Netflix tip: de horror film Eli

Eli Netflix

De Netflix tip van vandaag is een nieuwe horrorfilm op Netflix Eli. Alle bekende horror en schrikmomenten zitten er in: een krakend eng huis, geesten en schrikeffecten. De film liet veel mensen verward achter, las ik. Maar ik snapte het einde wel!

En het moet gezegd: het was nogal eh... apart.

Netflix tip horror film Eli: waar gaat het over?

Eli is een elfjarig jongetje dat niet naar buiten kan omdat hij allergisch is voor de buitenwereld. Hij brengt zijn dagen door in een soort luchtbel. Als hij naar buiten gaat moet hij zich eerst aankleden als een ruimtemannetje om te voorkomen dat hij in contact komt met zijn omgeving. Gelukkig vinden Eli's ouders een arts die hem kan helpen om van deze vervelende kwaal af te komen.

Kliniek in groot oud huis

De arts heeft haar kliniek in een groot oud huis. Het huis is hermetisch afgesloten, en voor het eerst in jaren kan Eli weer douchen en in huis rondlopen. Dan begint de eerste behandeling. Als kijker heb je dan al een paar signalen gekregen dat het misschien niet helemaal pluis is. De op zich vriendelijk ogende vrouwelijke arts, kijkt zo nu en dan wel erg grimmig. En de verpleegkundigen gaan nogal nors en bruut met Eli om.

Wie schrijft daar op het raam?!

Maar 's avonds in zijn kamer ziet Eli enge geesten. En wie schrijft er op zijn beslagen raam?! Niet Eli! Ondertussen ontmoet hij een buurmeisje dat met Eli praat via het raam. Zij vertelt hem dat ze vaak praatte met het jongetje dat in de kliniek was voor Eli. Maar dat ze hem na zijn derde behandeling nooit meer heeft gezien....

Dat roept allerlei vragen op:

  • Waarom voelt Eli zich slechter na twee  behandelingen in plaats van beter?
  • Waarom liegt de dokter over de voorgaande patiënten?
  • Hoe zit dat eigenlijk met Eli's vader?

Geen zorgen, je krijgt overal antwoord op.

Trailer van Eli

Mijn conclusie over horrorfilm Eli

In eerste instantie vond ik de horrorfilm Eli een beetje saai en standaard. Het enge huis, de geesten, ik had het allemaal vaker gezien. Maar ergens halverwege krijgt de film meer vaart, en kom je in een soort maffe achtbaan vol wendingen terecht. Ik kan in alle oprechtheid zeggen dat ik de ontknoping totaal niet had zien aankomen. Dat vind ik een grote aanbeveling voor een horror film, want ik word graag verrast.

Het meest opvallend aan horrorfilm Eli is dat de dingen niet zijn zoals ze lijken. Zijn de slechteriken echt de slechteriken? En zijn de 'goeden' wel echt de goeden?

Maar toch is het al met al een matige film. Ik geef hem een 7. En dat is nog gul, want op IMDB  krijgt Eli een 5,9.

Horrorfilm Eli

Spoiler alert - spoiler alert- spoiler alert

Voor wie het einde niet snapte: zoals ik het begrijp is Eli een kind van de duivel. Zijn moeder bad tevergeefs tot God om een kind, en toen die niet antwoordde maakte ze een deal met de duivel. Eli had helemaal geen akelige ziekte, maar zijn moeder vertelde hem dat om hem weg te houden bij de buitenwereld. Ze was bang dat hij slechte dingen zou doen. De behandeling was een poging om de duivel uit Eli te verwijderen. En wie het einde van de film heeft gezien weet: dat is niet gelukt...

Sterker nog, Eli is niet de enige...

Er lopen meer kinderen van de duivel rond.

Lekker dan.

Tip voor meer horror films!

Er is nu een heus platform speciaal voor horror films! Je kunt het vergelijken met Netflix, alleen dan goedkoper en met alleen maar horror. Zie ook mijn review van M3gan en The fall of the house of Usher en True Blood.

Similar Posts

7 Comments

  1. Jij kijkt wel echt enge films. Horror durf ik echt niet aan. Beetje crimi vind ik prima, maar dit sla ik graag over. Zonder dat al nachtmerries genoeg 🙈.

  2. Het is wel spannende film om te zien. Best wel eng om te zien. Kinderen kunnen fel zijn. Best wel goede film. Wij gaan later weer Netflix aanvragen. Ik hoorde net aan Ferry er zijn zoveel nieuwe film en serie erbij gekomen. Dus beloofd wat. Fijne week.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.