Opruimen na de feestdagen: Zo, en nu aan de slag!

opruimen na de feestdagen

Zo! Het is 2 januari. Een nieuw jaar, en een nieuw begin! Eindelijk kan ik gaan opruimen na de feestdagen. Vandaag ga ik eens flink huis houden in het huishouden. Dit staat er op mijn te-doen-lijstje:

Opruimen na de feestdagen: mijn te doen lijstje

 1. kerstspullen opruimen
 2. bedden verschonen
 3. spinnenwebben weghalen
 4. schone was opvouwen
 5. gymtassen kinderen opspeuren, en kleding er uit halen om gewassen te worden
 6. vieze was wegwerken
 7. keuken schoonmaken
 8. opruimen
 9. kapstok opruimen, want daar is een enorme wildgroei van jassen
 10. kinderen achter de vodden zitten om hun slaapkamers op te ruimen
 11. kwart over tien een kopje koffie drinken!

Vang de spinnen wees niet bang!

Het doet me denken aan dit poeziealbum versje:

Sop de muur
Dweil de gang
Vang de spinnen
Wees niet bang
Schil de piepers 
Kook de pap
Dan vindt iedereen je knap

Maar waar oh waar zijn de tijden gebleven, dat iedereen je dan knap vond?!

Opruimen na de feestdagen: hulp

Wil je wel opruimen, maar weet je niet goed waar en hoe te beginnen? Hieronder een aantal fijne tips.

Hoe ziet jouw eerste ‘gewone’ dag van het nieuwe jaar er uit? Wanneer ga jij opruimen na de feestdagen?

Similar Posts

11 Comments

 1. Euh, eigenlijk een beetje zoals de jouwe… ik ben net klaar met de kerstboom en versieringen op te ruimen en daarna alles te stofzuigen, nu ga ik verder met de was en alles her en der opruimen… :-)

 2. Leuk dat gedichtje erbij, ken het ook nog van vroeger… :-)
  Hier ook opruimen en schoonmaken,alhoewel het niet méér is dan gewoon hoor. We hebben geen kinderen die rommel maken, dat scheelt al veel denk ik.
  Straks nog een heerlijke citroenkoek bakken voor de visite. Had al koekjes gemaakt maar kwam een recept tegen wat me zo superlekker lijkt dat ik nog maar wat bak.Die koekjes komen een andere keer wel op ;-)

  Groet,Marga

 3. Gewoon maar weer aan het werk. Wij hebben gisteren de kerstboom opgeruimd, dus dat is vast geregeld. Ik moet vandaag ook nog even wat boodschapjes doen en naar de bank om mijn pas te laten repareren, of een nieuwe krijgen.

 4. Ik heb de kerstversiering nog te staan, die ga ik vrijdag opruimen en dan gaat gelijk de grote schoonmaak binnenshuis beneden beginnen. Ben vanochtend buitenom bezig geweest. ik vind het nog zo gezellig staan, dus meestal ruim ik de boel zo aan het einde van de kerstvakantie op.
  En heb idd de bedden ook al verschoont, heerlijk zo’n schoon bed. En dan nu even blogjes lezen :)

 5. Hier is de Kerstboom ook weer verbannen naar zolder. Het is niet dat ik het niet mooi vind, maar na drie weken verlang ik weer naar een gewoon huis.
  Zometeen naar de bieb, en verder heel veel opruimen. 2013 wordt een jaar van heel veel weggooien en een met een schone start beginnen.

 6. De kerstspullen opruimen en de woonkamer schoonmaken had ik gisteren al gedaan. Vanmorgen weer gewoon naar het werk geweest, daarna boodschappen gehaald en even op de bank gezeten. Toen met de hondjes gewandeld en nu even achter de computer. En zometeen eten koken, weer eens heel gezond, aardappels, sperziebonen en worst!

 7. Uhhh, eens even denken… met de kinderen naar mijn ouders, snottebellen afvegen, naar AH om klacht in te dienen maar helaas was de manager er niet, zieke Man beetje oppeppen, in mijn eentje de restjes opeten, boek uitlezen, logje schrijven, was doen, schone was opruimen en nu snel slapen. Kortom, niets bijzonders vandaag :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.