopen.
  Het zwarte en blauwe jurkje worden sportief door met het blauwe spijkerjasje te dragen. Zo kan ik echt heel veel combinaties maken en grijp ik bijna nooit mis.

 4. Met bijna 70 zal ik wel tot de oudere vrouwen behoren. Ik heb altijd van kleur gehouden en heb een grotere maat 48-50. Als ik me kleed in laagjes en gedekte kleuren wat je vaak ziet in grote maten adviezen zie ik er 20 kilo zwaarder uit en vooral heel lomp.
  Als ik iets kleurigs draag krijg ik vaak te horen wat zie je er goed uit.
  wat is thuis draag is inderdaad makkelijk, maar ook altijd wel in kleur. Als ik ergens naar toe moet draag ik wel wat meer opgetut en met sjaaltje, kettingen en oorbellen. Van de laatste heb ik 150 paar, dus iets bijpassends is er altijd wel

 5. Mijn indruk is dat jij een relaxte natuurlijke/romantische stijl hebt. Geen wonder dat je geen aansluiting vindt bij de meer dramatische gedurfde kleding uit het boek! Wat jullie wel gemeen hebben, is dat je geen zin hebt om in kleding de waan van de dag te volgen. Qua kleuren denk ik, dat warme ondertonen je meer tot hun recht zullen laten komen dan helderder kleuren met koelere ondertonen.
  Je bent heel consistent in je stijl, daar voel je je duidelijk het meest thuis in. Ik kan me heel goed voorstellen dat je geen behoefte hebt aan opvallende accessoires. Je draagt al graag bloemetjes, dus saai wordt het nooit!

 6. Het lijkt me een leuk boek om te bekijken. Zelf houd ik wel heel erg van kleur, maar inderdaad ook vooral van comfortabel. Ik zou jouw stijl trouwens (wat ik er hier van kan zien) zéker niet als saai omschrijven. Gewoon gezellig, zou ik zeggen.

 7. In de tijd dat ik nog werkte was enige stijl wel gewenst. Nu ik thuis ben is een spijkerbroek met een slobbertrui in de winter wel genoeg. Overhemden hoeft niet meer. Ik sluit me dus niet bij Willy aan, maar meer bij jou aan.

 8. wat heerlijk dat iedereen zelf kan kiezen hoe hij of zij er bij wil lopen. vroeger moest je mini als mini de mode was en maxi als maxi de mode was. nu koop je zelf wat je leuk vindt. ik draag ook rustige kleding omdat ik wat zwaarder ben en mijn vetrolletjes niet overal doorheen wil zien.

 9. Ik heb altijd hetzelfde aan.. nou ja, ik bedoel, ik doe wel schone kleding aan, maar ik heb vijf dezelfde broeken. En verder heb ik altijd een zwart shirt in en dat is het dan.

  Love As Always
  Di Mario

 10. Ik vrees dat ik precies hetzelfde zou denken. Ik ga ook voor wat lekker zit. Bovendien heb ik vaak hetzelfde aan. Omdat ik dat van het droogrek haal en aantrek. Hoef ik ‘t niet in de kast te hangen. :-)

 11. Wel erg kleurrijke kleren op de foto's.Ik heb het boek wel eens ingekeken.Mijn stijl is het niet maar prima dat iedereen kan aantrekken wat zij wil natuurlijk. Ikzelf heb een paar echt mooie kleren maar meestal hou ik het rustig en in huis heb ik altijd iets makkelijks aan.
  Maar vind het ook leuk om me bij gelegenheid lekker mooi aan te kleden en op te tutten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder