Kinderbadje in de winter

imagesWij hebben al meerdere kinderbadjes versleten. Van opblaasbare badjes die altijd lek raken, tot zo’n badje waarvan de wanden overeind blijven door het water.

Maar met het Nederlandse klimaat, moet je het maar net treffen! Voor hetzelfde geld investeer je in zo’n mooi groot blauw zwembad, en regent het de hele tijd. Het is lastig om te bepalen of het een goed idee is, zo’n zwembad in je tuin.

Daarom deze post over hoe je een klein kinderbadje ook in de winter kunt gebruiken!

Tips om een kinderbadje te gebruiken op regenachtige dagen!

 1. Leg er kussens in, en leuke boeken. Zo hebben je kinderen een heerlijke leeshoek.
 2. Maak er een kleibadje van! In plaats van aan de tafel, kunnen kinderen in het badje kleien.
 3. Geef je kinderen scheerschuim om lekker mee te kliederen. In het badje uiteraard!
 4. Doe er een klein beetje water in. Kinderen vinden dit super speciaal! In het buitenbadje binnen!
 5. Noem het een knipzwembad, en geef de kinderen papier en schaar om vormen te knippen. Kijk wel uit met opblaasbare zwembadjes en scherpe scharen!
 6. Zet er vier stoelen om heen, op strategische afstand van elkaar. Doe een laken over de stoelen. Zo heeft je kind een tent, met het badje als bodem.
 7. Gooi de duplo er in, en laat je kind een glijbaan bouwen!

Wie weet er nog meer leuke manieren om een kinderbadje te gebruiken bij slecht weer?

Similar Posts

13 Comments

 1. Wat een leuke ideeën. Als de onze in de zomer gebruikt wordt gooi ik hem weg en als hij niet gebruikt wordt bewaar ik hem voor het volgend jaar. Ik koop hem bij de A.ction voor nog geen 3 euro, dus ga ik hem niet schoonmaken na gebruik. Nooit aan gedacht om een zwembadje voor iets anders te gebruiken dan om er water in te doen. Ik ben nog niet zo van het omdenken, maar door pinterest gaat het wel steeds beter.
  Wij hebben bij zoonlief wel eens een ballententje gehad, maar omdat hij vrij ruig is was hij zomaar stuk.

  1. ik snap je redenatie wat geld betreft ,maar het is toch ook niet erg goed voor het milieu om telkens weer een nieuw zwembadje te kopen ?

  2. Zo’n klein badje gebruik je alleen als de kinderen heel jong zijn anders passen ze er niet meer in. Dus ik verwacht komend jaar nog 1x een te halen, want dan is DL 3 jaar en zoon 7. Daarna wordt het hem toch niet meer en ga ik ook niet zo’n groot bad kopen. Wij wonen heel dicht bij een waterplas dus kunnen daar dan heen. Dan heeft de oudste ook een diploma en is het alleen extra opletten op DL. Ik heb in al die jaren ook nog maar 3x zo’n badje gekocht dus wat betreft het milieu zal het wel meevallen. Wij kopen weer geen vuurwerk:-)

  3. ik bedoelde het ook meer in het algemeen , stel dat iedereen dat doet dan is het wel enorm veel plastic.

 2. Wat een leuk idee, nooit aan gedacht! Moet je wel plek voor hebben ;-) en we hebben zo’n groot badje dat we daar waarschijnlijk geen plek voor hebben. Ook is hij niet schoon genoeg voor binnen, maar toch vind ik het leuke ideeën!

 3. Leuke ideeën! Nooit aan gedacht om het zwembadje in de winter te gebruiken en nu zijn mijn kids te groot :) Wat ze vroeger wel altijd erg leuk vonden was eendjes vissen in het zwembadje, dat deden ze vaker dan daadwerkelijk ‘ zwemmen’ .

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.