Wanneer ruim jij de kerstboom op?

kerstboom opruimen

Op Facebook zag ik diverse berichten voorbij komen van mensen die vandaag de kerstboom opruimen. Zelf voel ik het ook wel een beetje kriebelen eerlijk gezegd.

Maar vandaag heb ik geen tijd om hem op te ruimen, omdat mijn man ooit zo eigenwijs was om ter wereld te komen op de dag na Kerstmis.

Wanneer ruim jij de kerstboom op?

Similar Posts

44 Comments

 1. De kleinkinderen logeren hier één of twee nachtjes en eens zij terug naar huis zijn, breek ik de kerstboom af en berg alle kerstversiering weer op tot volgend jaar. De kerstboom staat hier dus gewoon nog omdat de kleinkindjes het leuk vinden…. Ik zal het leuk vinden als alles weer opgeruimd is.

 2. Ik denk eind volgende week. Meestal gaat hij aan het eind van de kerstvakantie weer naar zolder.
  Mijn ene zoon is vandaag begonnen met zijn kerstbomen jacht. Voor iedere kerstboom krijgt hij 50 cent. En hij moet ze volgende week woensdag inleveren. Hij hoopt er weer veel te vinden.
  De eerste ligt inmiddels in de tuin.

   1. Het wordt door de gemeente geregeld. Op een vastgesteld tijdstip ( in dit geval as woensdag) staan er een paar gemeentewerkmannen klaar op een centraal punt in het dorp. Daar kunnen ze hun bomen dan brengen. Per ingeleverde boom krijgen ze €0,50. De bomen gaan dan meteen de versnipperaar in.
    Zo voorkomen ze spontane vreugdevuren en overlast met oud en nieuw.

 3. ik ruim hem niet op, omdat hij er niet staat, ik zet nooit een kerstboom, ik heb zo wie zo al de grootste hekel aan die feestdagen, ben ook altijd weer heel blij als het 2 januari is, maar ja je moet er door, of je wil of niet.

 4. Onze kleindochter is nog tot donderdag bij ons. Maar vrijdag ruim ik dan wel meteen de kerstboom op. Ook wel weer lekker alles opgeruimd naar de zolder.

 5. Ik heb geen kerstboom maar een pot met omgekeerde wortelstronk met daarin antieke kerstboomvogeltjes en een inmiddels 30 jaar oud wat aangepast klein kunstboompje met daarin de rest van de oude vogeltjes, kerstgroepje onder een stolp en een draadmandje met oude kerstballen. Alles blijft traditioneel staan tot driekoningen, eerder opruimen zou ongeluk brengen vlg de legende ;)). Daarna blijven de dingen staan die niet specifiek kerstig zijn maar eerder meer winterse decoratie tot het niet mooi meer is of ik het zat ben. Ik moet wel zeggen dat ik pas 1 à 2 dagen voor kerst alles neerzet dus zolang staat het er uiteindelijk niet.

 6. 2 of 2 januari altijd, vind het teveel gedoe om alles neer te zetten en hangen voor maar paar dagen 14 dagen is prima.

 7. Gefeliciteerd met je man :) ik had ook al een beetje kriebels vandaag om de kerstboom op te ruimen maar was te lui :) deze week ruim ik hem wel op.

 8. Hier geen kerstboom maar wel een paar mooie takken in een grote pot met oasis gestoken. Een paar lichtjes in en een paar rode hartjes. Het ruikt hier heerlijk naar den. Ik laat ze denk ik toch nog eventjes staan.

 9. Ik ben geschokt! Nu al de kerstboom opruimen?! Nee ik kan hem nog lang niet missen. Het zijn nog zulke donkere en korte dagen. Dus hier blijft hij zeker tot en met Driekoningen staan en daarna hangt het er een beetje vanaf op welke dag ik tijd heb om alles weer naar zolder te brengen….
  Het is trouwens maar een kleine kunstkerstboom, staat niemand in de weg en dus ook geen vallende naalden.

  Trouwens nog hartelijk gefeliciteerd met je man!

 10. Hier blijft de kerstboom staan tot volgend jaar. Wel zo gezellig om tijdens oud en nieuw nog de kerstboom te hebben staan. Ik denk dat ik hem dan het weekend daarna opruim omdat ik eerder geen tijd heb.

 11. Wij hebben dit jaar even geen kerstboom… Volgend jaar koop ik een kunstboom. Die ruim ik dan aan het eind van de kerstvakantie op. Ook met oud en nieuw vind ik de boom namelijk nog gezellig. Daarna mag ie van mij weg!

 12. He, wat stom dat je man uitgerekend vandaag jarig moet zijn! Maarre, gefeliciteerd! Wij hebben een ienieminie boompje op tafel staan, maar ik geloof dat die morgen de vuilnisbak ingaat. Wel even als mijn zoon niet kijkt, anders zal ie vast gaan brullen, haha.

 13. Wij halen hem van het weekend weg, vind de boom super gezellig maar met 2 grote jonge honden in huis een ware beproeving haha we hebben er al kunstballen in maar ook die vinden ze erg leuk ;-)

 14. Ik ruim het het liefst zo laat mogelijk op. 6 januari zegt mijn man altijd (omdat het drie koningen is?). Nu is het vrij subtiel ingericht en hebben we kerstbomen (ja, twee kleintjes) met kluit en dus vallen ze niet uit. Ik vind het altijd erg dubbel als de boom weer weg moet. Het is lekker opgeruimd, maar het is ook gelijk zo kaal. Gelukkig is het zo weer kerst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.