Netflix series als aangevreten bonbons

Netflix series

Ken je dat verschijnsel dat je een hapje van een bonbon neemt, en dat hij enorm tegenvalt?

En dat je hem dan teruglegt, en een andere probeert? En dat die óók tegenvalt? En dat je dan een doos met aangevreten bonbons overhoudt?

Dat heb ik soms met Netflix series.

Ik begin er aan, het valt tegen, ik probeer een andere, die valt ook tegen etc.

Over dit type aangevreten series kan ik niet met goed fatsoen een doorwrochte review schrijven natuurlijk. Ik heb ze immers niet afgekeken. Maar ik kan ze wel wat zendtijd geven in de vorm van een post over Netflix series als aangevreten bonbons.

Bij deze!

Netflix series waaraan ik proefde, maar vervolgens niet bliefde

The Witcher

Ik geloof dat ik The Witcher ongeveer 15 minuten heb volgehouden. Visueel is er niets mis met deze serie, maar hij kon me niet genoeg boeien. Niettemin krijgt deze serie goede kritieken. Het gaat geloof ik over een goed uitziende, gemuteerde meneer, die zich moet zien te redden in een wereld die hem met de nek aankijkt.

Living with yourself

In deze komische serie ondergaat de mannelijke hoofdpersoon een behandeling die zijn leven beter zou moeten maken. Maar hij wordt gekloond, en gedumpt in de woestijn. Hij had dood moeten zijn, maar er ging iets mis, en zo kan het gebeuren dat hij letterlijk met zichzelf moet leren leven. Ik vond het nogal saai.

V Wars

V Wars is ook zo’n Netflix serie met een boel potentieel. Het is een serie over vampieren, maar dan anders. Er komt een eng sluimerend virus vrij door de opwarming van de aarde, dat sommige mensen in vampieren verandert. ‘Damon’ uit The Vampire Diaries speelt een hoofdrol in deze serie. Maar zelfs zijn prachtige lichtblauwe ogen konden mij niet bij het saaie verhaal houden.

Virgin River

Op Virgin River heb ik nog wat extra mijn best gedaan omdat ik hem mooi en sfeervol vond. Maar uiteindelijk struikelde ik over de vele cliché karakters.

Dolly Parton’ s Heartstrings

Ik houd van country en mooie verhalen. Dus begon ik aan Dolly Parton’s Heartstrings series. Als ik het goed heb begrepen is elke aflevering een afgerond verhaal. De eerste aflevering gaat over de bekende Jolene. Net als bij de Virgin River serie trok ik de cliché’s niet. Ik geloof dat ik het ongeveer 5 minuten heb volgehouden.

Messiah

Van de Netflix serie Messiah heb ik twee afleveringen gezien. Het geeft een heel intrigerend concept, over een soort moderne Jezus. Misschien dat ik er nog wel mee verder ga, maar ik weet het nog niet… Als ik heel eerlijk ben vond ik het nogal saai, hoewel ik dit liever niet toegeef omdat ik graag een beetje intellectueel en cultureel overkom.

In dat verband help ik mezelf denk ik niet als ik toegeef dat mijn belangrijkste reden om de serie nog een keer te proberen de knappe vertolker van de Messiah is?

Wat is mijn probleem?!

Ongetwijfeld zullen er in dit rijtje series staan waarvan anderen zeggen:

‘Wat is jouw probleem zeg, verwende sik?! Weet je niet dat er mensen zijn in arme landen die dolblij zouden zijn met die series?!’

Dus inderdaad: wat is mijn probleem?

Mijn grootste probleem is denk ik ongeduld. Op het moment zit ik in een fase waarin ik snel geboeid wens te worden, en anders haak ik af. Het is geen chique karaktereigenschap, maar nou ja. Zolang ik het alleen toepas op Netflix series kan het niet zoveel kwaad zullen we maar zeggen.

Een andere mogelijke verklaring is dat ik teveel Koreaanse drama’s heb gekeken. Koreaanse series worden onder andere bevolkt door spoken, geesten, aliens, mensen die geuren kunnen zien etc. Kom dan nog maar eens origineel om de hoek met een Westerse serie.

Last but not least: tv kijken is niet het beste tijdverdrijf. Dus waarom zou ik mijn best doen om series toch leuk te vinden. Veel beter is het dan om een goed boek te lezen. Of eindelijk mijn Anton Pieck puzzel af te maken.

Wat vind je dan wél mooi?

Nou ik vond de Nederlandse serie Toon bijvoorbeeld briljant. Ook vind ik de serie Ozark geweldig. En niet te vergeten Koreaanse drama’s!

Leestips

Similar Posts

22 Comments

 1. Ik heb hetzelfde als jij. Met bonbons eten stop ik trouwens nooit;), maar een serie moet me gelijk boeien. Anders inderdaad liever een boek, een andere serie, een wandeling, noem maar op.

 2. Netflix moeten steeds nog kijken. Komt wel goed. Te druk gehad ook in de weekend. Bonbons om te eten laat ik staan. Er zit wel paar goede film erbij en series.

 3. Ha Nicole,

  fijn, dat je ze even op een rijtje hebt gezet…
  Dan hoef ik er niet meer naar te kijken. Haha!
  Ik heb enorm genoten van Morden i Sandhamn.
  Lekker romantisch en toch ook spannend…
  Laatst gaf iemand mij nog een tip voor een heerlijke Spaanse serie: Le bazar de la Charité.
  Ben er nog niet aan begonnen, maar geef ‘m alvast door.

  Groetjes!

 4. hmm the witcher is toch wel de moeite van het doorkijken waard alleen al omdat de hoofdpersoon zich hier zoveel spannender/leuker uit dan de andere sterke man waar je hem als acteur wellicht van kent ;-)…superman deed mij niks kwa personage zeg maar soort saaie brave muurbloem…

 5. Een nog groter probleem voor ons is, als de serie ons boeit, dat we soms ineens 3 afleveringen na mekaar kijken. En daarna denk ik dan : pfff wat een tijdverlies. Ik had zoveel nuttiger dingen kunnen doen. Want de series die wij bekijken zijn meestal niet van een hoog intellectueel niveau. Wij zijn nl. fan van scandinavische misdaadseries. ssst! Niet verder vertellen hoor. ;-)

 6. Ik vond de Messiah een prachtige serie vanaf het eerste moment.
  Ik heb gisteren laatste deel gezien en ben er helemaal vol van maar…….
  dat is echt mijn mening en mijn smaak.
  Ik lees weleens als iemand zegt; was stomme film dat veel mensen zeggen o dan ga ik niet kijken. Onzin.
  We hebben allemaal onze eigen smaak. lieve groetjes

 7. Haha, heel herkenbaar. Virgin River probeer ik nu ook te kijken, maar na vier afleveringen begin ik me inderdaad ook te ergeren aan de wel heel erg stereotype karakters. En de eeuwige, vriendelijke en begripvolle blik van Mel. Ik hoop dat die nog een keer helemaal uit haar dak gaat, maar ik vrees dat ik dat niet meer mee ga maken. De andere series die je noemt, daar ben ik al bij de trailer bij afgehaakt ;).

  Een serie die ik wel ademloos heb uitgekeken (een van de weinige!) is het eerste seizoen van Broadchurch. Misschien ook meer jouw smaak?

  1. Ja, ik ook! Ik begreep dat de acteurs ook pas zo laat mogelijk het script met de ontknoping in handen kregen, zodat ze hun onwetendheid en argwaan zo natuurlijk mogelijk zouden spelen. Wat mij betreft helemaal geslaagd :).

 8. Ik moet ook eerlijk zeggen dat veel series ook helemaal geen goede pilot hebben. Alles gaat veel te snel i.p.v. dat het helemaal wordt opgebouwd!

 9. Ik ben momenteel bezig met een serie over extravagante huizen. Heerlijk ontspannen. Dat heb ik ook met series over koken, lekker tot rust komen.

 10. Heb wel met plezier naar virgin river gekeken. Vond de boeken ook leuk :)
  Kijk nu naar chesapeake shores gebaseerd op de boeken van sherryl woods. Leuker dan virgin river, aan te raden en ook een goed uitziende country zanger als 1 van de hoofpersonen.

  1. Als je Virgin River leuk vond, dan kan ik me voortellen dat je Chesapeake Shores ook leuk vond inderdaad. Beide zijn mooi en sfeervol om te zien. Wordt er ook in gezongen? Dan moet ik die misschien toch nog eens gaan proberen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.