Reacties

Waarom zijn onroerend goed verzekeringen noodzakelijker geworden? — 19 reacties

  1. Bij de aankoop van een woonst in België ben je verplicht om een schuldsaldoverzekering te nemen.
    Hoe ouder je bent hoe duurder. Je kan het bedrag in één keer ophoesten of jaarlijks een bedrag betalen. Je kan het zien als een soort levensverzekering. Verder is ook uiteraard de brandverzekering verplicht.

  2. Natuurlijk hebben we ook zo'n verzekering, want je moet er niet aan denken dat je het kwijt raakt, maar helemaal niet dat je dan niets hebt om opnieuw op te bouwen.

    Love as Alwys
    Dimario

  3. Ik heb geen lening bij een bank, maar zit wel vast aan een opstal/brandverzekering via e VvE (Vereniging van Eigenaars). Zit een belachelijk hoog eigen risico op. Wat at betreft is een VvE onhandig. Verzekeringingen voor een VvE bieden ook zeer dure glasverzekeringen aan, omdat zij van een berijfspand uitgaan. In ons geval is het beter om de glasverzekering aan de inboedelverzekering te koppelen. Die is gewoon per appartementeigenaar.

    Van vandalisme ken ik geen voorbeelden uit mijn directe omgeving of van vrienden op kennissen. Zelf woon ik tegen een populaire binnenstad. Door het uitgaansleven is dat risico hier wat hoger, maar nog nooit iets van gemerkt. Het zijn vooral de bushokjes en aan straat geparkeerde auto's die het moeten ontgelden.

    Zelf heb ik weinig spullen (en al helemaal qua waarde). Heb dan ook de laagste inboedelverzekering. Het meeste is 2de hands en dat gaat ook gebeuren als ik iets door een inbraak moet vervangen. Verzekeringen houden daar weinig rekening mee.

  4. Ik heb net een rekening gekregen van een verzekering, ik dacht W.A., ik moet ze toch weer eens nalopen op wijzigingen in ons bestaan

  5. Ik heb een huurwoning dus geen opstalverzekering. Wel een inboedelverzekering (en een WA-verzekering). Ik ben altijd een beetje verbaasd als je ergens weer een crowdfunding-actie voorbij ziet komen voor mensen die bijvoorbeeld brand hebben gehad en niet verzekerd waren. Het hoort er gewoon bij. Meestal betaal je voor niks en heb je het niet nodig. Maar ik zie dat dan als geluk hebben ;-)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder