Reacties

Nu geld besparen op je sloffen! — 19 reacties

 1. velen hebben internet via de kabel, dan kun je je kabel abbo niet opzeggen want dat is de basis waar alles aan opgehangen is.
  Je kunt beter netflix en alle extra abbo's er uit gooien. Je mist niets aan netflix namelijk.

 2. ......vintage kleding: duur en je stijl is allang niet meer uniek. Koop je kleding gewoon bij een kringloopwinkel of bij een inbrengwinkel.. Meestal loop,je dan in kleren van een collectie van een of twee seizoenen terug maar dat vind ikzelf totaal niet belangrijk!
  ......hardlopen: niet duur en gezond dat is ook niet ( voor iedereen) waar. Je hebt in elk geval goede, schokdempende hardloopschoenen nodig en loop je 2 keer per week hard dan gaan ze ongeveer 2 seizoenen mee. Boven de 50 kun je sowieso beter niet beginnen met hardlopen. Stevig wandelen en kilometrs maken is gezonder en beter voor je gewrichten!
  ....het wereldgebeuren via t.v. en radio kun je niet missen. Journaal kijken op uitzending gemist is (voor mij) niet zinvol!
  Maar bsparen is natuurlijk altijd goed: niet alleen voor je beurs maar vooral voor ons milieu!
  .....tip voor jou, Huisvlijt: probeer met een boog om winkels als Action, Zeeman etc. te lopen (je hoeft niet te rennen, stevig doorlopen is ook prima

  • Dank voor je feedback Thea. Via internet blijf je ook op de hoogte van het laatste nieuws is mijn ervaring. En ik ervaar hardlopen wel als heel gezond. Ik doe het inmiddels al 11 jaar, en ben er erg blij mee.

   En vintage kleding is voor mij hetzelfde als tweedehands kleding moet ik bekennen. Ik loop dus heel vaak in vintage kleding ; )

 3. n.b. toen ik de titel van dit blog las, was mijn eerste gedachte : Ik loop wel 5 jaar op een paar sloffen, wat valt daar nou op te besparen

 4. Ik ben zelf ook erg blij met Netflix. Helaas zit de televisie hier standaard in ons pakket, maar als we kunnen overstappen dan gaat het er weer uit, want wij kijken nooit normaal TV. Zeker niet meer sinds we zo verwend zijn geraakt door Netflix zonder reclames. :)

  Dus niks missen aan Netflix, daar ben ik het in elk geval niet mee eens :D

 5. Ook ik werd even op het verkeerde been gezet door de titel.

  Ik heb vele besparingstips. Ik ben actief op onze lokale weggeefhoek en wat ik kan ophalen aan kleding voor onze oudste dochter geef ik weer weg aan kleding van onze jongste dochter. Voor mezelf heb ik alleen ondergoed en sokken hoeven kopen het laatste jaar en een winterjas. omdat ik jassen gun aan de mensen die echt arm zijn.
  Al jaren lang ruil ik mezelf een weg door het leven. Het kost een tijdje voor je een netwerk hebt, maar ruilen is ontzettend leuk. Ik ruil zelfs kilopakken rijst die ik in de aanbieding koop tegen de zelfverbouwde (gezonde) groentes van een vrouwtje een wijk verderop. Als ik teveel kook plaats ik het kliekje op "portie over". Overal zijn lokale initiatieven voor te vinden op Facebook.
  De leesboekjes die we uit hebben laten we weer zwerven door Nederland.
  Zorg dat je weet wat een ander kan gebruiken of zoekt en een ruil is snel geboren.
  Internet loopt over van verzamelsites van geldterugacties of gratis aan te vragen proefmonsters. Wij slaan alleen vliegen af en geven wat we over hebben aan onze noodvoedselbank voor mensen die 1 euro boven de inkomensgrens van de voedselbank verdienen.

  • Abonnementen heb ik jaren geleden al opgezegd, sindsdien blijven ze me overhalen met gratis proefnummers die ik dan weer weggeef op de weggeefhoek.

 6. Ben het met een boel tips eens. Verder heb ok een potje waar ik om de twee dagen of zo alle munten van 50 ct. en meer in gooi. Loopt aardig op!
  Ik heb een paar goede basisstukken in mijn garderobe, vul aan met kringloop enz. Dan draag je je basisstukken goed en goedkoop.
  Leer je kinderen met geld omgaan, daar hebben ze een leven lang plezier van.

  Koffie buiten de deur is inderdaad onzin, wij hebben allemaal "meeneembekers".

  Een mooi blad lezen is ook leuk, spreek af met 2 buren dat jullie ook de beurt een jaarabbo nemen plus korting en zeg het meteen op. Lees het samen. Geef t daarna weg. Dat is genieten, ook belangrijk.

  Maak een overzicht van inkomsten en uitgaven en bespreek dat met een vertrouwd iemand, die ziet soms iets wat jij niet ziet.

  Een digitaal abonnement op de consumentenbond helpt je kiezen. Mijn Miele wasmachine is een fantastische investering geweest.

  Kijk op Internet voor youtube filmpjes of je kleine reparaties zelf kan doen.

  Ik heb wat adressen die altijd een hapje eten kunnen gebruiken.

  Bespaar met Groupon op printerinkt.

  • Ik heb een heel ongezellig sjagrijnig icoontje. Mag ik in ruil voor een paar sloffen waar je heel lang op loopt een gezellig, lachend icoontje?

 7. Als er in je stad een kapperschool zit, laat daar je haar doen.
  Speur internet af naar gratis kranten (proefabonnementen).
  Doe mee aan enquetes die uitbetalen in geld of cadeaubonnen.
  In maart kan je een dag gratis reizen met het boekenweekgeschenk. Kan je aanschaffen met die gratis cadeaubon!
  Wordt je in maart lid van de bibliotheek, dan deden ze daar het boekenweekgeschenk bij. Misschien ook in 2015 = gratis reizen met de trein.

 8. vraag bij drogisterijen en parfumerieen naar proefmonstertjes en kijk sites zoals alles voor niks voor gratis preofmonstertjes en tijdschriften en dergelijke. die gratis tijdschriften ruil ik dan weer met mijn dochter en andere mensen. verder kijk ik ook altijd langs de weg of er geen leuke of handige spullen bij het grof vuil staan, zo vond ik vorig jaar 2 mooie houten tuinstoelen, een zo goed als nieuwe metselspecie kuip en paar mandjes enz. ook vraag ik rond in mijn kenissenkring of mensen nog stekjes hebben van planten en kruiden.

  • Mijn schoonvader scoort ook vaak leuke dingen op de dagen dat het grof vuil wordt opgehaald. Helaas is hier op het platteland wat dat betreft weinig te vinden.

 9. De kabel opzeggen zou ik ook graag willen, enkel meneer niet en het is hier ook bijna geen doen. Want de internet abonomenten los zijn mega duur... Zodoende krijg ik meneer nog niet mee :)

 10. Je kunt je wekelijkse boodschappenlijstje makkelijk samenstellen uit de aanbiedingen van alle supermarkten op de site van Yenom. Gewoon de supermarkten waar je eventueel heen wilt selecteren, en door alle aanbiedingen scrollen. Even aanvinken wat je wilt kopen, lijstje afdrukken en gaan met die banaan.
  Sowieso is het een goed idee om maar 1 of 2 keer per week je boodschappen te doen.

  • Ik doe ook nog maar 1 keer per week boodschappen dat helpt inderdaad. Vroeger kwam ik elke dag langs de Spar. Dat is een voordeel van het platteland: je moet goed plannen, en komt daardoor minder vaak in de verleiding.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder